Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ilyen helyzetben "megengedhető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen helyzetben "megengedhető" a válás?

Figyelt kérdés

Van egy 40 körüli házaspár, a feleség tartós beteg, közel 10 éve. Sok időt tölt kórházban, gyengélkedik.

A férj nem csalta meg, de megismert egy nőt, akivel inkább lelki kapcsolat van, sok beszélgetés, testi soha nem volt, bár kívánják egymást, még a csókig sem jutottak el.

A férj boldogtalan, közben sajnálja és szereti is a feleséget. Válna is és nem is.

Kérlek mondjátok el mit gondoltok. Sokan biztos, hogy elsőre rávágják, hogy az ilyen nem férfi, de mielőtt ezt tennétek, gondoljátok végig, fel "kell"-e áldozni az embernek a boldogságát bárki miatt is? Vagy valójában szemét dolog lenne válni?

2017. máj. 30. 01:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nem csak a saját boldogságunk létezik, hanem a másik emberé is. ha nem tudjuk a másik ember boldogságát szem előtt tartani akkor senkit sem tehetünk boldoggá igazán...

kérdés, hogy kire fér rá jobban a boldogság...

egy epekedő nőre, aki előtt ott van még az ezerszáz nap, vagy azéra, akinek lehet, hogy csak száz nap...

2017. jún. 14. 01:45
 12/13 anonim ***** válasza:

Az bizonyos, hogy megengedhető, hogy elmondja a férj a nőnek ezt. 10 éve ott van mellette betegségben is.

Elmondja mondjuk ezt: Drágám, nagyon szeretlek téged és soha nem hagynálak magadra, mert fontos nekem a sorsod, szeretem a személyed, és tengernyi együtt töltött idő, együtt megélt boldogság és viszontagság is összeköt minket. De. Az a helyzet, bármilyen kegyetlen is ezt kimondani, hogy x idő óta boldogtalannak érzem magam. Boldogtalan vagyok, élni szeretnék még, mert.... és itt felsorolja a konkrét okokat.

Úgy érzem az őszinteség mindig megengedhető. Akkor is, ha fáj.

2017. jún. 14. 02:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, képzeld el az öcséd van sokat kórházba és a sógornőd akar félremenni. Akkor miként látnád a helyzetet?

Szerintem, meg kellene tanulni, hogy a házastársunk nem egy használati tárgy, amit kicserélünk, ha lejárt a szavatosság vagy nem úgy funkcionál, mint új korában. A jót vállalta vele öcséd, a rosszat is végig kell csinálni. Értem, hogy nehéz. Ha a tesód küzdene az életéért kidobod, mert nem lehet jókat sörözni vele vagy nem megy át hozzád megszerelni a vízcsapot?

Az öcséd, ha férfi, ne a boldogtalanságáról rinyáljon, ne sajnálja a feleségét (nem sajnálatra, hanem szeretetre van szüksége egy betegnek), hanem tartson ki mellette, öntsön lelket, életkedvet a feleségébe, hogy annak legyen ereje meggyógyulni. Azt nőt pedig, ha van gerince kerüli. Majd lesz ő is beteg, magatehetetlen vagy öreg. Ő is elhagyva, kisemmizve akar meghalni egy elfekvőben?

2017. jún. 14. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!