Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek hogyan működőképes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogyan működőképesebb egy kapcsolat? Mindent higgadtan megbeszélni v jobb ha vannak jóízű viták is?

Figyelt kérdés
Tudom h sokan nem szeretnek vitatkozni, csak én speciel azt látom h ahol nincs vita ott általában felületesebb a kapcsolat és több a titkolózás. Ahol meg vannak viták ott őszintébbek a felek és szenevdélyesebb a dolog. Persze van ahol meg a viták mrégezik a kapcsolatot, de van olyan is ahol erősítik. Nektek mik a tapasztalataitok?:) Ti hogy látjátok ezt?
2010. máj. 6. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Megbeszélni mindent őszintén,és kulturáltan vitatkozni,utána valamelyik félnek engedni,Természetesen nem mindig csak az egyik fél enged,hanem a másik is. Sőt még egy kis harag is belefér,utána édesebb a kibékülés.

30 év házasság utáni tapasztalat.

2010. máj. 6. 11:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

mi a barátommal nem nagyon vagyunk régóta együtt, de úgy látom hogy eléggé higgadtak vagyunk mindketten!

tegnap mi is összevitatkoztunk picit elmondtuk elhadartuk aztán egymásra mosolyogtunk és adtunk egymásnak egy puszit!:)

Mondjuk jó ez nem volt egy akkora nagy veszekedés, de ez még jól is esett nekem!

2010. máj. 6. 11:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Kulturált vita alatt mit értesz? Lehet hevesebb akár kiabálós is néha az a vita, ha a végén valamelyik fél belátja h Ő hibázott? Vagy inkább mindig törekedni a higgadtságra még akkor is ha hirtelen nagyobbnak tűnik a bibi?
2010. máj. 6. 11:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha már felmerült a kultúrált vita fogalma:

Én elég hangos szóval adom ki magamból, ha nem tetszik valami, először csendben, aztán mégegyszer csendben, és ha süket fülre találok akkor erőteljesen, kerek perec, érthetően kinyilvánítom nem tetszésem, majd megnyugszom, jó esetben fogja a lapot a másik, és 5 percre utána minden a régi, nem harag és sértődés követi, egyszerűen nem vagyok mamlasz, és utálom, ha a másik nem figyel rám, ha megkérem, vagy nem hallja ha hozzábeszélek.

Így volt velem tegnap este is, és erre azt kaptam: inkább legyek ilyen, mint sumákolós. Bár biztos van az egyenes beszédnek higgadtam formája is, én ezt magasabb vérmérséklettel kezelem le, méghozzá azért, mert én is olyat várok el a másiktól, amit én is megteszek neki.

2010. máj. 6. 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez utóbbi , azaz én egy másik válaszoló voltam

csakmert nálunk is tegnap volt egy kis zörrenés, nem akarom hogy keverd a 2 hozzászólót :)

2010. máj. 6. 12:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a kultúrált vita, ami szerintem igenis szükséges és építő jellegű, olyan, hogy:

mindkét fél nem csak a magáét fújja, meghallja a másik érveit is

és lereagálja, nem csak mondja tovább a magáét

nem teszünk bele jelzőket (pl hülye vagy), nem provokatív a jellege

ekkor megeshet az is, hogy ő belátja igazad van, te meg pont azt, hogy jé neki van igaza :) ez velünk megtörtént

csak tényleg két értelmes ember kell ehhez, mert pl nekem a mostani párom ha megvádol bármivel, nem hallja mit mondok, csak ordít én meg ráhagyom. ez nem építő, de ő ez a szint sajnos

2010. máj. 6. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:
mi 5 éve együtt vagyunk a párommal. ha vita van, akkor általában nagy veszekedés, kiabálás is. és általában napokig nem szólunk a másikhoz. de én szoktam odamenni, mert ő soha nem mondaná azt, hogy nekem volt igazam. úgyhogy néha nekem is elegem van és akkor kiabálás van, egymás fejéhez vágunk mindent. lehet, hogy nem normális így, de mi ilyenek vagyunk. az előző párommal is ilyenek voltunk. az, hogy üljünk le és higgadtan beszélgessünk, azt talán eddig 2-szer ha volt. de talán az lenne a normális, mert utána minden sokkal könnyebb.
2010. máj. 6. 14:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Igazából azért is tettem fel a kérdést, mert én a környezetemben mindenhol azt látom h viták igen is vannak. Anyuék is van h félórát kiabálnak egymással aztán meg puszi-puszi megvan oldva a dolog és a heti stressz-t is levezették, tiszta higgadtak utána egy ideig. Volt pár kapcsolatom, a leghoszabb 3,5év volt. Megjegyzem, minden kapcsolatomban volt vita. S most kezdünk együtt lenni egy sráccal pár hónapja és hozzám vágta h amíg nem ismert addig nem is tudta h mi az a vita..Hozzáteszem h elég heves vérmérsékletű vagyok, tipikus Halak, érzelmeim irányítanak de én felcsattanok és utána teljesen lehiggadok pár perc alatt. Belátom a hibáimat ha értelmesen elmagyarázzák és képes vagyok bocsánatot kérni is. A párom viszont elég higgadt, nem szeret vitázni(de szerencsére Ő is képes bocsánatot kérni). Ezért kezdtem el gondolkodni h lehet bennem van a hiba és nem normális h velem előfordulnak viták..de azért szépen megkérdeztem páromat h mivel volt jobb Neki előző kapcsolata h hiába nem volt semmi vita a 2évük alatt, de a csaj többsoron férlelépett. Akkor mégiscsak az én vitás de full őszinte énem a jobb..szerintem.:) Meg ahogy látom, a válaszadók is inkább megvitatják a dolgokat. Van egyébként egy ismerős párocska, a 2 év alatt nemvolt semmi vitájuk, annyira klassz páros, csak nemtudom, az ilyenek nem buknak meg esteleg egy hirtelen jött problémánál?
2010. máj. 6. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!