Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért értékelnek fel a férfiak minden olyan dolgot, amit ők csinálnak meg?
Gondolok ezalatt azokra az esetekre, amikor megkéred őket valamire, ami alapvetően nem a "kötelességük" és meg is teszik azt. Pl: elmos egy tányért maga után és már úgy néz rád, mintha kitakarította volna az egész lakást (és olyan büszke is magára).
Ez olyan, mintha egy pontozási rendszerben egy olyan cselekedet, ami nálunk nőknél 2 pontot ér, az náluk 8-at.
Nem sértegetni akarom ezzel a másik nemet, csak komolyan nem értem. A barátnőimet is kérdeztem erről, de ők sem tudtak normális választ adni.
Mi az alapja ennek a mechanizmusnak? Miért nem érti meg egy férfi azt, hogy -a fentebbi példával élve- te rendszeresen kitakarítod egyedül az egész lakást, és nem egy nagy szám ehhez képest, ha ő elmosogat egyszer egy héten? És ez sajnos nem csak a háztartásra vonatkozik, hanem más élethelyzetekre is.
Remélem érthetően írtam le a kérdést. A normális válaszokat előre is köszönöm!
Szóval összegezve elmondható, hogy ez a séma azon esetekben figyelhető meg, amikor a férfiak valamit szívességnek vesznek, nem pedig alap dolognak. Minden világos most már.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Nem ismeretlen a helyzet, de én ezeket elengedem a fülem mellett, a hiszti sem érdekel, úgy vagyok vele, hogy ketten lakunk itt felnőtt emberek, így igenis alapdolog, hogy elmosogat, nem extra, ha ő annak éli meg, akkor sem. És nem 1 tányért, hanem ami épp ott van. Valaki említette, hogy ha valaki észreveszi a munkát, miért nem csinálja meg? Na mert ilyen alapon a másik simán jöhetne azzal mindig, hogy ő nem vette észre (mondjuk direkt.)
Én nem takarítom ki egyedül az egész lakást, sem rendszeresen, sem alkalmanként. Hülye lennék... Együtt takarítunk. Megy néha a pofavágás, de nem érdekel. Megcsinálja.
Ja, meg az, hogy helyettem mosogat el? Ne röhögtessetek már, fa$$zal is ugyanúgy lehet mosogatni, nem akadályoz.
(Megelőzve a "de a mosógép meg az autó kereke" példákat: Kb annyi érzéke lenne hozzá, mint nekem, szóval ezt hagyjuk...)

A pasik többsége mindig azt tartja fontosnak meg nagy melónak, amit ők csinálnak. Egyetemi karokon is azt tartják jó karnak vagy jó melónak, ahol a férfiak vannak többségben (műszaki/IT), míg az olyan karokat, ahol nők vannak többségben lenézik (a bölcsészkaron kívül ma már a biológia meg az orvosi karok is ilyenek). Én találkoztam már olyan pasival, aki engem akart kioktatni olyan dologból, amiből két szakdolgozatot írtam meg egy TDK-t, mert ő olvasott valami f-szságot az interneten erről és azt hotte, rohadtul ért hozzá :D
Szokd meg, vagy kerüld az ilyen pasikat, hál istennek vannak normálisak is, csak nehéz észrevenni őket a debilek között :DD

Az, hogy manapság a gazdasági szféra munkaköreit jobban elismerik pénzügyileg, mint a szociális szféráét, még nem jelenti azt, hogy a társadalmat alakító hivatások kevesebbet érnek. Persze te ezt nem értheted, hiszen mindent csak pénzben mérsz.

#25, a vadkapitalista posványban, ahova süllyedt az országunk, a pénzen kívül semminek nincs értéke. Lézerjanika is megmondta az ő tömérdek sok okos eszével: mindenki annyit ér, amennyije van.
Remélem a választók elégedettek okos és felelősségteljes döntésük eredményével.

Valószínű azért mert... a női nem panaszkodik vagy csak mondja hogy egyesz nap takarított , fotót egyesz nap porgot és megy csinálta az egyesz lakást tip-top minden 😀 ezt meg értem.
A férfi valószínű ezért csinálja eszt a dicsekvest hogy mi is megtudjuk csinálni ezt , szó... nem nagy szám. 😀🙀 1-2 szer egx hónapban valóban könnyű, valjuk be, de minden egyes nap ezt csinálni, nehéz. :(
Én becsülni tudom azt ki egyesz nap takarít, főz mos tereget ...stb...
Ráadásul munka után vagy előtt...
Én ha pl..ha van párom mindig dicsérem hogy ö milyen ügyes , de én ugyanezt megcsinálom csak keveseb dolgot tudok főzni mint egyes nők, de mást csinalok inkább a ház körül. Ki-ki végzi a saját dolgot ez így helyes, de jó dicserni a parodat mert így nem érzi azt hogy felesleges és jó segíteni is, mert akkor úgy érzi hogy csak takarítónőt szentel alkalmazni, ugye nem?!
Talán ezért...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!