Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek után szerintetek is rossz ötlet lenne tovább próbálkozni, ugye?
Sziasztok!
Van egy lány akivel jó barátok vagyunk kb. 1 éve. Sokszor órákon át tudunk beszélgetni, nevetni együtt, bármiben segítünk egymásnak ahol tudunk, jól szoktuk érezni magunkat együtt. Szóval jóban vagyunk de mindkét oldalról csak baráti volt a kapcsolat. Eddig. Történt ugyanis, hogy beleszerettem :) Teljesen megőrülök érte az utóbbi időben, állandóan rá gondolok, próbálok vele lenni amikor csak tudok. Eddig is olyan nőnek tartottam aki mellett az egész életemet le tudnám élni, de most, hogy tényleg szerelmes vagyok, ezt még sokkal tisztábban érzem.
Próbáltam elhívni 1-2 közös programra az eddig megszokott sétálgatásokon, beszélgetéseken kívül (Pl. Mozi, közös sport). Többször el is jött, tök jól éreztük magunkat, néha nem ért rá, nem volt kedve stb.
Próbáltam néha célozgatni rá, hogy mennyire jó vele, meg hasonlók, de nem igazán kaptam semmit pozitív visszajelzést.
És ami a legjobban zavar, hogy ő soha, semmikor nem hív el sehova. Még csak sétálni sem. De ha megy valahova és épp ott vagyok, úgy látom szívesen veszi ha vele tartok, tök jókat beszélgetünk mindig.
Ez szerintem elég egyértelmű jele, annak, hogy az érzéseim egyoldalúak. És ugyebár mennyi az esélye annak, hogy pont belém szeretett ő is. Bár ott van az is, hogy kicsit talán ő is félénk, és tapasztalatlan a kapcsolatok terén, illetve ideje sem sok van a tanulás mellett.
Szerintetek is teljesen felesleges lenne elmondanom neki mit érzek, ugye? Legjobb esetben nem lesz semmi, legrosszabb esetben pedig a barátságunknak is annyi lehet.SZERINTEM.
18 F voltam, ő 18L. Osztálytársak vagyunk gimiben, éppen most végzünk.
Nagyon kíváncsi lennék, egy kívülálló véleményére. Előre is köszönöm nektek!
Annyira megértelek.
Ugyanezt éltem át, csak lány vagyok, és persze egy fiú barátommal... Éreztem rajta, hogy ő is szeret, akik láttak minket, mind azt mondták, hogy olyanok vagyunk, mint akik járnak... Én pedig szenvedtem mellette, mert nem tudtam, hogy ő mit akar. Aztán elmondtam neki... Azt mondta, ő nem akar semmit. Erre én kijelentettem, hogy akkor minden kapcsolatot szakítsunk meg (ami kicsit bonyolult, mert mi is osztálytársak vagyunk, sőt nem is lakunk messze egymástól). A szerelemben való hitem és egy nagyon-nagyon jó barátomat vesztettem el egyszerre... Azóta ha valahogy szóba elegyedünk, akkor is mindig ő kezdeményez, de ugyanúgy csinál, mint azelőtt. Egyszerűen nem értem...
Bocsi. Rád kéne koncentrálnom.
Szóval. Az egyáltalán nem jelent semmit, hogy mindig te kezdeményezed a programokat. Nálunk is így volt, hogy ő keresett mindig, én őt alig (még amikor jóban voltunk), és látod, mégis én voltam szerelmes, nem ő.
Szerintem megérné elmondanod neki. Én majdnem belebetegedtem ebbe az egészbe... És nem rajta múlt, hogy nem folytatódott a barátság, hanem rajtam.
Vagy ha nem akarod rögtön letámadni, közeledj kicsit hozzá, figyeld a jeleket... Nagyon remélem, hogy sikerrel jársz :) Ha beszélgetni akarsz, vagy bármi, itt vagyok. Minden jót! :) És bocsi, hogy ennyit pofáztam. :D
17/L
23:49. Nem, ilyen még nem volt.
23:50. Köszi a hosszú választ. Látom nagyon egyetért mindenki abban, hogy el kéne mondanom. De jó is lenne! Csak visszatart, hogy én egyáltalán nem érzem, hogy ő is szeretne.
Kíváncsi vagyok még egy dologra:
Tegyük fel, telefonon/msn-en beszélgetünk. Én vagyok a fiú, te a lány. Nézzük az ideális esetet, hogy te is szeretsz engem. Ha megkérdezem, hogy lenne-e kedved el jönni valahova (gondoljatok ide valami konkrét programot) akkor mit válaszolnátok? És hogy zajlana ugyanez a beszélgetés, ha a szeretet csak egyoldalú?
Próbáljátok magatokat a helyzetbe képzelni, csak őszintén. Utána elmondom nálunk, hogy is zajlanak az ilyen meghívások.
A hosszú válaszadós vagyok. :DD Áhh tudod az a baj, hogy ezt mindenki annyira másképp éli meg...
Az én helyzetemet ismered, én szerelmes voltam, a fiú nem. Mégis ő hívott el valahova, és én egyáltalán nem mondtam rögtön igent... Sőt volt, hogy le is mondtam. De persze nem mindig... Volt, hogy azt mondtam, oké, de nem mutattam különösebb lelkesedést.
Most már utólag látom, nagyon sok butaságot csináltam, de úgy érzem, mégis mindennek így kellett lennie...
Szóval amondó vagyok, hogy ha igent mond, ha nemet, nem vonhatsz le belőle semmit! Mert mondhat igent barátként is, és mondhat nemet akár szerelmesen...
Majd írj, hogy mi volt :)
Bátorság!
Nem kell szerelmet vallanod neki. Egyszerűen csak azt mond el neki, hogy te többet akarsz, mint barátság és kíváncsi vagy arra, hogy ő mit gondol erről. El tud-e veled többet képzelni, mint barátság.
Ha az mondja igen, akkor sínen vagy.
Ha azt mondja, nem tudom, nem, bizonytalan vagyok, nem akarok barátot, nem akarok komoly kapcsolatot, stb. akkor az egy határozott NEM.
A válasz fontos számodra. Eddig nem derült ki, hogy mit akar, mert a jelek gyakran csalnak. No, de most itt a lehetőséged, hogy kiderítsd, hogy mit akar ez a lány.
Ha lesz elég vér a pucádban, és tisztázod vele, akkor függetlenül a válaszától büszke férfi lehetsz. Te megtetted a tőled telhetőt és nem rajtad múlott az esetleges kudarc.
Aztán van a másik lehetőség. Tovább szenvedsz ebben a viszonzatlan szerelemben, eljátszod, hogy milyen jó barátok vagytok, közben meg esélyt sem adsz magadnak, hogy új lányt ismerj meg, hiszen a szíved ezé a lányé.
Vágj bele és ne pazarold itt az idődet jelek elemzésével.
Hát nem tudom. De nekem ez a megkérdezem, hogy el tudna-e velem többet képzelni dolog elég furán hangzik. Szerintem ennek a kölcsönös szeretetről/szerelemről kellene szólnia, nem valami közös megegyezés, hogy na jó próbáljuk meg hátha ő is megszeret :) Akkor már el kéne mondanom mit érzek inkább, nem?
Lehet baromságot írok de még nem volt sajnos kapcsolatom :(
Abban igazad van, hogy egy kapcsolatnak a kölcsönös vonzalmon és érdeklődésen kell alapulnia. Ez működik is, amikor 2 hasonlóan nyitott ember találkozik. Viszont vannak gátlásos emberek (fiúk, lányok egyaránt) és náluk nem árt, ha az ember határozottan rákérdez arra, hogy mit szeretnének. Ha így konkrét választ kapsz, sokkal előbbre vagy, mintha csak gyártod az elméleteket arról, hogy hányadán álltok.
Nem arról beszéltem, hogy ennek egy megegyezésnek kell lennie, és onanntól azt mondjátok, hogy próbáljuk meg. Én úgy érzem, hogy az eddigi jelzések számodra nem adtak konkrét választ és ezért jöttél ide tanácsért.
Szerelmet vallani szép dolog. Szerintem az esetek nagy részében ez nem úgy végződik, ahogy azt korábban az ember elképzelte. Én igyekezni szoktam nem túlságosan pofára esni. Ha pl. beszéltek a közös vonzalomról ill. arról, hogy mi lehet köztetek a jövőben és erre nemleges válasz jön, akkor tiszta képet kapsz.
Ha emellett szerelmet is vallasz neki és ez után jön az elutasítás, akkor valószínűnek tartom, hogy sokkal jobban meg fog viselni a "kudarc".
Tégy legjobb belátásod szerint!
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat. Egy ideig sajnos most nem fogunk találkozni. Mindketten nagyon elfoglaltak leszünk. De utána megpróbálom összeszedni minden erőmet :)
Ha valakinek van még véleménye bátran írja meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!