Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki hogyan döntene ebben a szituációban?
Szerintem tekintsünk el, hogy ki a nő/férfi.
Egyikőtöknek már évek óta (3-4 év) fix munkahelye van, amit imád, átlagos fizetés egy olyan szakmával, amivel könnyű elhelyezkedni és jobban keresni máshol. Vett egy lakát hitelre nemrég Budapesten.
Másik most fejezte be a tanulmányait, ingyenesen robotolt az iskolában a szakmai tapasztalatért, viszont a szakmája főleg vidéki helyeken (megyeszékhelyeken vagy közelükben) keresettek jellegéből adódóan. Budapest telített, más megyéből több ajánlatot kapott, aminek a kezdő fizetése kapásból több mint a másik félnek a mostani, kijönnétek belőle ketten az albérletár levonása után is.
Egyik szemszög:
a) megmondanád neki, hogy te maradsz Budapesten, mert ideköt minden, most vettél lakást, szereted a munkád, nem változtatsz és megkéred, hogy maradjon veled
b) együtt költöztök el, a lakást kiadjátok albérletként
c) szakítotok, mert egyikőtök se enged, ő menni akar - te maradni
Másik szemszög:
a) maradsz Budapesten, ahol benned van a keserűség valahol, hogy nem az általad imádott szakmában dolgozol, pedig lenne lehetőséged rá, de cserébe megvan a párod, aki szeret
b) elmész szerencsét próbálni egyedül, kipróbáljátok a távkapcsolatod, közben minden budapesti munkára beadod az önéletrajzodat, hátha egyszer... ez évek is lehetnek
c) szakítotok
Nekem sosem a hol hanem a kivel volt a lényeg így a másik szemszög a) pontja mellett tartok ki, azzal a kiegészítéssel, hogy én is keresném a lehetőséget, hogy jobbá tegyem az életem szakmailag.
24/F
soha nem rúgnék fel csapot papot egy nőért.
úgyhogy első szemszög a)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!