Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Barátnőm mindig nagyon megvise...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm mindig nagyon megviselt, amikor éppen menzesze van, hogyan tudok segítségére lenni ebben az időszakban? 23F

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a barátnőmet, 5 hónapja járunk, remekül megértjük egymást, illetve sok közös programunk van. Mindig megyünk sétállni egy jót, vagy esetleg különféle rendezvényekre.

Ő egy szelíd, kedves, okos lány, viszont amikor menzesze van, teljesen megválltozik és agresszív lesz. Mindenkivel köteledő, megviselt, hangos, van, hogy csapkod is, parancsolgat stb...

Lévén, hogy fiú vagyok, nem tudom átélni a menstruációt, nem tudom, milyen érzés, mennyire fájdalmas, de biztos vagyok abban, nagyon kellemetlen. Amennyire lehet, igyekszem megértő és kedves lenni hozzá, 3 alkalom vizes borogatást tettem a hasára és simogattam az arcát, miközben az ágyban feküdt.

Mindig, amikor elmúlik a menzesze, elnézést kér tőlem és mondja, nagyon sajnálja, hogy ilyenkor mindig gonosz velem. De volt már olyan is, hogy nem mogorva volt vele, hanem csak sírt és ölelésre vágyott.

Mit tegyek? Hogyan tudok kedveskedni neki ilyenkor? Hogyan tudok a segitségére lenni?

2016. nov. 19. 15:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos van ilyen, én is jóval ingerlékenyebb vagyok ilyenkor. Az önbizalmam is padlóra kerül. Csúnyának érzem magam, és túlérzékenyen reagálok egy csomó mindenre. (Oké, nem csapkodok meg kiabálok, de azért hozom a b.atlan pi... hangulatot simán.) Ez ilyen. Igyekszem, hogy ne terheljem rá a páromra, időnként azért felhúzom magam valamin, de a bocsánatkéréssel sose várom meg a mensi végét, hanem amint elpárolgott az első mérgem, megyek hozzá és megmagyarázom, bocsánatot kérek.

És igen, bújósabb is vagyok ilyenkor, meg érzékenyebb, simán elsírom magam egy szomorú filmen vagy könyvön.

És mindez nem a fájdalomtól van, fájni alig szokott picit, ez a hormoningás. Mindenkinek más.

Én pl. aludni sem tudok az előtte lévő pár napban, egyszerűen nem megy, és a kialvatlanság se segít a hangulatomon.

Nyilván az ember igyekszik kontrollálni magát, de ez van. Havi 2 nap nyűgösség. Utána elmúlik.

Kérdező,

ha a fájdalom a legrosszabb neki, akkor azt ne vizes borogatással, hanem langyos tömlővel vagy meleg takaróval tudjátok kicsit enyhíteni. Vannak erre görcsoldó gyógyszerek is, ha nagyon durva.

A hangulatingadozásra pedig beszéljétek meg, hogy te tudod, hogy ez van, megérted és nem kell félnie, de ő meg igyekezzen ezt szem előtt tartani, és az adott pillanatban is tudatosítani, hogy ez most nem rólad meg róla szól, hanem a hülye hormonjairól. Ez segíthet átvészelni.

2016. nov. 19. 16:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a barátnődtől kell megkérdezni, ugyanis mint látod, sokan bújósak lesznek, én (és még jó pár ismerősöm) viszont pont, hogy nem. Én nem sírok meg lelkizek, sőt, olyankor utálom, ha van valaki a környezetemben, és ott piszmog, dobol az ujjával, szipog, kattogtatja a tollat, csapkodja a billentyűzetet, vagy úgy egyáltalán a személyes teremben létezik. Pedig amióta fogamzásgátlót szedek, nem volt durván görcsölős havim, egyszerűen csak idegesebb vagyok és egyedül akarok lenni. Na most, ha a barátnőd olyan, mint én, és te bújni meg simogatni kezded, még szerencsés vagy, ha csak üvöltözni kezd, és nem vág hozzád valamit. Persze, most eltúloztam, mert ha amúgy szoktad ilyenkor pátyolgatni, akkor annyira nem lehet olyan, mint én, de érted a lényeget: mindenki más. Őt kérdezd. De szerintem amit biztosan tehetsz, hogy havibajos hetekre bespájzolsz csokiból vagy vörösborból, és persze egy jól bevált fájdalomcsillapítóból.
2016. nov. 19. 16:41
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

"Premenstruációs panaszokat a hormonálisan aktív nők közel 80%-a tapasztal. 20-40%-ban a panaszok jelentősek, rontják az életminőséget, az esetek 2,5-5,0 %-ában pedig átmeneti munkaképtelenséghez vezetnek. Gyakrabban fordulnak elő vérzési rendellenességek, valamint szorongásos kórképek,depresszió egyidejű fennállása esetén."

[link]

Néha többet tudsz segíteni azzal, ha békén hagyod betakargatod vagy készítesz neki egy teát. Itt is írták többen, hogy bújósabbak érzékenyek, de én egyáltalán nem így tapasztalom. Maga a görcs nem visel meg, ki lehet bírni, viszont sokkal ingerlékenyebb vagyok, mint általában, legszívesebben elvonulnék a világ elől. Főleg a zajokra a gyereksírásra, sikításra reagálok érzékenyen vagy csak rám tör a sírás.

Citromfű teával vagy görögszéna mag főzetével lehet a tüneteket enyhíteni. Mindkettő nyugtató a gszéna fitoösztrogént tartalmaz és depresszió ellenes hatása van. Egyébként ilyenkor ő saját maga is tudatosíthatja magában, hogy ez egy átmeneti állapot, ne vegye komolyan a gondolatait annyira.

2016. nov. 19. 17:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A masszázs sohasem árt. Másrészről, én gyakorlatilag szülök az első napon, de nem emlékszem, hogy valaha is megőrültem volna a hormonoktól. Legfeljebb ahogy téged frusztrál, ha beütöd a lábujjad.
2016. nov. 19. 19:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát a fene sem tudja. Én ilyenkor a két véglet vagyok első két nap gyűlölöm a világot. De közben olyan mennyiségű csokit termelek be hogy az utolsó pár napra imádok mindenkit.

Amit utalnek ha betegként kezelnének közben. Kapjak sok ölelést és puszikát aztán ennyi. Nem kell túl ragozni. 😊

2016. nov. 19. 20:09
 16/16 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Legyél vele türelmes, és ne vedd magadra, ha ingerültebb, ha úgy tűnik, idegesítőnek találja a jelenléted, akkor hagy magára. Lehet nem is igényli ilyenkor a kedveskedést. Ha meg igen, kérdezd meg tőle, mit akar.
2016. nov. 19. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!