Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfiak! Mennyire gyerekes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Mennyire gyerekes viselkedés egy nőtől, ha mindennap elvárja párjától, hogy kimondja azt a bizonyos " szeretlek " szót?

Figyelt kérdés
A dologban én vagyok a nő. Négy hónapja tart a kapcsolat,ő vallott szerelmet először. Azóta vagyunk együtt. Azonban, mintha csillapodtak az érzései. Nem hangoztatja már, hogy csak én kellek neki, nincs az kezdeti lendület. Bár ritkán tudunk találkozni, ezért munka miatt inkább írásban tudunk kommunikálni. Mivel ott az érzelem kimutatása elég nehéz, ezért jól esne ha többször mondaná. Persze egész nap kapcsolatban vagyunk, mindegyikünk folyton elérhető a másik számára. Mégis picit azt érzem, hogy nincs meg a küzdés a részéről, a hódítás, udvarlás. Vagy túl sokat várok? Természetesen ez alább hagy idővel, ezzel tisztában vagyok, de négy hónap nem sok idő erre.

2017. okt. 17. 10:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Több dolog van, amire figyelmeztetlek:

1. A párkapcsolat folyamatosan változik, a változásokat minimum követnetek kell, de még inkább proaktívan irányítani, ha hosszú távon fenn akarjátok tartani.

2. Nem attól szeret a párod, hogy naponta kimondja a szót, ez önmagában semmit sem jelent. A mögöttes tartalom számít, és ahhoz, hogy azt megismerd, jó kommunikációra van szükség. Az, hogy "úgy érzed", kevés. Ha úgy érzed, akkor beszéld meg vele, ismerd meg, hogy ő hogy látja a helyzetet, és ha van valami probléma, oldjátok meg.

3. A párod máshogy fejezi ki az érzelmeit. Lehet, hogy te azt igényled, hogy mondja ki naponta a szót, de lehet, hogy ez neki semmit sem jelent. Ismerjétek meg egymás kifejezésmódjait, és ebben is törekedjetek kompromisszumra.

A kapcsolat fennmaradása attól függ, hogy mennyire vagytok jók a problémamegoldásban. Ez a probléma felismerésével kezdődik, a probléma kifejezésével folytatódik és a megoldásával végződik. Légy ebben is szisztematikus, konzekvens és korrekt, és menni fog.

2017. okt. 17. 13:01
 12/15 anonim ***** válasza:

Az elvárás a gyerekes viselkedés.

Kicsit elvonatkoztatva képzeld el, velem vagy egy semleges helyen. Ki vagy te (vagy ki vagyok én), hogy elvárásom lehessen, és milyen alapon? A felettes várhat el az alantastól.

Legyen akkor kiérdemlés? Ez sem nyerőbb, bár eleinte cselekedettel vagy viselkedéssel el lehet érni dolgokat a másik egójánál, de amikor ez megkopott, akkor holmi egyszerű dolgokkal nem lehet csak úgy feltámasztani a másik érzéseit.

Gond az, hogy ritkán tudtok találkozni, ami egyet jelent azzal, hogy gyakran érhetnek benneteket is (mint általában a ma élőket) egyéb külső ingerek. Így az, hogy csak te kelljél, stb. nem feltétlenül tud fókuszban maradni.

Meg az is gond, ha nem kell illetve nincs miért küzdenie, hódítania, mert egy szeretlek is elég lenne. Érted? Legyél kívánatos, de újra és újra utolérendő, ha nem akarod, hogy hamar bedaráljon benneteket a közöny.

Egyébként mire kell neked ez a szó? Valami lyukat kell vele betömni a lelkeden? Mert az gond volna: csak mi magunk tudjuk ezt belülről, nem valaki vagy valami más kívülről. Ha nem erre kell, akkor meg maradj a tetteknél. Engem pl. meglehetősen bosszantott ennek a szónak az igénye olyan dolgok megvalósításainak közepette, amik szavak helyett is rámutattak, hogy mit érzek.

2017. okt. 17. 13:51
 13/15 anonim ***** válasza:

Semennyire, de belülről kell jönnie.

22/N

2017. okt. 17. 15:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Nőként mondom, hogyha a párom elvárna! bármit is, akkor nem sokáig lennénk együtt.
2017. okt. 17. 15:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazán elgondolkodtam. Teljesen igazatok van.
2017. okt. 22. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!