Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban jobb érzés együtt elérni mindent, mint beleülni a készbe?
Nálunk az előbbi helyzet áll fenn, 4 év után elmondhatjuk, na már összehoztuk az alapokat, szülői segítség nélkül ki tudtuk fizetni az esküvőt, belefért egy nászút, összehoztunk egy kevéske megtakarítást, a párom jövő tavasszal végre elhelyezkedik rendes állásban a gyakornoki helyett, vettünk ezt azt az albiba (új hűtő már megvan, új mikró még tervben), vettem pár rendes ruhát...
Ellenben azok a lányok, akik úgy házasodtak, hogy a férjnek már felépített élete volt, csak be kellett költözni, azóta sem dolgoznak, tanulnak, de már mindent megvalósítottak. Esküvő a szülők kontójára 3 millióért, nászút és nyaralás minden évben a férj számlájáról, tökéletesen berendezett lakás, ahová csak a ruháikat kellett bepakolni, volt, aki bejelentette, náluk akár már a baba is jöhetne, minden mást már "elértek".
Ilyenkor kicsit rosszul érzem magam, hogy mi igyekszünk, de jelenleg még egyikünknek sincs rendes, 8 órás állása (nekem egyetem és diákmunka, a páromnak gyakornoki), és arra tudunk büszkék lenni mindössze, hogy sosem kellett még a szülőkhöz fordulni, együtt megoldunk mindent, ha szerényen is, ez meg ugye nem sok....
"de már mindent megvalósítottak"
Bocs, de nem ők valósították meg.
1. nem ők valósították meg, hanem mások fizették ki nekik
2. Nálam az alapok ott kezdődnek, hogy saját lakás/ház, nem pedig albérlet.
3. Igen, én határozottan büszke leszek arra, hogy ÉN/MI vettük és nem más...
F
Jobb.
Annyi, hogy a páromnak volt eredetileg lakása, de egy csomó mindent vettünk együtt, mert neki csak alap dolgai voltak.
Bár eljegyzés még nem volt, de közös számlára betezsünk x összeget havonta, ami szépen gyarapszik.
Szülők nálunk sem segítenek, csak az ő nagymamája, de kb. nincs rá szükségünk, szerencsére.
De a barátnőm pl. újgazdag csávó felesége, dolgozgat 4 órában (mikor épp van kedve), de ő gyakorlatilag semmit nem tett a közös dolgukba.
Persze úgy adja elő, hogy miénk, meg ezt vette, azt vette - ja, a pasi pénzén. Gáz.
Kérdező! Azt megkérdezhetem én is, hogy diákmunkával hogy sikerült annyit beletenned a közösbe, hogy lehetett esküvő + nászút? + megtakarítás + rendes ruha?
(Én is dolgoztam diákmunkában, aztán rendes állásban, most is rendes állásban dolgozom) és így sem sikerül semmit félreraknom. Pedig nem szórom a pénzt. :/ Nem tudok nyaralni menni, esküvő - hú, sztem 10 éven belül nem lesz... Albiban lakunk, kocsink nincs...Valamit nagyon elcseszhetek? Elárulod a titkod? :)
az élet olyan mint egy hegy.
mindegy hogy jutsz fel a csúcsra, a kilátás a lényeg.
valakinek a libegővel sokkal élvezetesebb, nézelődve ülve, izzadás nélkül felérni....valaki meg minden áron sziklátmászni akar.
8, Nekem volt korábban rendes állásom is, abból tettem még félre. 2 évet dolgoztam lényegében, és csak utána mentem diákmunkázni. A párom viszont mindig tanult csak, még nem volt 8 órás állása, amióta kint élünk (odahaza neki is volt persze)
Ruházkodni meg a diákmunkás keresetemből is tudok azért szerencsére.
De mi is albiban lakunk és nincs kocsink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!