Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párod betegség miatt mindig fáradt lenne esténként, te meddig tolerálnád?
Mármint úgy értve, hogy tényleg mindenhez fáradt lenne, például esténként sosem kezdeményezne szexet, mert semmi energiája nincs hozzá. Plusz a betegség miatt a libidója is alacsonyabb lett, így nem is igazán hiányzik neki. Ha te kezdeményezel, ő az esetek nagy részében azt is elutasítja és megkér, hogy inkább hadd pihenjen. Emiatt havonta 1-2 alkalommal lenne csak szex.
Ugyanígy hétköznap fáradt elmenni este bárhová veled, akár csak sétálni egyet a környéken, mert ahhoz is kimerült. Fáradt mindenhez, például filmezni, mert ha elkezdtek nézni egy filmet közösen, ő szinte biztosan elalszik rajta. Ha beszélgetni próbálsz vele, meghallgat türelmesen, de ő maga alig válaszol, inkább csak hümmög. Ennyiből áll az estétek és amint párnát ér a feje az ágyban, már alszik is.
Tegyük fel, hogy ez jó néhány hónapja tart, sőt, igazából már több, mint 1 éve. Tegyük fel, hogy te végül nagy nehezen elrángattad őt orvoshoz és ott nemrég kiderült, hogy azért ilyen, mert anyagcserebetegsége van, aminek pontosan ezek a tünetei, amiket leírtam az imént.
Te mit tennél? Támogatnád? Mellette maradnál, bízva a gyógyulásban, javulásban? Meddig tolerálnád ezt? Hogy hétköznap minden este úgy jön haza, hogy szinte teljesen "használhatatlan", de közben tudod, hogy ez csak a betegsége miatt van így?
A kapcsolatotok ezt leszámítva tökéletes, és egészen odáig minden klappolt, míg el nem kezdtek előjönni ezek a tünetek. Igazából most is csak a tünetek (az állandó fáradság, kimerültség, kevés szex, stb.) miatt vannak konfliktusaitok, semmi más baj nincs, csak ez és most már tudjátok, hogy ez is a betegségének tudható be.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Többéves kapcsolatról van szó, huszonévesek vagyunk mindketten.
A hétvégék azért jobbak, olyankor ő is igyekszik több minőségi időt fordítani rám, programokat csinálunk, ilyesmik. Kipihentebb és olyankor próbálja bepótolni, amire hét közben nem volt ereje. De a hétköznapok... azok nagyon nehezek így. Tiszta zombi-üzemmód. Szegény sokat is dolgozik, a munkája is elég stresszes, és a munkahelye miatt naponta 2 órát ingázik itthonról, szóval abszolút megértem, hogy mindezzel és a betegséggel együtt tényleg nem könnyű neki, hogy ne legyen estére fáradt. De akkor sem egyszerű ez így. :(
Ha beszélgetni próbálok, olyankor mindig meghallgat, bármilyen fáradt is, de mikor kérem, hogy ő is meséljen valamit, milyen volt a napja, lerendezi annyival, hogy fárasztó és azt mondja, ő most inkább csak pihenne és hogy szívesen végighallgat engem, de neki hadd ne kelljen beszélnie, mert egész nap emberek között volt és hullafáradt, jobban esik neki a csend.
5nek igaza van. Vagy a cukra/inzulinja nem jó gyakran, vagy kb bevan depizve. Ha látom, hogy változtatni akar, mindent megtesz, nem hagynám ott, támogatnám. Ha nem, akkor meg nem.
30/f
Nem lehet, hogy pajzsmirigyes? Nekem PM alulműködésem van, és kb ugyanez volt. A cukorbetegséggel is jóban vannak ezek a betegségek, illetve bármilyen anyagcsere zavarral, kéz a kézben szoktak járni. Nekem is a krónikus fáradtság volt a legszembetűnőbb tünete. Amióta kezelve van, szerencsére teljesen elmúlt, mert ez jól kezelhető probléma, csak sokáig nem jut az emberek eszébe, mert nem olyan tipikus betegség.
Amúgy én magamtól kerestem módot a javulásra, mert napi négy kávé és 12 óra alvás mellett is simán elaludtam munka közben, és egyébként is olyan dekoncentrált voltam, hogy a saját nevemet nem bírtam volna lebetűzni, nem hogy szexeljek... Szex kb egyáltalán nem érdekelt. De mondom, teljesen elmúlt, szerencsére jól kezelhető. Én tuti elmennék ezt kivizsgáltatni a helyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!