Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljek erről a barátommal?
Sziasztok. A gondom a következő: (hosszú lesz)
Én 24 éves vagyok, barátom 27. 2 éve vagyunk együtt, majdnem 1,5 éve együtt is lakunk Pesten. Szüleink vidéken élnek (durván 45 km-re Pesttől).
Elején még havi 2 hétvégét hazajártunk, fura volt a szülők nélkül, hiányoztak. Aztán el kezdtük élvezni, hogy itt a magunk urai vagyunk, nem szól bele senki abba, hogy mikor mit csinálunk és sokszor már kedvünk se volt olyan sűrűn hazamenni. Én majdnem mindennap beszélek anyuékkal messengeren, barátom is szokott néha szüleivel. Na már most a helyzet az, hogy ő született vidéki, minden rokonuk ott van pár utcányira egymástól. Plusz apujáról tudni kell, hogy egy meglehetősen lusta ember, ha lehet mindent áthárít másra (99%-ban barátomra). És akkor eből szoktak kialakulni néha kisebb-nagyobb viták, ugyanis náluk vannak ilyen számomra totálisan érthetetlen szokások, mint pl. minden egyes ünnepnél kb 3 fele kell menni, mert az a szokás, hogy Karácsony egyik napján mamáéknál van nagy családi ebéd, másik nap meg annál a rokonnál és így tovább. Húsvétkor dettó, nincs opció, nincs választás, mamáéknál van ebéd és kész. Tehát berögzött szokások, amik lassan kezdenek kiidegelni. Próbálok én megértő lenni, hisz ő ebben nőtt fel, de azért már 1,5 éve együtt élünk, van saját életünk és ha valamit, akkor azt nagyon nehezen viselem, mikor meg akarják mondani, hogy hol „kell” tölteni az ünnepet. Mert nyilván én is szeretnék a szüleimmel is, de barátommal is kettesben. Eddig megoldottuk valahogy, kompromisszumot kötöttünk, mert mindkettőnk álláspontja érthető. Igazából ez a „kötelező” nagycsaládos ebéd helyzetet nagyjából úgy látszik, hogy kézben tudjuk tartani, de azért őszinte leszek, nemsoká megint itt vannak az ünnepek és már előre rettegek, hogy megint milyen programok lesznek kitalálva, amiből majd alkudozhatok..
A másik probléma azonban, ami eddig is jelen volt, de most már egyre inkább kezd véleményem szerint túllőni a célon az az apja. Alapjáraton bírom, jó fej, de mindenért barátomat akarja ugráltatni, úgy hogy ő alig-alig dolgozat, az esetek 70%-ában mindig ott van, de mikor otthon laktunk is barátomat traktálta minden ház körüli melóval, úgy hogy a melóhelyén is lehúzott 8 -10 órát. Mint pl fát kell vágni, havat kell lapátolni, mamánál kell ezt és ezt segíteni stb stb. Mindig van valami. Tehát, ahányszor hazajövünk, apjának az az első, hogy azonnal sorolja, h miket kell megcsináljon a ház körül. És barátom mindig megy és csinálja szó nélkül. Oké értem én, az apja, de szerinte tök kihasználja, akkor keresi csak, ha valamiben segíteni kell. Most hétvégén is otthon voltunk, természetesen egész szombaton pakolnia kellett. Erre tegnap megjegyzi, h jövőhéten nem tudom mi lesz pontosan náluk és mennie kellene barátomnak segíteni, mert ő egyedül nem bírja.. Nem szóltam semmit ott, de barátomnak mondtam utána, h eszembe se volt ezen a héten megint hazamenni és egyébként mondta, h neki se, tehát nem fogunk lemenni, legalábbis ez az állás egyelőre, de a fő gond, hogy mikor mondom barátomnak, h esetleg találkozhatnánk a barátainkkal is lent vidéken és elmehetnénk közösen valahova programot csinálni, ahelyett h ismét apuja kérésére pattog, akkor mindig az a válasz, hogy hát jó, de megkért, de ők a családom, segítjük egymást. Totálisan azt veszem rajta észre, hogy rám nem tekint családként, totálisan a szüleit és a rokonságot tartja előrébb nálam és úgy gondolja, ilyenkor én csak egy hisztis barátnő vagyok, akit zavar, ha segít az apjának. Holott erről szó sincs, persze segítsen, de mikor már mi kell igazodjunk az ő szüleihez és kívánságukhoz (értem ezalatt ezeket az állandó pakoláskat meg kötelező ebédeket), akkor már kezd kicsit nekem is betelni a hócipőm, h mikor lesz már végre az, hogy kiáll magáért vagyis kettőnkért és megmondja, h most már van külön életünk, velem képzeli a jövőjét és most nem a kötelező ebédre szeretnénk menni, hanem kettesben pl egy étterembe vagy akárhova. De ilyen eddig még nem nagyon volt és ez nekem rosszul esik. Próbáltam már vele erről beszélni, de nem úgy tűnik, mint aki érti, csak jön azzal, h de ők a családja és mindig is mamánál ebédeltek karácsonykor. Mikor mondom, hogy jó, huszon-x éven át így volt, nem lehetne most másképp, akkor vállat von, vagy hááááát és annyiban marad.
Szerintetek hogyan kéne vele erről beszélnem? Ti mit tennétek a helyemben? Tök úgy érzem sokszor, hogy engem nem tekint a családjának, mindig csak 2. vagyok. Egyébként nagyon szeret, tudom, minden tőle telhetőt megtesz értem és én is érte, kivéve ezt a dolgot.
Tudom hosszú lett, köszi ha valaki végigolvassa.
Tejesen normàlis dolog hogy segit a faterjának...
Együtt éltek minden nap lát mit vársz? Mikor hazamentek logjon a nyakadba?
Dugd fel magadnak tamponnak és akkor azt csinálsz vele amit akarsz...
Ritka önzö nö lehetsz... Minden mondatodban csak te csak te csak te....
Eszedbe se jut hogy mondjuk kicsit ö is az apjával akkar lenni még ha segit is neki mi azzal a baj? Az apja anyit megtehet hogy segit neki...
A pasid helyébe keresnék másik csajt mert te egy igen hisztis pi..a lehetsz...
Bocsi, 1-2 helyen látom elírtam, de azért remélem érhető.
Egyébként volt olyan is, hogy szabit kellett kivennie egy pénteki napra, mert disznóvágás van náluk és muszáj segítenie...De ha meg ezeket szóváteszem, akkor jön azzal, hogy de ez egy évben egyszer van csak, mikor itthon laktak is mindig így volt és most egy alkalom miatt miért pörgök a dolgokon... Próbálok neki érvelni, hogy lehet cska évente egy alkalom, de tavaly is így volt, az előtt is, nyilván most Iden is ez lesz, tehát egy idő után már sok, de semmi eredmény.
1-es örülök, hogy te egyetlen leírás alapján meg tudod ítélni az embereket, de légyszives és beszelj normálisan, nem kell jelzőket használni. Látom a szövegertelmezes nem az erősséged, koránt sem arról van szó, hogy mindig csak én én!! Hanem arról, hogy történjen bármi, soha egyszer nem állna oda, hogy most mást terveztünk hétvégére, nem tudok lemenni vidékre! Mindig csak azzal jon, hogy a családja. Oke és akkor én mi vagyok?! Neked nem esne rosszul, ha mindig másodikként tekintene rad a párod és folyamatosan azt hangsúlyozná, hogy ők a családja és az ő kérésük mindig fontosabb lesz? Hat jó neked, nekem igen is rosszul esik. Jó ideig egyetlen szót se szoltam ezekért, de most már azért nálam is kezd betelni a pohar.
Az apja pedig, mint említettem világéletében a munkát kerulte (ezt barátom saját maga mondta) és mindig is lusta volt, most sincs ez másképp, ő befekszik a kanapera a TV elé és a feleségének ki kell ot kb szolgálnia, semmit nem csinál otthon, ami meg inkább férfi munka (favagas, hólapatolas, pakolas) azt is állandóan baratomra hárította. Nem úgy van, hogy egyutt csinálják....! Ő a kanapén fekszik, barátom meg egyedül csinálja, amit csinál....
Ha ennyire nem tetszik, lépj ki a kapcsolatból. Sosem fog megváltozni. Vagy megszoksz, vagy megszöksz, tartja a mondás. Ha ez téged tényleg annyira zavar, az a legjobb megoldás, hogy szét mentek.
Fontos a családja, mert ŐK A családja. Ha nem lenne az apja, ő se lenne. Nem akar csalódást okozni a családjának. Gondolom ő ezzel törleszt, hogy felnevelték és embert csináltak belőle.
Figyelj én értem amit irsz de akkor is önzö dolog amit csinálsz....
Majd ha a felesége leszel és lesz gyereketek akkor leszel a csalàdja addig csak a barátnöje vagy....
Barátnöt bárhol talál de családot nem 😉
Vicces hogy mindenkit lepontozol....
Szanalmas vagy majd ráirok a barátodra megismerkedek vele :)
Hát szomorúan olvasom, hogy másoknál is vannak hasonló problémák.. :(
Egyébként 68%os, hogy gondolod, ha valaki nem akar sem összehazasodni, sem gyereket, mert olyan beállítottságú mindket fel, hanem csak együtt akarnak boldogan élni, akkor az a nő 10 év után is “csak” barátnő?? Nem a családod, nem is tekintesz úgy ra, mert nem vagytok házasok?! Szerintem nem a papírtól lesz valaki igazi család és nem is a gyerektől. Nem azt akarom, hogy soha ne segítsen nekik semmibe, soha ne menjen semmilyen családi “kötelező” ebédre, csak annyit, hogy néha engem is figyelembe vehetne és nem csak azzal kéne takaróznia, hogy a családom.. Mert bőszen mondogatja, h egyszer el akar venni engem, de felek mi van ha akkor is éreztetni fogja, h én “csak” a második vagyok....
Na mindegy, megpróbálok vele erről még beszélni, de ha nem javul a helyzet, lehet megmondom hogy ha ennyire nme tud kinőni a családjából, akkor én megyek. :( Pedig szeretem ot nagyon.
Teljesen meg tudlak érteni, igazad van. Már 27 éves, felnőtt férfi, ideje lenne kinőni anyuékból, ahogy írod mindig szó nélkül segít, szóval amíg otthon lakott segített éppen eleget, néha azért megmondhatná, hogy most más programot szeretne veled kettesben vagy most nem terveztetek hazamenni. Nyilván a családja, de 2 év után, pláne hogy emlegeti, hogy szeretne elvenni és együtt is éltek, rád is igazán tekinthetne családjaként! Ha már egyszer veled tervezi leélni az életét, akkor kicsit próbálhatna úgy is viselkedni. Azzal semmi gond, hogy néha-néha segít, de ahogy elnézem apuja teljesen kihasználja, hisz bármikor mentek, ő mindig befogja valami melóra a gyereket, ahelyett h mondjuk leültetné és beszélgetne vele, h amúgy nem találkoztunk teszem azt 3 hete, hogy vagy.. De nem, erre neki sincs igénye, inkább kiosztja mi a feladat. Meg ezek a kötelező ebédek minden jelesebb alkalommal, ez agyrém. Ilyesmi gondunk nekünk is volt, mármint ezekből az ünnepi megjelenésekből, egy ideig én se szóltam, de mikor már harmadik karácsonyunkról is le volt vezetve, hogy mikor melyik nap, kihez megyünk és természetesen ismét nem volt benne egy olyan nap, amikor csak kettesben ünneplünk, akkor besokalltam és megmondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Ő szerencsére felfogta, hogy felnőtt férfi létére ez már nem normális, hogy csak azért mert régen náluk ez volt a szokás, most is a család diktálja, hogy hogyan ünnepeljünk. Azóta ebből nincs baj.
Elég szomorú, ha ezt a barátod nem fogja fel és még képes szabit is kivenni, hogy Pestről leutazzon vidékre, mert neki "kell" segítenie. Ez mondom, néha-néha elmegy, de nem rendszeresen. Oldják meg máshogy, ne hogy már a felnőtt fiúkat ráncigálják, mikor nekik , ahogy kedvük van, sz*arba se véve a TI magánéleteteket!
Mindenképp beszélj vele, de ha nem javul, én a helyedben lelépnék, nekem nincs szükségem olyan pasira, akinek én örök második vagyok és mindig csak azzal takarózik, hogy "De ők a családom..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!