Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akik "kigyógyultak" a féltéken...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik "kigyógyultak" a féltékenységből, és az önbizalomhiányból, hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Van hobbim, lekötöm magam a szabadidőmban, igényes vagyok a külsőmre, egyszerűen csak nem tudom elhinni hogy elég vagyok a páromnak. Pedig nem ad okot féltékenykedésre, de folyton előjön.

Próbáltam beszélni vele róla, de igazából miről is? Bennem van a hiba, ezt én is tudom...ahogy azt is ha újra és újra felhozom a témát az nem épp pozitív képet alkot rólam. Elméletben tisztában vagyok vele mit csinálok rosszul, még is ha egyedül megy el szórakozni (mert nem tudtam vele menni) a sarokba kuporodva bömbölök...

2018. jan. 19. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Most fiú vagy vagy lány? Egyébként azon gondolkodtál, hogy okkal van veled? Senki sem kényszerítette rá. Akkor csak elég kell legyél neki. Slussz passz.
2018. jan. 19. 20:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, persze, okkal van velem, de egy idő után az okok elfogyhatnak...vagy ami engem inkább zavar az az hogy persze, jó vagyok állandónak, de mi van ha jön egy szebb aki meg előadja magát, aztán egy éjszakára azis jó lesz...
2018. jan. 19. 20:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus.

Tudom hogy Magyarországon ez még szitokszó, a fura doki aki az apádról faggat aztán közli hogy elmebeteg vagy és bedrogoz, de ez marhaság.

Segít rátalálni hogy mi váltja ki belőled ezt a súlyos és indokolatlan féltékenységet, és segít eszközöket találni amivel leküzdheted.

2018. jan. 19. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Az meg az ő hibája lesz, ha félrelép, és nem a tied. Majd te is kapsz mást ennyi.
2018. jan. 19. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is a pszichológust javaslom. Lehet menni kórházban ingyenesre is.

Meeg tényleg a pszichológiáját kellene valahogy megértened. Vannak cikkek a neten. Önismeret a lényeg.

Én könyveket olvastam önismeret témában. Kommunikáció magammal segített leginkább, asszertív kommunikáció.

Tehát én arra jutottam, hogy ha tudom mire van szükségem, és mindig tudok rá figyelni, hogy csak olyat csináljak, ami célommal nem ellentétes, akkor elmúlik egy idő után.

Tehát féltékenység.

Amikor a párom nincs mellettem, akkor féltékenységet érzek, mert szükségem van a biztonságra, a bizalomra.

(Meg nem tudom még mire utalhat ez az érzés, itt megtalálod: [link] )

Na és ezekért a szükségleteimért már csak én tehetek, és teszek is 🙂 persze kaphatok segítséget, de ahhoz előbb kérni kell! És ha a szükséglet már nem szenved hiányban, akkor már nem negatív érzéseket kelt, hanem pozitívakat.

Ha

2018. jan. 19. 22:56
 6/7 anonim ***** válasza:

A pszichológus tényleg nem lenne rossz számodra. Fentebb már írták tippeket, fogadd meg!

Egyébként én is féltékeny típus voltam, de mostani párom mellett elmúlt. Talán akkor billent helyre bennem valami, mikor még a kapcsolat elején rossz fát tett a tűzre (már nem is emlékszem konkrétan, mi volt, de csak kis apróság, inkább volt részemről túlreagálás), és kiakadtam rá. Rettenetesen kiborult a szakítás gondolatától is, kétségbeesett. Na akkor ott elszégyelltem magam. Megértettem, hogy fontos vagyok, és nem tehetem azt vele, hogy a saját bizonytalanságom miatt idegronccsá teszem. Azóta még csak hasonló sem volt, pedig volt, hogy a szemem előtt próbált rámászni egy csaj (persze lerázta, bár mivel váratlanul érte a dolog, kicsit esetlenül).

Nem javaslom egyébként ezt a módszert, mert aljas, és én sem direkt csináltam. Plusz pont, hogy a szégyen tart vissza, amit akkor éreztem, mikor szegény kiborult miattam...soha többé nem akarom olyan helyzetbe hozni.

2018. jan. 19. 23:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez nállam is igy volt ok nélkül féltékenykedtem.De muszály volt erről le szoknom mert a páromnak elege lett ebből es majdnem szakitott velem.Mert lelkileg ki készült hogy állandoan a féltékenykedésemen veszekedtünk.
2018. márc. 3. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!