Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
21 évesen miért aggódik azon a barátom, hogy mi lesz a kapcsolatunkkal 10 év múlva, ha arról most nem egyezik annyira a tervünk?
Mivel úgy érzi, hogy semmi közös nincs bennetek, így jobban járna ő is, ha más felé nézelődne, mással lehetne. Olyannal, akivel több közös van kettejük között.
Lehet, hogy szeret, de valószínűleg szét fogtok menni idővel, még pedig ő miatta.
Attól mert kimutatja, még is ezen jár a feje. És hidd el, az évek csak rontani fognak a helyzeten. Szerintem nem nagyon tervez már veled hosszú távon.
Igen, teljesen normális, hogy előregondolkodik. Vagy neked jól esne, ha 30 éves korodban beközölné, hogy ő még 8 évig nem akar gyereket, te pedig max 1-2 éven belül szeretnél a korod miatt mindenképpen(nőknél az életkor fontos), és akkor szakítotok, és 30 évesen kezdheted a párkeresést újra?
És igaza van, jobb most szakítani, míg fiatalok vagytok, és esélyt adni a másiknak egy olyan párt találni, akivel egyezik a jövőkép, mintsem elpazarolni egymás mellett hosszú éveket, hogy csak elnyújsátok azt, ami mindenképpen bekövetkezne.
Ez a mentalitás nem jó, hogy "MOST nem egyezik a tervünk", mert mindenkinek van egy alapelképzelése a jövőről, és nem várhatod, hogy ő kényszerből bevállaljon egy gyereket 29 évesen miattad, mint ahogy ő sem várhatja, hogy te 34 évesen "korosan" vállalj gyereket.
(34 még nem vészes, de 35 felett gyereket vállalni egyre rizikósabb).
Neki van igaza. Ha nem tudtok a legfontosabb dolgokban megegyezni, akkor feleslegesen húzzátok egymás idejét.
Én úgy látom, hogy reálisan gondolkozik a párod, és ebből a gyerek kérdés csak egy dolog...
Igy utólag, nekem is már 1 év után mérlegelnem kellett volna az exemmel, hogy semmi közös nincs bennünk, tök más az érdeklődésünk - konkrétan nincs közösen kivitelezhető hobbink sem, még egy filmet sem néztünk együtt. Beszélgetésről már nem is ejtve szót. Hidd el, Veled tesz jót, mintha - mint nálam! - tizenév után, gyerekkel a hátad mögött kerül sor, hogy élt egymás mellett két idegen. Vannak dolgok, amiben nem lesz csiszolódás....ilyen az értékrend, a látásmód. Ha ezek nem egyeznek 99%-ban, akkor az már gond (én így látom, tapasztalat). Most olyan párom van, akivel konkrétan 100%-ban egyezünk, az ex-szel mindez 5% sem volt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!