Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy fizetés különbség esetén igazságosabb a külön kassza?
Ha mondjuk a férfi keres 600 ezret, a nő 100 ezret, a közös kassza lehúzás?
Inkább akkor jövedelemarányos külön kassza?
Mondjuk a férfi fizeti a lakbért/rezsit és az élelmiszer 60%-át, a nő a tisztítószereket, minden háztartással kapcsolatos dolgot és az élelmiszer 40%-át.
Ami fennmarad, mindenkinek a magáé.
Vagy hogy korrekt?
Tudtommal, ha már összeköltözik két személy, akkor nincs külön kassza, hanem egy kassza van, közös pénz!
Ergó itt a két fél 700 ezer forintból gazdálkodik!
Tök mindegy hogyan matekozol, itt úgyis csak veszítesz a dolgon. Akkor már nem mindegy, hogy közös kassza vagy nem?
Fizessen ő is valamit aztán ennyi. A végeredmény úgyis az lesz, hogy nagyrészt a te pénzedből lesz minden finanszírozva, hiszen 6-szor annyit keresel a példa alapján.
Igazságos megoldás nincs, inkább a két ember személyiségének megfelelő megoldást kell választani, de a pénzügyi függetlenségét és önállóságát senkinek nem kellene feladnia.
Én a férfi helyében viselném a költségeket, ha valami az én nevem alatt fut, vagy ha valahol közösen vagyunk.
Amit a lány vásárol, az pedig legyen az ő hozzájárulása, esetleg még a rezsibe fizethet bele, ha nem akarja magát eltartottnak érezni.
" Nyugodtan kereshet olyan nőt, aki szintén 600 ezret keres."
Félek, egy 600 ezret kereső nő nem 600 ezres fizetésű férfit fog keresni.
A férfinek mindenképp lehúzás lenne - akkor is, ha önként megy bele -, hiszen neki a közös kassza mindenképp veszteséges.
Szerintem egyébként sokkal fairebb, ha a közös kiadásokból 1:6 arányban veszik ki a részüket (egyenlő teherviselés), a többivel meg mindenki azt tesz, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!