Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ha sokat keresnétek, elvárnátok a feleségetektől, hogy minimálbérért dolgozzon?
Tegyük fel, hogy külföldön éltek és házasok vagytok. A feleségetek részmunkaidőben dolgozik, kap 430€-t, ti olyan 2000€-t. Mivel házasok vagytok, az egy más adóosztály, tehát ha a feleségeteket beíratjátok a legalsóba, ő fog kapni ezek után 400€ nettót, ti 2300€ nettót (tehát tőle elvonnak egy keveset, de ti sokkal többet kaptok emiatt).
Elvárnátok, hogy ezek után dolgozzon igeniscsak tovább azért a 400€ nettóért, ti meg éltek a 2300€-ból, mert mindenki dolgozzon, ez az élet rendje, vagy maradjon otthon inkább?
(ha megvan az oka, miért csak részmunkaidőzik. Mondjuk mert órái vannak napközben)
"Sőt, azt is a lelkemre kötötte, hogy nehogy elmenjek a suli végezte után egyszerre mindenféle rabszolgamunkára, várjam meg, amíg normális lehetőség adódik, ha ez fél, vagy akár egy év, akkor annyi. "
Aztán ha mondjuk a suli befejezése után 6-7 évvel kidob, mert beleszeret a titkárnőjébe, akkor ott fogsz állni 30+ évesen, és az egyetlen amit beírhatsz az életrajzod, hogy "tiszta otthont tudok biztosítani"
"Férfiak, ha sokat keresnétek, elvárnátok a feleségetektől, hogy minimálbérért dolgozzon?"
Egyáltalán nem várnám el - felőlem sokkal többért is dolgozhat, mint a minimálbér.
A lényeg, hogy DOLGOZZON.
"Én ugyan ebben nem látok sok logikát, nem degradál semmilyen munka, nem érdekelne, ha az nem ahhoz kapcsolódik, amiből a diplomám szereztem,
de ha ő így szeretné, akkor így lesz." (!!!)
mert ő így szeretné? és te mit szeretnél? főleg miután elhagyott másért?
Igen, elvárnám hogy ugyanannyit dolgozzon mint én, persze ebbe beleszámolnám a tanulási időt is mert az is munka.
Hogy ki mennyit keres az már mellékes, nálam közös lenne minden, a teher, a házimunka de a jövedelem is. Ez így korrekt.
Én értem a logikát. De egyet ne felejts el: a férjed bőven keresőképtelen lehet, feletted mennek az évek, és ha egyszer munkavállalásra adod a fejed, nem nézik ám jó szemmel, hogy évekig üresen áll a munkatapasztalat rovat.
Kérdező: ő él a 2300-ból, te meg a 400-ból? Vagy ez hogy? Mert amúgy 2700 több, mint 2300, az rendben van, de ti nem éltek vagyonközösségben?
4-es válaszoló vagyok. Nem tervezek évekig otthon ücsörögni, mint ahogy azt itt sokan gondolják, nem lesz azért annyira nehéz munkát találnom (tolmács-fordítóként fogok végezni ritka nyelvpárral, ez nem nagyképűen mondom, csak leírom a tényt). Ha pedig bármi történne, el tudnám tartani magam, írtam, hogy nem esne le a karikagyűrű az ujjamról akkor sem, ha neadj' Isten olyan munkát kell végeznem, ami nem értelmiségi. De nekünk MOST ez így jó, boldogok vagyunk, a mi dolgunk, kettőnk között hogyan osztjuk meg a feladatokat. Én sem szólok bele a ti életetekbe.
Ha mindenki arra apellálna, hogy elhagyja a párja, és mi lesz utána, akkor minek házasodni? Nem értem az ilyen embereket. Köszi az aggodalmat, majd jelzek, ha elhagyna a férjem, hogy szórjatok már egy kis alamizsnát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!