Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pasim gyereket akar de én nem és szeretem mit tegyek?
Én 26éves vagyok a pasim pedig 33éves és minden áron gyereket akar. Én viszont nem. Más élet stilust akar mint én és nem érti meg az én oldalamat csak a sajátját fújja és azt akarja én értsem meg őt.
Én azért nem akarok gyereket, mert nem várt babaként születtem és így pocsék gyerekkorom volt, olyan családban nőttem fel ahol a szüleim örökösen csak egymással balhéztak verekedtek és gyülölték egymást és csak a gyerekek miatt voltak együtt amíg fel nem nöttünk utána el váltak és élik a saját életüket mai napig felszínes a kapcsolatom a szüleimmel és ha én nem keresem fel őket ők engem soha nem is keresnek.
Szeretet hiányban és figyelem hiányban szenvedve nőttem fel, olyan életre vágyom, hogy gyermek nélkülire, ahol dolgozom, felnött életet élek, és van egy társam akitől azokat a dolgokat kapom meg amiket a szüleimtől nem kaptam meg figyelmet,szeretetet feltételek nélküli szeretetet akitől ezt meg kapom azzal akarom le élni az életemet. Nem akarok anya lenni és fel nevelni egy gyereket mert nem vágyom olyan életre bennem hatalamas űr van és nagyon kevés az energiám örülök ha munka mellett magamra van erőm és néha a társamra is van eröm túl sok lenne nekem egy gyerek nevelése bele roppannék tönkre mennék mert nem vagyok anya típus.
Ő viszont egy gyerekre vágyik és egy feleségre aki neveli amíg ő dolgozik és rendben tartja a háztartást és elfogadja őt olyannak amilyen és tiszteli szereti őt.
Csak hogy nekem nem ilyen életre van szükségem de ezt nem akarja elfogadni.
Hű. Hát ezt nem is lehet így bevállalni, ha így érzel, és ne is vállald.
mert egy gyerek- ahogy te esetedben is- mindig érezni fogja, hogy a szülője szereti-e, vagy nem. Popper Pétertől hallottam egy ilyen előadást, ő pl már felnőtt volt, és hasonlóan idegenséget érzett az anyja iránt végig.. Nem szerette őt. Hiába volt vele kedves, és gondoskodott róla, felnevelte stb, de valami nem stimmelt a kapcsolatukba. (Lásd a tiédet a te szüleiddel)
Aztán egyszer, mikor már felnőtt volt, kiderült, hogy az anyja mindig lányra vágyott és nem akart fiút.
Azt mondta, hogy azóta, hogy ezt megtudta, megértett egy csomó mindent, és innentől lett teljesen más a kettejük viszonya.. Sokkal jobb lett.
A te helyzetedre vetítve:
Arra nem gondoltál, hogy megpróbáld megoldani magadban az ehhez kapcsolódó viszonyodat?
Van pl családállítás, vagy pszichológus is tud segíteni abban, hogyan tudd feldolgozni és feloldani magadban ezt az érzést, ami létrejött a gyerekkorod miatt?
Biztos vagyok benne, hogy nekem is lenne mit javítani, csak nekem párkapcsolati téren ( bár szülni még én sem merek,d e én inkább házasságtól rettegek, és jelenleg még a gyerekszüléstől is, bár ez inkább az első tényezőhöz vezethető vissza)?
Azért ez már borzasztó képmutatás, amit néhány válaszoló csinál. Kénytelen vagyok én is beállni a bezzegezők táborába és feltenni a kérdést: akkor is ilyen melldöngetve támogatnák a gyermeket nem akaró felet, ha az férfi lenne? És nem, egyáltalán nem tök mindegy, hogy miért nem akar gyereket a kérdező. Olvassátok már el értően a szöveget, a kérdező nem szabad elhatározásából nem akar gyereket, hanem pszichésen alkalmatlannak érzi rá magát a gyermekkora miatt.
Senki egy szóval nem mondta, hogy a kérdező menjen bele, valóban ostobaság volna. De nem volna egyszerűbb az élete, ha félelem nélkül mondhatna nemet vagy igent dolgokra? Hogyha nem kísértené a múlt szelleme? Most a gyerek dologban ütköztek ki a félelmei, legközelebb másban fognak. Ez csak egy tünet, ha nem oldja meg a fő gondot akkor másik férfivel majd másmilyen konfliktusa lesz és akkor is a gyerekkorára fogja.
Pontosan. Nem mindenki akar gyereket és ez teljesen rendben van. Attól, hogy a társadalomban még mindig ez az elfogadott nem kell a semmire gyereket szülni. Van, aki nem való anyának, nincs érzéke hozzá, vagy szimplán csak nem akar gyereket. Ezt el kell fogadni, nem pedig hazudni magadnak és magadra erőszakolni olyan dolgot, amit nem szeretnél.
Nincs annál rosszabb gyerekkor, mint amikor a szüleid nem is akarnak téged, vagy az édesanyád nyűgnek érzi az anyaságot, esetleg depresszióba esik miatta. Nem kéne mindenkire ráerőszakolni az anyaságot. Van bőven elég lelkisérült ember akinek azért van borzalmas élete, mert szülőnek alkalmatlan anya nevelte fel. Vagy csak azért szülte, mert rá lett kényszerítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!