Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Van-e joga, lehetősége megvált...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van-e joga, lehetősége megváltoztatni egy embernek a házastársát, gyermekét, vagy szülőjét, esetleg más kapcsolattal hozzá kötődő embert?

Figyelt kérdés

Már két házasságomban teljesen eredménytelenül próbálkoztam megváltoztatni depressziós,téveszmék szerint,torz példaképek szerint felnőtt feleségeimet.

Ma úgy gondolom,sem jogom,sem módom(esélyem)nincs megváltoztatni bárkit. Akár gyermekemet is. Egyetlen jogom,olyan információkhoz,módokhoz vezetni,melyek segítségével megváltoztathatják magukat,ha azt akarják.

Mit gondolsz erről?

Annyi bizonyos,hogy minden embernek az a normális, amilyen ő,még akkor is,ha nem érzi jól magát a bőrében.

Ha én meg akarom változtatni jellemét,gondolkozásmódját,azzal kifejezem,hogy nem elég jó nekem,s ezzel megsértem.

Egyre inkább arra fele hajlok,hogy mindenkit úgy kell elfogadnom amilyen,s ha erre képtelen vagyok,a szeretetem kifejezése mellett ezt ki kell fejeznek annak,mint átléphetetlen hiányosságomat.

Te hogy látod ezt?

2018. febr. 25. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, olyan lett a párom, akit el tudtam fogadni olyannak, amilyen. Soha eszembe nem jutott volna, hogy én meg akarjak változtatni bárkit is. A páromat meg főleg nem.
2018. febr. 25. 14:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Senki nem tud kibújni a bőréből. Mindenki képes változni, de nem más hatására, hanem olyan irányba, ami eleve benne is van. Kaphat ehhez inspirációt mástól, és akkor jobban belendül, de olyan irányba senki nem tud változni, ami eleve nincs benne (írok egy példát, az autóban benne van a lehetőség, hogy el tud vinni A-ból B-be, szárazföldön, de ez a tulajdonsága nem önjáró, be kell indítani, viszont nem tudod úgy feltuningolni, hogy elvigyen egy óra alatt a Holdra, ez a lehetőség nincs benne).
2018. febr. 25. 14:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Nyilván,nem voltam világos.

Mindkét feleségem súlyos önértékelési válsággal,és veszteségi depresszióval küzd.

Első feleségem,ma sem ismeri fel 19 év házasságunk,és temérdek tönkrement kapcsolata után,hogy milyen mentális,világlátási problémái vannak.

Második feleségem felismerte ugyan 7 év munkája révén,de 13 év alatt,csak rosszabb lett az állapota.

Számottevő változásra nem számítok.

2018. febr. 25. 15:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én férjem is depressziós, önértékelési gondjai vannak. 17 éve próbálom tolni, nyomni, inspirálni, utakat mutatni, lehetőségeket elé tenni. Sok mindent elkezdett, de abba is hagyta. Most rájöttem, hogy nem változtathatom meg és már nem is akarom. Ha magáért, a gyerekeinkért nem akar, akkor mit tehetnék? Ha ő lemondott saját magáról, akkor miért gondolta, hogy én nem fogok soha?

Nem szeretem már magam, aki mellette vagyok. Nem tudom őt kirántani, viszont ő húz engem lefelé.

Úgyhogy sajnos megmondtam neki, hogy el szeretnék válni.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha nem tudom úgy elfogadni ahogy van, akkor semmi értelme az egésznek.

Ráadásul nálunk a szex se megy már vagy fél éve-ez miattam, mert már nem tudok rá úgy nézni. Elvagyunk, mint két lakótárs, ennek meg sok értelmét nem látom és úgy gondolom a gyerekeknek se éppen jó példa egy ilyen házasság.

2018. febr. 26. 10:35
 5/5 A kérdező kommentje:

Hsz.,Kedves Sorstárs!

Egyszer azt hallottam,hogy az embernek annyi esélye van megváltoztatni a másik embert,mint egy fának a mellette lévőt,ha közel állnak egymáshoz:

Amint az egyik fa nő,törekszik a nap felé,a másik is kénytelen nőni,hogy élvezhesse a nap sugarát,vagy kénytelen görbülni,senyvedni.

Mivel fiatalabb vagy nálam,és nő vagy,talán jó ötlet lehet feltűnően többed adnod magadra,igyekezni a környező világ szép dolgait megfigyelni,azok feletti örömödet kifejezni.(Örülni egy gyermek mosolyának,egy idős hálájának,a hópihék hűvös csókjainak,a madár dalnak,a bújó nárciszok éledésének,az alma ropogós zamatának,az éjszakai nyugalomnak,s mindennek,ami az élet szépségét hirdeti.)

A visszautasítások ellenére,-akár bosszantásként is- újra,és újra kifejezni mindezek miatti örömödet.

Az öröm rendszeres kifejezése,arcodra fog varázsolni egy ellenállhatatlan szépséget,melyet nincs az a "kor redves foga",amely kikezdhetné.

Ha belevágsz a növekedésbe,és drukkolni fogok neked!

A boldogság 4 kapcsolati feltételéről szívesen írok,ha érdekel.

2018. febr. 26. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!