Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tehetek a távkapcsolatomért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek a távkapcsolatomért?

Figyelt kérdés
Távkapcsolatban élek már több mint 1 éve. Én Pécsen orvosnak tanulok, a barátom pedig Pesten tanul jelenleg. Ebben az egy évben mivel ő az egyetem mellett sportol és általában minden hétvégén van minimum egy meccse ezért én utazgattam hozzá minden második hétvégén vagy még gyakrabban amellett, hogy amikor nem hozzá akkor haza utaztam (Pesttől és Pécstől is nagyon messze van az otthonom). A folyamatos utazgatást eddig jól bírtam, de most értem el azt a pontot amikor már úgy érzem, hogy kicsit besokkaltam. Próbáltam megbeszélni a barátommal a dolgot, hogy jó lenne ha segítene nekem fenntartani ezt a kapcsolatot mert az orvosi mellett ezt huzamosabb ideig nem lehet fenntartani. Kértem tőle, hogy változtasson valamit, hogy próbáljon többször lejönni hozzám mert ebben az évben 3x jött le hozzám látogatóba. Azt mondja nekem, hogy még egy évig szeretné ezt a sportot folytatni, aztán befejezi, de őszintén szólva semmi értelmét nem látom annak, hogy folytassa a versenysportot még egy évig úgy, hogy ezzel a kapcsolatunkat kockáztatja. Amikor ezt megmondtam neki annyi volt a válasza, hogy ő ezt szereti csinálni és túl sok időt és energiát áldozott erre a sportra és egy plusz évtől várja azt, hogy úgy érezze megérte ezt csinálni. Úgy érzem tehetetlen vagyok, hogy valahogyan megoldjam ezt a problémát és frusztrál, hogy nem ért meg engem és úgy érzem ő nem képes áldozatot hozni a kapcsolatunkért pedig elvileg én vagyok neki az "élete szerelme". Hülyeség ha úgy érzem, hogy ez a sport fontosabb neki mint én? Mit tehetnék, hogy megmentsem a kapcsolatom?

2017. ápr. 24. 23:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem egyszeru, es megintcsak te hoznal aldozatot, de nem jarhatnal orvosira Pesten? Nem Magyarorszagon elek, de szerintem nem lehetetlen atiratkozni. Nem irtad mit sportol, esetleg o nem jatszhatna Pecsett egy csapatban? Esetleg haza a szuleidhez utazhatnal ritkabban. Tovabbi opcio, hogy megmondod, hogy neki is hajlandobak kell lennie a kompromisszumra, havi max 1-2 hetveget vagy hajlando utazni, ha ezenfelulvhianyzol neki, tudja hol talal, oldja meg, hogyan talalkoztok. Lehet akkor eszbekap. Bar en az o helyzetet is megertem, a versenysportvtenyleg sok aldozatot kovetel, sok ido es energia van belealdozva. Lehet, hogy az unszolasodra lemondana rola most, de kesobb hianyerzetevlenne, es teged okolna tudatalatt, hogy kiattad hagyta abba ido elott.
2017. ápr. 24. 23:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Én azért nem akarnék Pesten járni az orvosira mert sajnos óriási különbség van a két egyetem között. Ezt onnét tudom, hogy rokonaim és az egyik testvérem is oda jár és sokszor embertelen ahogyan bánnak velük, nagyon sok hallgató jár pszichológushoz és romlik meg az egészsége is idegi alapon pl: az egyik rokonom laktóz érzékenységét arra vezették vissza és sok hasonló emberről hallottam még. A szüleim is oda jártak és ők is hasonló rossz véleménnyel vannak az ottani egyetemről, hogy oda normális ember ne jelentkezzen, a tesvérem aki ott tanul 2 év után átjelentkezett most Pécsre mert nem bírja tovább ott... nekem is eszembe jutott, de úgy érzem ekkora áldozatot nem vállalok úgy, hogy a barátom a minimális áldozatvállalásra is képtelen.
2017. ápr. 24. 23:54
 3/4 A kérdező kommentje:
A családommal meg nagyon összetartóak vagyunk, mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz, így is úgy érzem, hogy elhanyagolom őket és nagyon vágyok haza hozzájuk. Számomra a családom az egyetlen olyan dolog ami a szerelemnél is fontosabb.
2017. ápr. 25. 00:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de elég szemétség a pasid részéről, hogy elvárja, h orvosi egyetem mellett folyton Te járj hozzá. Ő is megtehetné h meglátogat.

Sajnálom h ezt kell mondjam de neki ennyit jelen/számít a kapcsolatotok. Vagy az is lehet h belekényelmesedett...megszokta h Te úgyis felmész hozzá...minek még neki fáradni???

Szerintem mondd meg neki h hsvonta 1x mész hozzá, ha akar látni, meglátogathat, tudja hol talál...mert neked is vannak fontos dolgaid...nem csak neki.

Ja és a családodat el ne hanyagold miatta. Nem másért de neki még a baxott sportja is fontosabb nálad...akkor kiért is/ miért is hanyagolnád a családod???

Mérlegelj.

A csávó sztem szemrebbenés nélkül a sportját választaná ha dönteni kéne.

2017. ápr. 25. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!