Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért alakulnak ki ilyen "hirtelen" a párkapcsolatok? Miért nem adnak időt egymásnak az emberek?
A környezetemből ért tapasztalatokból arra sikerült következtetnem hogy a párkapcsolatok túlnyomó része a megismerkedéstől számítva 1-2 hét leforgása alatt alakul ki.
Legtöbben az első benyomások és szimpátia alapján rögtön eldöntik hogy érdemesnek találják e a másikat egy párkapcsolatra vagy sem. Forgatókönyv szerűen zajlanak le az események pár hét alatt. Két héten belül már lefekszenek, össze költöznek sőt... szerelmesek!
Hogy képesek az emberek ilyen közel engedni valakit magukhoz ilyen hamar? Ez zsákbamacska. Utána meg sok esetben csodálkoznak hogy a másik fél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, félreismerték és csalódtak benne.
Én valahogy úgy képzelem el ezt a dolgot hogy megismerkedek valakivel, kölcsönösen bizonyítunk egymásnak majd érzelmi alapon kialakul egy kölcsönös
kötődés, barátság, szeretet és így tovább...de rá kellett jönnöm hogy a dolgok nem így működnek. Az emberek nem adnak időt egymásnak, vagy csak szimplán a "friend zone-ba" kerülsz aztán gondolni se merjél többre mert leszerelnek azzal hogy "Te is csak egy férfi vagy aki a farka után megy, nem pedig igazi barát".
24/f
Mert az emberek szeretetre vágynak. Ha ott van elérhető közelségben, miért ne élnének vele egyből?
Én három hónapja ismertem a párom, amikor összejöttünk, de utána 3 hét kellett "csak" a szexhez. Nem értek egyet azzal a felfogással amúgy, hogy "tartogassuk" magunkat... A szex jó dolog, király élmény, miért halogatnák? Nagyon cuki a romantikus hozzáállásod, és ez lenne a normális, de az emberek nem tökéletesek, nem várnak a jóval.
Második vagyok: Kérdező, újraolvasva a kérdésed igazad van, én pont a szerencsés oldalon vagyok.
Hozzáteszem, hogy én okoztam sebeket a páromnak azzal, hogy "hezitáltam". Szerintem, ha kölcsönös a szimpátia, nem kell várni, de igazából én is azt tettem, mert párom már a megismerkedésünkkor "szobára akart menni", de én ezt nem hagytam. Utólag azt mondja, hogy jobb így, mert utána tuti nem kerestük volna egymást, így viszont nagyon megkedveltük a másikat, mire összejöttünk.
Lényeg a lényeg: igazad van. :D
Ez engem is mindig idegesített, kérdező,
nagyon egyetértek veled. Egy pár hét után már el kell dönteni hogy akarsz-e kapcsolatot, nekem ennyi idő ahhoz is kevés, hogy igazán megkedveljek valakit barátilag. Főleg heti 1-2 tali mellett. A barátom az első, aki hajlandó volt időt adni nekem. És nem úgy, mint akinek a fogát húzzak, állandóan kérdőre vonva hogy mikor lépünk tovább, hanem úgy, hogy láttam rajta minden találkozót élvez, azt is, ha csak órákat sétálunk a városban. :) 3 hónap után aludtunk először egymásnál, szex pedig 4 hónap után volt (pedig egyikünknek se volt az első), miután kimondtuk hogy hivatalosan is együtt vagyunk. :)
24/l
Örülök hogy többen is így gondolják és nem ragadtam egyedül egy mese világban:'D
Sokáig rágódhatnánk ezeken a "kamikaze akciókon"
Persze nekem nem célom hogy kioktassam párkapcsolati vagy bármilyen téren az embereket és nem szeretnék kampányolni a saját nézőpontom mellett. Viszont jó volna rájönni hogy mi húzódik emögött, mi a pszichológiája, mi jár azoknak az emberek agyában akik kezdettől fogva céltudatosan párkapcsolatra hajaznak, és ha azt nem kapják meg zárós határidőn belül inkább tovább is állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!