Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti hogy kezelitek amikor a pasitok influenzás lesz?
Sajnos a barátnőm (együtt élünk) nem túl jól. Karácsony (25) reggelére lettem lázas (39-40 fok), orrfolyás, a nyelni nem bírtam, stb. Ennek ellenére kalmopirinnel letudtam a családi látogatásokat mindkét napon. Utána már azon kiakadt hogy az orvosnál kellett kezdeni a szabadnapokat. Azóta fekszek, kúrálom magam, szedem az orvos által felírt antibiotikumot. Amióta hazajöttünk alig áll szóba velem, pedig nem vagyok túl jól, az ágyból is alig tudok kikelni. Azt vágta a fejemhez hogy miattam ülhetünk otthon amikor itt a szabadidő és mindenki korcsolyázni, kirándulni megy. Azt is mondta hogy senki más nem beteg, neki ezer akármennyi ismerőse van a facebookon és abból mindenki élvezi az ünnepeket, csak én vagyok influenzás és csak mi ülünk otthon.
Rendesen dühöng ha tüsszentek. Este is fesztivált rendezett mert ő nem tud tőle aludni és most mindent neki kell megcsinálnia (bevásárlás, kutyák sétáltatása).
Azt mondja, más igazi férfi simán dolgozik is influenzával, nem vesz tudomást a lázról, én meg csak fekszek!
Semmi támogatást nem kapok, csak szidalmakat, megvetést. Próbálok nem szenvedni, nem panaszkodok, de egyik este rázott a hideg a láz miatt, vacogott magától a fogam. Ő erre azt mondta, hogy ilyet gyerekek meg hisztis kislányok csinálnak, fejezzem be, legyek férfi.
Mennyi normális ez? Állítása szerint más férfiak nem szoktak törődni a betegséggel, csak én hisztizek (ez alatt azt érti hogy ágyban fekve kúrálom magamat)
Ti hogyan viselitek, hogyan viselkedtek ha a párotok beteg lesz? Bűntudatom is lett amiatt hogy tényleg tönkretettem a szabadnapokat neki és a Szilvesztert is (kültéri programra mentünk volna, de nem vagyok jobban, az antibiotikumot is keddig szedni kell)
Én is haragszom a páromra ilyenkor, de nem azért, mert beteg, hanem mert ő - veled ellentétben - nem hajlandó orvoshoz menni, inkább szenved. Eddig legalább ilyen receptnélküli bigyókat hajlandó volt szedni, újabban már azt is mindig "elfelejti". Vagy melóban kap valamit a kollegáktól állítólag, amit én ugye nem ellenőrzök...
Mindig az a kifogása, hogy de melóból úgyse hiányozhat, de mondom nem táppénz kell, csak gyógyszer. De még az se.
(Volt olyan, hogy elhordta a neocitrant munkába, hogy bent megissza, kb. két hónappal később hiánytalanul csak gyűrötten került elő a táska mélyéből...)
Szóval ezek miatt én már nem tudom sajnálni, ha beteg, bármilyen rossz barátnő is leszek ettől. Képtelen vagyok tutujgatni, ha egyszer a saját butasága miatt van ennyire és folyamatosan rosszul. Én is megkaptam már, hogy gonosz vagyok, és bezzeg ő körbeugrál, ha én vagyok beteg.
(Én tényleg az a fajta vagyok, hogy ritkán vagyok beteg, de akkor nagyon, amiatt meg persze mindig hallgathatom, hogy nincs immunrendszerem, gyógyszer helyett igyak egy pálinkát...)
Na persze azért én nem hisztizek, megértem, ha beteg, meg az ágyat nyomja, de ha valami kötelező dolog van, mondjuk pont akkor és csak akkor van időnk elintézni valamit, akkor azt meg *kell* csinálnunk. Akkor is, ha én vagyok az, aki nem áll a lábán. :)
Bűntudatod viszont ne legyen, inkább majd a barátnődnek lesz az, ha észreveszi magát, hogy mekkora egy hárpia volt. Érthető a reakciója, mármint nem te tehetsz róla, de csak elromlott a tervezett program, ilyenkor sok ember lesz akaratlanul is morgós és negatív.
De azért szólj rá, kapjon már észbe, hogy nem direkt vagy beteg. :) Mondd meg neki, hogy cserélhet veled, te is szívesebben élveznéd ki a szabit, mint így.
#19, az antibiotikum nekem is feltűnt - az orvos meg nem hülye, szóval gondolom valami szövődményt is látott.
A csajtó ez nagyon éretlen, lelketlen hozzáállás, és nagyon buta azoktól, akik lenézik azt, aki éppen beteg.
Jön még kutyára dér :XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!