Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak, hogy máshogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, hogy máshogy álljon a vitákhoz?

Figyelt kérdés
A párom sajnos nem szeret veszekedni (ki szeret?), de ő abszolút konfliktuskerülő. Sajnos olyan szinten, hogy pl. egyik este nem reagáltam egyik üzenetére sem, csak elköszöntem tőle (megvolt rá az okom). Másnap úgy tett, mintha semmi nem történt volna, meg se kérdezte, hogy mi volt a bajom, tehát úgymond megpróbált átlendülni konfliktus nélkül a történteken, de úgy gondolom, hogy ez egyáltalán nem helyes, ő mégsem veszi észre. Szerintetek mit lehetne tenni? Értem én, hogy nem szereti a konfliktusokat, de az mégsem megoldás, ha abszolút nincsenek konfliktusok..

2017. júl. 20. 12:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha olyan problémád van vele, amivel nem, vagy nagyon nehezen tudsz együtt élni, és ő nem tud/akar ezen változtatni, akkor hamarosan véget ér a kapcsolat.
2017. júl. 20. 12:45
 12/21 A kérdező kommentje:
Hibás vagyok, mert sajnos a természetéből adódóan ő olyan ember, hogy nagyon keveset beszél, kerüli az összes konfliktust, épp annyit beszél, amennyit muszáj. Sajnos hiába próbálom ezt elfogadni, nem igazán tudom már..
2017. júl. 20. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:
A konkrét probléma ismerete nélkül elég nehéz tanácsot adni. Annyira nagy baj, ha nem oldódik meg a probléma? Nem lehet elfogadni és együtt élni vele? Milyen gyakran hozod fel a problémát a barátodnak? Nem lehet elege a nyaggatásból? Biztos vagy benne, hogy tud változtatni a barátod? Lehet, hogy nem tud változtatni, hiába szeretne.
2017. júl. 20. 12:48
 14/21 A kérdező kommentje:
Úgy érzem, hogy ez kevés. De igazából az előttem lévő kapcsolatainál is ez lehetett a probléma.
2017. júl. 20. 12:49
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen, utolsó, leírtad a lényeget :)
2017. júl. 20. 12:50
 16/21 A kérdező kommentje:
Már nagyon sokszor megkértem rá, hogy próbáljon jobban megnyílni nekem, többet beszélgetni, mégis képtelen rá 1 év után is. Biztos elege is van a nyaggatásból, de azt hittem lehet változtatni rajta.
2017. júl. 20. 12:51
 17/21 anonim ***** válasza:
De ez nem így megy. A megnyílás nem megy megrendelésre. Ès minél jobban erőlteted, annál inkább nem fog menni. Egyébként is tévút, ha meg akarod változtatni a másikat. Szereted Őt? Ha igen, tényleg tiszta szívvel szereted a barátodat, akkor fogadd el, hogy ő olyan, amilyen. idővel mindenképp változtok, formálódtok, csiszolódtok egymás mellett. De nem jó erőltetni, kikényszeríteni a változást. Ha sikerül őt ilyennek elfogadnod, lehet, hogy idővel megnyílik majd.
2017. júl. 20. 13:16
 18/21 A kérdező kommentje:
Abszolút igazad van, már én is látom. Köszönöm a segítséget :)
2017. júl. 20. 13:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Nagyon sok férfi társam hasonlóan viselkedik, köztük én is. Anno amikor a páromat megismertem kezdetekben minden apró hü...lyeség miatt balhézott velem(állítólag ehhez szokott hozzá),rosszabb volt mint a főnököm. Először beleálltam a vitába, de soha nem vezetett eredményre, úgyhogy elengedtem a fülem mellett, gondoltam úgy hamarabb abbahagyja a balhézást, de nem vette észre magát, "tépte foki a lábtörlőt". Megelégeltem és elhagytam. Aztán egy 3-4 hónapos szünet után megkeresett és azt mondta folytassuk, belementem egy feltétellel, ha nem adja meg a tiszteletet felém és felidegesít, azonnal otthagyom mint egy követ. Azóta ez egész jól működik, 7 éve vagyunk együtt. Az a tanácsom, hogy változtass a stílusodon és ne szemrehányóan , számonkérően osszad a párod, hanem kedvesen kérjed, tegyed érdekelté, egészen máshogy fog viszonyulni a dolgokhoz. Ezen az órán rajtad kívül még nagyon sokan hiányoztak, de be lehet pótolni!!!
2017. júl. 20. 14:58
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát szóljál neki;

de legalább nem üvöltöztök egymásra, és ez is jó

Ő nagyon harmóniára törekszik

Nem is akar téged megpántani, lehet, hogy fél, hogy esetleg valami olyan sértést vágna a fejedhez , amin megsértődnél, nem akar veled üvöltözni

Szeretni valszeg szeret, és tisztelni is valszeg tisztel

Amúgy kinyithatod a szádat és el kezdheted magadtól is mondani

Állítólag akkor a legideálisabb, akkor lehet a pasikkal leginkább beszélni, amikor épp jól vannak lakva, de nem úgy, hogy még be vannak tunyulva, tehát hogy már valamilyen szinten lement a kaja, és még nem éheztek meg újra. Na, akkor lehet leginkább állítólag a pasikkal beszélni:)

2017. júl. 20. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!