Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan reagált így a gyerekvá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan reagált így a gyerekvállalásra?

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt a párommal, 1 éve eljegyeztem, amire gond nélkül igent mondott.

Nagyon jól működik a kapcsolatunk, semmi probléma nem adódott egyikünk részéről sem. Még mindig akkora a szerelem, mint a kezdetekkor.

Viszont nem is olyan régen szóba került a gyerekvállalás és a házasság is. Előbbit -úgy gondolom-furcsán reagálta le. Elég nagy köztünk a korkülönbség (30 év). Szeretne gyereket, de attól fél, hogy egyedül fog maradni. Elhagyom egy fiatalabb lányért, előbb meghalok, mintsem látom a gyerekemet felnőni, valamint attól is, mi lesz, ha ikreket fog szülni és a fenti dolgok bekövetkeznének.

A házassággal kapcsolatban ellenben egy rossz szava sem volt.

Nagyon szeretem, megértem az aggodalmát, ám gyerek(ek)t is szeretnék.

Mennyire van ez rendjén? Ilyen esetben mi lenne a legbölcsebb? Elhagyni semmiképpen sem szeretném.

53ffi (menyasszonyom 23)

2017. máj. 15. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

A hazassagra persze hogy igent mondott, mert szeretne valaskor, vagy a halalodkor penzt szakitani. A gyerek meg csak nyug,ido,penz. Plusz telleg lehet h nem fogsz sokat kontributalni a felneveleseben.

Boccs h ilyen durvan fogalmazok, de ilyen az elet.

2017. máj. 15. 20:22
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen esetben az lenne a legbolcsebb, ha vegre erett, felnottkent kezdenel viselkedni, es belatnad egy ilyen kapcsolatnak a hatarait minden szaporodasi oszton meg boldogsagos hormonaradat ellenere.
2017. máj. 15. 20:24
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Én se válallnék 23 évesen egy 53 éves férfival gyerek(ek)et. Bármikor elvihet egy szívinfarktus, vagy kaphatsz stroke-ot 60 felett, és nem szívesen maradnék 2 gyerekkel egyedül. Sőt, azt sem szeretném, ha a gyerekeim fiatalsága azzal telne, hogy az apjuk már beteg, alig bír menni, ápolásra szorul, esetlegesen meg sem éli az esküvőjüket/unokákat. Persze, ezekre fiatalabbként is van esély (baleset, vagy valamilyen betegség), de sokkal kisebb, mint ennyi idősen.

Még ezután jönne az esküvő, akkor tegyük fel, hogy 55 vagy, mire megszületik az első gyerek, 57, mire a második. 73 lennél az első gyereked ballagásánál, 75 a második gyerekénél. Még kb 5 év a diplomaosztó (ha egyetemre mennek), esküvő, gyerek, stb 30 körül (mai átlag szerint). Kb 85 lennél, mire unokáid lennének... a feleséged meg egy energikus, 53 éves nő lenne.

A feleségedre nem gondolsz? 53 évesen nem annyira öreg az ember az élethez, te viszont egy vén trotty leszel, akit ápolni kell, és kb nulla lesz a kapcsolatotok, mert amíg ő menne még élni az életet, téged már otthon kell pelenkázni.

Szerintem gondold át ezt az "Elhagyni semmiképpen sem szeretném" dolgot, mert csak a szerelmeddel tolsz ki, ha egy esküvővel és gyerek(ek)kel "magadhoz láncolod".

2017. máj. 15. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ebben a korban már késő gyereket vállalni, jelenleg a várható magyar férfi átlagéletkort 71-nek mondják. Ez ugye nincs köbevéséve, lehet több és kevesebb is természetesen.

Tegyük fel 55 éves lennék amikor megszületik, lehet 8.-os ballagására már bottal mennél. Érettségijére meg már fekvő betegként ápol a feleséged. Nagymamám most haldoklik 75 évesen...

Bármi lehet, nem kell feltétlen azt feltételezni, hogy 90 éves korodik makk egészséges leszel. Szerintem ebben a korban gyereket vállalni hülyeség, még ha híres emberek meg is teszik.

A hölgyet teljes mértékben megértem, neked pedig korban inkább egy hozzád illő partner kellene.

tuti mikor mentek az óvodába, azt hinnék érkezik az anyuka és a nagypapa...

2017. máj. 15. 20:58
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Itt inkább az a furcsa, bizonyos szemszögből, hogy a házasságra igent mondott. Most még lehet nem tűnik soknak az a 30 év de mondjuk egy 20 év múlva amikor te már 73 leszel ő meg még csak 43 akkor már sok lesz. A gyerekvállalás terén meg teljesen érthető a döntése a korábban leírt okok miatt.
2017. máj. 15. 21:06
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

Azt is hajlamosak ignorálni a férfiak, hogy a kor előrehaladtával a spermiumok minősége is romlik, nem csak a petesejteké.

Egy sérült, ápolásra szoruló gyerekkel egyedülmaradni, vagy a gyereket és az apját is ápolni nem egy leányálom.

2017. máj. 15. 22:06
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

Tudod ki vállalna apámmal! gyereket... előbb halsz meg, minthogy elballagjon a srácod - te tényleg nem érzed, ez mennyire gáz?!

A házasság ha szeretitek egymást, okés, de hová akarsz szaporodni? Lásd be, idős vagy - ehhez legalábbis.

2017. máj. 16. 12:16
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem mindent leírtak előttem. Eleve had ne írjam le mit gondolok rólatok, másrészt egy házasságából simán ki lehet lépni, ha nem tetszik neki, vagy ha esetleg meghalsz ő még akkor örököl is. Nem azt mondom, hogy a pénzedre hajt de lásd be, hogy ez a kapcsolat nem lesz hosszú életű. Tart ameddig tart, de hülye lenne neked gyereket szülni. Te túl koros vagy ő meg túl fiatal. Nem tudom mennyire vagy gazdag, de gondolj már bele ha veled valami történik, akkor ő ott van egy gyerekkel , nulla egzisztenciával, zéró munkatapasztalattal.
2017. máj. 16. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!