Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nehéz élethelyzet: szakítsak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nehéz élethelyzet: szakítsak nemi betegség miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos nehéz élethelyzetbe kerültem:

Néhány napja egy nőgyógyászati éves rutin során HPV gyanúval elküldtek vizsgálatra és valóban: magas kockázatú HPV-t találtak, ráadásul az egyik legrákkeltőbb fajtát, a 16-ost.

Szerencsére még nem okozott elváltozást, ezért az orvos védőoltást és immunerősítést írt fel (Isoprosine).

A párom HPV szűrése hál istennek negatív lett!

Igazából a problémám nem is itt van: bízom benne, hogy a szervezetem immunrendszere leküzdi és a védőoltás utána maradandó immunitást biztosít!

Az a kérdéskör, hogy ki fertőzött meg kit, nem is okoz senkinél bizalmi problémát; én is hozhattam egy régebbi kapcsolatomból, akár ő is fertőzhetett engem és ő közben leküzdötte. Nem is érdekel egyikünket sem. (meg is beszéltük).

A problémám azzal van, hogy ez hogyan hat ki a párkapcsolatomra, kiváltképp a szexuális részére.

Jelenleg gyógyszeres fogamzásgátlót szedek, az orvos szerint óvszerrel védekezzünk a fertőzés ellen, de az is csak kb 70-80%-ban véd, a legjobb lenne, ha nem is feküdnénk le egymással amíg meg nem gyógyulok.

Nehéz helyzetbe kerültünk, mert az óvszer nála nagy eséllyel fog felsülést eredményezni (amúgy is megesik nála az idegi alapú potenciazavar) és nem akarom kitenni annak a pszichés stressznek, hogy "nem tud teljesíteni". Így is nagyon meg van jelenleg terhelve a kapcsolat a problémával.

Anélkül meg ő is tart tőle, hogy oda-vissza fertőzhetjük egymást és persze én sem akarom, hogy elkapja.

Marad a szexmegvonás... ki tudja meddig. Fene se tudja hány hónapig tart, ameddig leküzdöm a vírusokat. A védőoltást is 3 ülésben kapom meg 6 hónapon át, az utolsó beadása után kapok immunitást, de az a meglévő fertőzést már nem gyógyítja, azt az immunrendszernek magától kell leküzdenie.

A párom nagyon támogató, elkísért minden vizsgálatra és nem is hibáztat, hogy

Teljesen be vagyok pánikolva, félek, hogy emiatt teljesen elhidegülünk egymástól és tönkremegyünk benne, hogy úgymond nem fogja bírni és inkább másfelé kacsingat.

Kb. napi szinten sírok azóta az aggodalomtól, már lassan ott tartok, hogy szakítok vele, hogy inkább legyen boldog egy egészséges nő mellett, mint velem szenvedjen és kitegyem fertőzésnek.

Mit tanácsoltok?

Van itt esetleg válaszoló, aki hasonló helyzetben volt átesett egy HPV-n?)

Köszönöm a segítő válaszokat!

2017. ápr. 22. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne legyél mártír, van elég bajod. Tud mindent Ő is, ha jól írtad le, tehát majd szakít Ő, ha ezt a gondot nem akarja túlélni a kapcsolatotok.

Nyomassátok a természetes C vitamint is! Méz, fokhagyma, stb.

Aztán lehet átélni a tinikort, és mehet egymásnak a kézimunka! ;)

Jobbulást!

2017. ápr. 22. 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen korrektül meg tudtátok beszélni ezt a megfertőződés dolgot, akkor ezt is meg tudjátok oldani közösen. Ülj le vele, mondd el neki ezeket amit itt leírtál, hogy ettől és ettől félsz, aggódsz, szeretnél megoldást találni erre, mit gondol, stb.
2017. ápr. 22. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ugyanez volt 21-22 éves koromban. 3 havi Isoprinosine és 2 Betadin-kúp kúra után azóta is tökéletes az eredményem (már 10 éve). Állítólag ennyi idős korban nagyon sokan így járnak, és az immunrendszer leküzdi a fertőzést.

Az oltást nem javaslom, a barátnőm beoltatta magát 8 éve, azóta minden alkalommal HPV-gyanú jön ki neki, előtte sosem volt ilyen.

2017. ápr. 22. 13:49
 4/5 A kérdező kommentje:

#2 már jó párszor beszélgettünk erről, de nem tudott konkrét válaszokat adni, azt mondja még barátkoznia kell a helyzettel

#3 hány hónap után mentél vissza újabb mintavételre?

2017. ápr. 22. 14:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
6 hónap múlva.
2017. ápr. 22. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!