Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy nő 38 évesen még elkezdhet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy nő 38 évesen még elkezdhet egy egészséges gyerekért próbálkozni?

Figyelt kérdés

Még semmi nem adott a dologhoz, sem "alkalmas" pasi, sem kapcsolat.

Vagyis hát én itt voltam ennek a nőnek, de én csak 29 éves vagyok, és nem tudta velem annyira hosszú távon elképzelni. Pedig nekem ez a nő a csúcs.

És csak azt kapom, hogy majd pár éven belül már megöregszik, és megromlik a kapcsolatunk.

Ehelyett neki valamiért jobb alternativa, hogy LEGALÁBB gyereke legyen VALAKITŐL, akinél már VALAMIÉRT nem lesz probléma, ha esetleg elhagyja.

2018. szept. 30. 09:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Azt a réteget én se bírom, ebben egyet tudok érteni veled. De hát ilyenekkel leállni se érdemes, mert az ilyenek mellé tényleg egy nyegle ember kell, akivel be lehet nepesiteni a környéket. De nem csak ilyen lányok vannak, ha szerinted igen, akkor rossz körökben mozogsz :D
2018. szept. 30. 10:37
 12/21 anonim ***** válasza:
12%

28 vagyok, gyermektelen. MÉG.

Biológiailag persze alkalmas egy nő 38 évesen a gyermekvállalásra, de a teste sokkal később regenerálódik utána. Ez tény. Az etikai megközelítésről nem is beszélve, hiszen ha 40 évesen szül, akkor mire a gyereke 30 lesz, kap egy "problémát" vele a nyakába. Ezt sajnos testközelből látom. A párom anyukája 42 volt, amikor a párom született. Ő ma 33 és amikor a saját életének felépítésével kellene optimális esetben foglalkoznia, akkor ott van a szellemileg leépülő, 180 km-re élő édesanyja, akivel szintén aktívan foglalkozni kell. Szembe kell vele nézni, hogy ő már nem lesz fiatalabb, az állapota egyre rosszabb lesz, nem tudja semmilyen formában támogatni a gyereke előmenetelét sajnos. És ez baromi nehéz. Nem lesz jelen a gyerekeink életében igazi nyári nagymamaként.

Én pont ezen példa miatt mondom azt, hogyha 35 éves koromig nem vállalunk gyereket, akkor már nem is fogunk. És ha vállalunk, akkor nem egyet, hiszen ha mi már nem leszünk, legyenek ott egymásnak testvérekként.

Megjegyzem egyébként mérnökként dolgozom, élhető fizetéssel, eszem ágában sincs eltartatni magam senkivel, de az tény, hogy nem hátrány, ha gyed, gyes mellett nem kopik fel az állunk, mert hiányzik a fizetésem a büdzséből.

2018. szept. 30. 11:19
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

"akkor ott van a szellemileg leépülő, 180 km-re élő édesanyja" - Nem mindenki épül le szellemileg idősen, van, aki ennyi idősen még akár félmaratonokat is fut.

"nem tudja semmilyen formában támogatni a gyereke előmenetelét sajnos" - Apámat sem tudták támogatni a szülei, meg a testvéreit sem, de csak azért, mert szegények voltak, és nem volt miből. És? Apám tanult, dolgozott, és tudott érvényesülni, nem várta a sült galambot.

"Nem lesz jelen a gyerekeink életében igazi nyári nagymamaként." - Anyai nagymamám fiatalon lett nagymama, mégsem volt soha igazi jó nagymama, mert egy önző, kötekedő ember.

2018. szept. 30. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

#12 baratnom anyukaja 47evesen osszeesett es meghalt,ismerosom es a felesege 1even belul mindketten rakban 40es eveik elejenm Ok sem igy terveztek. Semmi garancia nincs arra h ha valaki fiatalon szul az majd fel tudja nevelni,sot nekem pl mindket nagymamam 80+ meg a dedunokait is latta,pedig egyikojuk keson szult. Rengetegen halnak meg fiatalon egeszsegesen de balesetben,sokan vetlenul. Ilyen alapon senki soha ne vallaljon gyereket mert mi lesz ha.... .

Szemelyes pelda, relative fiatalon szultem,de a ferjem lelepett meg a hazassag elejen, az uj parom szeretne sajat gyereket, 38is leszek mire eljutunk odaig.Egeszen biztosan farasztobb lesz kihordani,plane h itt lesz korulottunk mar 2 gyerkoc,de ha kepes leszek teherbe esni akkor valoszinuleg a szervezetem ugy iteli meg h nem vagyok nagymamakoru,en sem erzem magam annak. Lehet h csak 40evig leszek a gyerekem mellett,ki tudja, de akkor lesz 40klassz evunk amibol o meg taplalkozik remeljuk 60evig. Nem fosztanam meg sem magam sem a gyermekemet ezektol csak azert mert lehet h maskepp alakul. Ugyanez a valaszom a kerdezo fele is. Miert ne szulhetne 38evesen. Mas kerdes h nekem ugy tunik nem neked szeretne szulni.

2018. szept. 30. 12:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

30 éves vagyok, az anyám 37 évesen szült engem, az apám akkor 29 volt.

Jó mondjuk nem az első gyerek voltam, de akkor is.

Ha 30 éve gond nélkül meg lehetett oldani, akkor ma is.

2018. szept. 30. 13:14
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért ez a kérdésed, hiszen egyértelmű, ha ez a nő nem akar Veled lenni, nem akar tőled gyereket teljesen mindegy,hogy 38 évesen elkezdhet próbálkozni vagy sem...

Lefialás.,..kérdező,szerintem Nálad sincs minden rendben...Lehet,hogy nem is a korkülönbség volt a mérvadó a nő döntésénél, hiszen ha volt köztetek valami ennek tudatában történt.

40 évesen lettem terhes, természetesen nem az első terhességem volt, már van egy nagyobb gyerekem. A doki szerint ennyi év távlatából már olyan mintha első szülés lenne. Végigmentünk az összes vizsgálaton,minden eredmény jó lett,nyugodtan megtarthattuk volna,végül mégsem emellett döntöttünk.

Az orvos szerint mindenkinek van egy tényleges, és egy biológiai kora, ami nem törvényszerűen azonos. Az én biológiai koromat az eredményeim alapján jóval fiatalabbnak számította mint a ténylegeset.

Gondolom aki ennyi idősen vállal gyereket utánajár annak,hogy milyen kockázata van, mennyire egészséges az anya és az apa, számol az esetleges rendellenességekkel.

Egy kiváló szakorvossal együttműködve lehet és érdemes csak ezt vállalni.

2018. szept. 30. 13:35
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

12 vagyok.

Természetesen sarkítottam a témát, előfordulhatnak más élethelyzetek, viszonyok is. Nem lehet mindennel (betegség, haláleset) néhány mondatban foglalkozni.

Mivel mi ebben a helyzetben vagyunk, ezért nyilván ezt emeltem ki. Le lehet pontozni ismét, ettől még a véleményem ugyanaz. Támogatás alatt pedig nem az anyagi támogatást értettem, sokkal inkább a lelkit. Hogy van egy nyugodt, kiegyensúlyozott családi háttér, ahova haza lehet menni, lehet rájuk számítani, ha mással nem, legalább hasznos, mai kor szellemének megfelelő tanácsokkal látnak el, stb. Fiatal mérnökök vagyunk, stabil anyagi háttérrel, szerencsére ilyen szempontból nincs szükségünk segítségre. Anyósomnak viszont néhány éven belül nagyon komoly segítségre lesz szüksége a mentális egészsége miatt. Pont akkor valószínű, amikor nekünk gyermekünk születik és jól jönnének a szerető nagymamák. Meg fogjuk oldani nyilvánvalóan, mert természetesen szeretjük és mindent meg fog kapni, ami tőlünk telik. Ettől függetlenül kár lenne tagadni, hogy jó lenne, ha...

Nyilván más lehet más véleményen. Énsem leszek már 30 alatt anya. De ahogy másnak is, nekem is jogom van eldönteni, hogy szeretnék-e majd 40 évesen gyermeket vállalni. Nekem az a véleményem, hogy nem.

2018. szept. 30. 14:32
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

"Igy keletkeznek a a "LEFIALÓ" anyukák, akik onnantól elkövetnek mindent, hogy ne kelljen visszamenni dolgozni, és természetesen a házimunkát is mással csináltatják meg, ha jobb nincs, akkor a férjjel, akit meg egyébiránt láncon rángatnak, hogy mindent tegyen meg parancs szóra."

Fúj, de undorító vagy, kérdező! Hát, nekem sem kellenél, gyereket meg főleg nem akarnék tőled. Akkor inkább a gyerektelenség vagy az örökbefogadás.

De tényleg, ez a gondolkodás nagyon gáz. Amíg ezt nem teszed rendbe magadban, szerintem ne is akarj egy nőtől se semmit.

2018. szept. 30. 15:11
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Engem kulfoldre sodort az elet,soha nem terveztem amugy kulfoldon elni,ezt dobta a gep. Nagymamak Magyarorszagon. Megoldjuk. Ha otthon elnenk sem lennenek annyit az unokakkal mint az o szuleik. Egyszeruen ok masok.
2018. szept. 30. 15:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Tina Turner 78 éves, még mindig fellép, a fia nemrég halt meg.

De mutatok mást is:

[link]

Kérdező, a kérdésedre visszatérve te ilyen gondolkodásmóddal egyáltalán nem szereted ezt a nőt, és nem lennél számára megfelelő partner. Akkor sem, ha eltekintünk a korkülönbségtől. Nem vagy hajlandó tiszteletben tartani a döntését a saját életével kapcsolatban, más nőket meg bírálsz. Inkább ne akarj ilyen felfogással kapcsolatot.

2018. szept. 30. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!