Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak olyanok akiket szakitas/valas utan kisemmizett a parja?
Én nőt ismerek olyat, akit a párja zokszó nélkül dobott ki az utcára a saját gyerekével együtt, és egy fillér gyerektartát sem fizet.
A nő sokáig anyaotthonban élt.
Ez valahogy gyakoribb jelenség a mai Magyarországon, mint az, hogy a férfi házát a bíróság a nőnek ítéli. Ne röhögtess.
Sok téves infó helyett inkább ezt olvassátok el:
12-es, ez nem tudom milyen úton módon valósult meg, de alapvetően ha a férfi a lakását a házasságkötés után szerezte akkor az közös vagyonnak minősül (hiába van az ő nevén), a bíróság a gyerek miatt, illetve mivel valóban nőpárti dönthetett úgy, hogy az asszony maradjon a lakásban összeférhetetlenség esetén, de ilyenkor sem veszti el a lakást, hiszen a lakás értékének a fele a férfit illeti amit majd ki kell fizetnie az asszonynak.
Amennyiben a lakását még a házasságkötés előtt szerezte, az nem minősül utána sem közös tulajdonnak, ebben az esetben a nőnek semmi köze a lakáshoz, ez megadja a választ a 11-es felvetésére is miszerint tud olyan férfit aki simán kirakta a nőt a lakásból, gondolom azért mert az már házasság előtt is a férfi tulajdona volt.
Én sem értem, hogy lehet valakit kisemmizni. A házasság előtt szerzett vagyon különvagyon. Ha valaki a semmire házasodik, és a feleség kell ahhoz, hogy egzisztenciát teremtsen, akkor az semmiképpen sem tekinthető különvagyonnak, még akkor sem, ha a férfi nevére kerül az ingatlan.
Én mondjuk tudok olyan esetről, amikor a különköltözés után a nő maradt a gyerekekkel a férfi saját tulajdonú, házasság előtt szerzett ingatlanában, de az elég speciális helyzet. A házat a szülők vették a fiuknak, haszonélvezeti joguk van rajta, és amikor a kedves fiacskájuk félrelépett és otthagyta a családját, akkor a saját szülei mondták azt, hogy menjen lakni, ahova akar, de a feleség és az unokák maradnak a házban (mivel holtig tartó haszonélvezetük van rajta, jogilag is megtehetik).
Minden más, általam ismert esetben feleződött a vagyon, vagy mindenki megtarthatta a házasság előtt szerzett különvagyonát.
11. Vagyok. Nem voltak házasok, csak élettársak. A nő lakott a férfinál, jött az új csaj, ment a régi a gyerekkel.
A kérdés szakításra is vonatkozik.
Előző, a szakításos "kisemmizés" fogalma számomra értelmezhetetlen. Ott jogilag nem tartoznak össze, mindenkinek az van ami van, tehát kisemmizni sem lehet senkit. A nő hol lakott mielőtt a palihoz költözött?
Gyerektartás fizetésére meg kötelezheti a bíróság, amennyiben az ő gyereke, ha még a gyerek sem tőle van, csak magához vette a nőt gyerekkel együtt amíg együtt voltak akkor meg szíve joga kitenni őket.
Üdv!
Nekem olyan problémám lenne hogy volt egy parkapcsolatom melyből született egy kisfiam. 8 ev utan szetmentunk, neveloapamnal laktunk a haz az ő tulajdona, a 8 ev alatt tobbszor orokoltem tobb millio forintot, en voltam aki dolgozott mig ő otthon nem mondhatnam hogy serenykedett, csak tessek lassék modjara.
En voltam az aki megelegelte az allando konfliktust, a gyermekkel valo viselkedeset, az itteni gyamugyesnek hiaba szoltam nem csinalt semmit. Nyiltan en mentem felre eloszor, de ő is felrement csak tagadja, sőt az ő elmondasa alapjan apam kerlelte a 8 ev alatt soxor szexualisan erre-arra, nem hittem neki par eve, most meg csinalt rola hangfelvetelt is!
Szetmentunk nekem van masik parom az evek alatt lett egy par hitel is persze az en nevemen mert nekem volt keresetem, neki a legtobb keresete kozmunkabol szarmazott abbol is tiltottak neki, kapott vagy 20000 ft-ot! 1 x felrementem utana ujra osszejottunk, de apam ugymond megfenyegetett ha megegyszer megteszem rairatja vegrendeletben a kisgyerekre meg a volt paromra a hazat a foldeket meg mindent! Csak folytak tovabb a cirkuszok volt parom osszetort egy 150 ezer ft-os tv-t, 200 ezres telefont, autot megkarcolta stb! Apam miutan en ugy dontottem hogy kilepek a kapcsolatbol, (majd vettem egy hazat es osszejottem mostani parommal) kozjegyzo elott rairatta a volt paromra a holtig tarto haszonelvezeti jogot, a fiamra pedig a tulajdonjogot, ez vegrendelet tehat még nem jogeros, mivel apam el! Viszont en milliokat oltem a hazba, en magam betonoztam tobb tiz kobmeter betont, jarolapoztam, szigeteltem stb. Ők meg a hatam mogott evekig akar még szexeltek is, a sajat neveloapam ilyen szinten hulyenek nezett, en rola sohasem felteteleztem volna ilyet, volt parom mikor szetmentunk hazautazott (400 km) , de apam visszahivatta ide, allitolag miattam jott ide meg elmondasa szerint fel apamtol hogy probalkozik, de megis visszajott! Hol itt az igazsag mit tehetek, egyertelmuen a penzre ment rá, verszemet kapott apam meg igy kitolt velem, es a kifogasa az egeszre az hogy nehogy elvigye a banki hitel a foldeket meg a hazat! Volt paromnak hiaba konyorogtem mennyen el dolgozni, nem akart! Addig nem is ment amig ott voltam hogy eltartsam!
Bocsi hogy hosszu lett, meg az ekezetekert is!
Koszi a valaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!