Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha én otthonülős típus vagyok, a párom pedig "bulizós", mászkálós, akkor halálra van ítélve a kapcsolat az eltérő igények miatt?
Egyáltalán nem szükségszerű, hogy ez ne működjön. :)
Amennyiben mindketten tiszteletben tartjátok egymás életstílusát, ez egy tök jó kapcsolat is lehet.
Ha egyikőtök sem akarja ráerőltetni a másikra a saját életstílusát, akkor nincs gond.
A pörgősebb fél tehát ne érezze életfeladatának, hogy a párját is elrángassa magával; az otthonülősebb pedig ne akarja visszafogni a párját.
Mi is eltérőek vagyunk ezen a téren: én vagyok a társasági ember, a párom "magának való" (saját bevallása szerint).
Ha van igénye csatlakozni hozzám (volt már rá példa), megteheti, de soha nem erőltetem. 10-ből egy alkalommal csatlakozik. Szerintem ez arra jó, hogy betekintést nyer az életembe, így amikor később mesélek, akkor tudja mihez kötni.
De azt is megbeszéltük, hogy ő nagyon igényli a magányos tevékenységeket, szeret egyedül is lenni, így amíg én társasági életet élek, addig ő nyugodtan hódolhat a magányos hobbijainak. Elfogadtuk egymás működését, nincs ebből konfliktus.
Simán működhet, ha a helyén tudjátok kezelni a dolgot, és meg tudjátok beszélni, tiszteletben tartani a másik igényeit, és köttök egy kevés kompromisszumot.
Mi is ilyenek vagyunk a férjemmel egyébként, ő csavargós, én otthonülős. Ő koránkelő, én ha nem állítok be ébresztőt, akkor délután 1 előtt nem igazán kelek fel. Akkor is vagy fél óra, mire összevakarom magam. Nagyon jól működünk együtt. Ő visszavett a csavargásból kicsit, én többször kaparom össze magam, és megyünk el közös programokra, akár kettesben, akár baráti körrel, és jól érezzük magunkat.
Azzal sincs baj, hogy én hétvégén sokáig alszom. Ő felkel, elnyammogja a reggelijét, és fülessel gépezik, nézi a sorozatait, animéit, vagy játszik a gépen amíg én fel nem kelek. Sosem volt ezekből nálunk probléma. Ha igazán szeretitek egymást, akkor meg fogjátok találni a módját annak, hogy mindenkinek jó legyen, de egyikőtök se adja fel önmagát:)
20 éve élek ilyen kapcsolatban :-)És működik :-) Pont így, ahogy az előttem lévő leírja. Figyelünk egymásra, adunk némi szabadságot a másiknak. (és nem élünk vissza vele)
(én vagyok a csavargós, a páromnak csak egy TV kell a boldogsághoz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!