Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az, hogyha egyik kapcsolatból kilépsz és hamar kezdesz egy másikat akkor az biztos rossz lesz?
Nem feltétlen. Vannak, akiknek már évek óta érzelemmentes a kapcsolatuk, barátokként élnek egymás mellett, aztán harag nélkül távoznak egymás életéből, felismerve, hogy ez már réges-régen kihűlt. Nekik nem nagyon van mit feldolgozni, mert nem most történt a szakítás, hanem folyamatosan.
Más, ha valaki például fájdalommal, érzelmekkel lép ki egy kapcsolatból: Neki valóban érdemes várni, míg túlteszi magát rajta, különben főként csak vigasz az új társ.
Elméken múlik.
... Ne általánosíts.
Szakítás utáni egyedüllét alatt van alkalma az embernek kiértékelni önmagát is. Ilyenkor hajlamos agyalni a kapcsolaton, a másik fél hibái mellett elmerülni abban és felismerni, hogy rajtam mi múlt, én hogy viselkedtem, milyen hibákat követtem el.
Jó esetben ezek nyomán megpróbálok változni, hibás működéseket, játszmázásokat elhagyni.
Így már egy új kapcsolatban nem fogom elkövetni azokat a hibákat, legalábbis igyekszem elkerülni. Vagy ha elkövettem, legalább felismerem. Így kevesebb lesz az esély arra hogy ugyanazokba a fázisokba jut az új kapcsolat mint a régi.
Szóval kb. ezért érdemes szünetet hagyni két kapcsolat közt.
Amellett hogy a másikhoz való ragaszkodás sem múlik el egyik napról a másikra, egy ideig még őt fogod keresni másban is. Persze ha úgy szakítottatok hogy te még szeretted.
Mindezek mellett persze nem garantált, nem 100% biztos a következő kapcsolat kudarca ha ezek a dolgok kimaradnak és hamar vált az ember.
Hiszen a másik emberen is múlik sok minden.
Épp az imént írtam egy másik kérdésre, hogy 7 év után szakítottam és kb 3 hét múlva teherbe estem a mostani páromtól.
2 gyerekünk van, boldog családi életet élünk (5 éve).
Az ex is jó ember, csak nem illettünk össze, ezért döntöttem úgy, hogy nem folytatom tovább vele. Soha egy pillanatra sem bántam meg! A mostani párommal szinte mindenben egyezünk-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!