Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megkell hogy szűnjön a külvilá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megkell hogy szűnjön a külvilág ha van párkapcsolatod ez miért van?

Figyelt kérdés
Rengeteg barátom van akivel tartom a kapcsolatot és hetente találkozom velük 1x. Ilyenkor elmegyünk valahova meginni egy sört,elmegyünk bulizni, beszélgetünk vagy valakinek a lakására megyünk fel páran és ott egy társas játék keretén belül megy a duma,kajálás. 7-8 szoktunk lenni,lányok fiúk vegyesen. Mindenkit még az általános iskolából ismerek. Az osztály társaim voltak,azóta tartom velük a kontaktot. Közös utazásokra is elmegyünk évente legalább 2x. Ahova csak a barátaimmal megyek, senki nem hozza pl a párját vagy a szüleit. Tudom itt sokan elítélnek,mert mi az,hogy felnőttként eljárok szórakozni és a barátaimmal ennyi időt töltök? De én is dolgozom,heti egyszeri találkozás az szerintem nem sok. Nem rég vagyok párkapcsolatban. A szerelmem eddig nem panaszkodott nagyon aztán elkezdett morogni,ha hétvégén nem voltam otthon egy vagy fél napot. Gondoltam bemutatom neki a barátaimat, így is lett. Utána csak rosszabb lett a helyzet. Mert mintha féltékeny lett volna a barátaimra??? Foggalmam sincs,de azóta csak többet "panaszkodik",hogy nem figyelek rá,nem vagyok vele eleget. Akkor észbe kaptam és folyamatában lemondtam a barátaimmal való találkozást. Facebookon néha írtunk egymásnka,de az nem igazi nem szoktunk sokat beszélni chaten. Most már majdnem 3 hónapja nem láttam őket. A városban kétszer találkoztam egyikükkel,de csak 5-10 percet tudtunk beszélni és többet között arról hogy amióta van barátom elnyelt a föld. A barátom szerint jobb így mert ha már kapcsolatban vagyok vele,akkor ő legyen nekem az első,vele legyek ne másokkal találkozgassak. Neki is vannak barátai,elmegy velük néha sörözni vagy ilyesmi,de talán két havonta egyszer ha ilyen előfordul. Nekem kicsit több az "igényem" arra hogy a barátaimmal legyek. Szeretem a társaságot, ha nincs semmit tevés. Ez mellett szerintem így sokat vagyok a barátommal. A hét napból 6-ot vagy 6- és félnapot. Hétköznap mindenki melózik ,akkor elfoglaltabbak vagyunk. Nektek is ez zavaró lenne? Jogos hogy ilyet kért tőlem a barátom? Szeretem őt de nem gondoltam hogy akkor megkell hogy szűnjön a külvilág.
2017. dec. 3. 09:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%

Mint mindenben, ebben is az arany középutat kellene megtalálni.

Valamennyire nirmális, hogy párkapcsolatban kicsit hanyagolódnak a barátok, mert a párunkra is kell időt szakítani. És ha mindketten dolgoztok, és az egyik szabadnapotok rendszeresen azzal megy el, hogy te a barátaiddal csinálsz programot, az tényleg zavaró. De ilyenkor nem az a megoldás, hogy teljesen ignorálod a barátaid, hanem hogy nem minden héten mész el, hanem csak mondjuk 2-3 hetente.

Ha még ezért is morog, meg féltékenykedik, akkor meg kell beszélni vele, hogy nem vagy hajlandó teljesen háttérbe szorítani őket, stb. és szükség esetén ha nem sikerül megegyezni, búcsút kell inteni a párkapcsolatnak. Mert az sem normális, ha teljesen el akar zárni a külvilágtól, meg ok nélkül féltékenykedik, szóval egy olyan kapcsolat semmi jóra nem vezet.

Szóval a megoldás a kompromisszum.

2017. dec. 3. 10:38
 12/15 anonim ***** válasza:
71%

Meg kell találni az arany középútat. Azt neked is tudomásul kell venni, hogy minden nem mehet úgy, mint amíg egyedül voltál. Nem muszáj hetente találkozni a barátokkal, elég havonta egyszer.

Mint írod, hétköznap elfoglaltak vagytok, egyértelmű nem díjazza a barátod ha hétvégén külön programod van.

Nem kell leépíteni a barátokat, de fontossági sorrendet kell felállítani. Persze ha neked a párod a sor végén van, akkor nincs miről beszélni.

Meg hát évente ket utazás a barátokkal...akkor a párodra mikor van időd, vele is utazgatni?

2017. dec. 3. 10:42
 13/15 anonim ***** válasza:
18%

Láttam sok ilyet, úgy is folytatódhat, hogy a pasid a végén az utcára se enged ki.

Jó ez a kompromisszum szöveg csak nem mindig van rá lehetőség.

Neki van bármi társasága?

2017. dec. 3. 11:04
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat a normális komoly hozzászólásokat. :)

Igen,neki is vannak barátai. Akikkel havonta egyszer kb találkozik,megisznak egy sört vagy valahova elmennek pár órára. Ha többször tenné az sem zavarna. Amíg a párkapcsolatunk stabil lábakon áll.

Jó ötlet,hogy csak 2 vagy 3 hetente találkozom a barátaimmal,ez nekem is eszembe jutott, a barátom is ezt kérte tőlem. Ezért alakult úgy,hogy most már viszonylag régóta nem is találkoztam velük. Mert időközben változnak a dolgok,közbejön valami, a párom a hétvégére mást talált ki akkor inkább vele szerettem volna lenni,de a következő héten megint együtt voltunk aztán a következő héten valami miatt a barátaimmal nem tudtam találkozni, munka,suli,családi gondok stb. Aztán azóta azt vettem észre,hogy van amelyik barátom inkább nem is tart fent sokáig,telefonon se beszélünk sokat, mindig levagyok rázva azzal,hogy " na de nem zavarlak" "szép hétvégét". Magyarán megse kérdezik tőlem,hogy ráérek? Mert egyértelmű,hogy a válaszom "talán" lenne mostanra. Míg máskor igent mondtam,meg együtt beszéltük meg,hogy mit kéne csinálni? Vagy csak spontán történt minden. Ilyen pl a mozi is. Hívtak,mentem.

A barátommal még nem voltam sok helyen,csak belföldön utazgattunk volt,hogy a szüleink is csatlakoztak. De tervezzük,hogy majd megyünk külföldre is. A barátaimmal meg minden évben megyünk pár napra. Lehet,hogy jöhetne a párom is. Nem tudom,mert eddig nem utazott velünk senki,szülők,tesók,barátnője vagy barátja a másiknak. Az olyan lenne inkább mintha csak egy helyre mennénk üdülni. De különben alig lennénk együtt,mert mindenki a párjával lenne elfoglalva vagy a családja többi tagjával. Viszont a barátomat ismerik,mindenki. Szerintem mindaddíg szimpatizáltak vele amíg megnem történt az,hogy erősítettem azok táborát akik csak addíg barátkoznak mással amíg nem lesz párja.

2017. dec. 3. 11:32
 15/15 anonim ***** válasza:
30%

"A barátom szerint jobb így mert ha már kapcsolatban vagyok vele,akkor ő legyen nekem az első,vele legyek ne másokkal találkozgassak."

Kezdődik.

2017. dec. 3. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!