Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lanyok, Ti megsertodnetek, ha a baratotok nelkuletek menne el idegen orszagba? Sztory lent
Szoval a baratnom 20 eves es en is annyi idos vagyok. O jenleg egyetemen tanul, amig en dolgozom, folyami hajon, kulfoldon.
Januarban terveztem egy Barcelonai foci meccsre elmenni, szabadsagom ideje alatt, ami nem egy olcso mulatsag egy fore sem, de ha a parom is jon, akkor nagyon sokba fajna a repjegy, szalloda es meccsjegy is. (amugy nem o foci rajongo)
A szulei sajnos elvaltak, es anyagilag sem allnak jol, igy mindent nekem kellene fizetnem.
Kicsit kellemetlenul is erzem magam, es fukarnak is, ami amugy nem vagyok, ha egyutt vagyunk mindent en fizetek, soha nem vettem el tole penz, es ezert o is kellemetlenul erzi magat.
Nem tudom hogyan tudnam felhozni a temat, mert lehet hogy csak veszekedes lenne belole?
Én megsértődnék, ha magával vinni nem tud, akkor igenis zavarna, hogy nélkülem megy el. Januárig még van egy kis idő, találhat diákmunkát ő is, megpróbálhat valamennyit összespórolni, és esetleg a maradékot te kipótolod. De az is lehet, hogy nem akar menni. Nem tudom, én magamból indulok ki, el nem tudom képzelni, hogy egy ember, aki eredetileg nem igazán engedheti meg magának (az, hogy technikailag van rá pénzed nem egyenlő azzal, hogy megengedheted magadnak), miért költene irracionális pénzeket egy FOCIMECCSRE, szóval eleve nem lennék túl támogató a kérdéssel kapcsolatban, hát még ha nélkülem is akar menni. Nem várnám el, hogy nekem is kifizesse, de ha mindenáron el akar menni, akkor nem örülnék, ha nélkülem tenné.
Lehet lepontozni, amiért önző pitscha vagyok.
Ha ezt így korrekten előadná nekem a barátom, nem sértődnék meg. Azon igen, ha nem is hívna.
Szóval én azt mondom, vázold fel neki az alábbiakat:
- Utaznál, de _csak_ a meccsre, ami tudod, hogy neki nem lenne izgalmas - de az sem, ha egyedül marad a szállodában.
- Ettől függetlenül szívesen magaddal vinnéd, de anyagilag egy ekkora kiadás neked sem férne bele, tehát neki is bele kell szállnia, ha menni akar.
Egyébként ki tudnád neki fizetni? Mert akkor, ha én mint nő veled akarnék menni, simán megalkudnék olyanban, hogy vagy egy részét fizetem ki, nem az egészet (már persze ha felajánlasz ilyesmit), vagy pedig részletekben rendezném az én részem, ha addig nem hiányzik a pénz.
A lényeg az, hogy ne azt add elő, hogy nélküle akarsz menni, hanem hogy sem plusz terhet nem akarsz róni rá, sem kitolni vele egy idegen országban, hogy szarul érezze magát, amíg neked programod van.
Ha tényleg csak a meccsre mész, akkor pl lehet, hogy simán közölném, hogy menj nyugodtan, csak vigyázz magadra, mert a meccs hidegen hagy.
Engem nem zavarna. Engem nem erdekel a foci, o meg ebben latja oromet, erre vagyik, hat menjen es erezze jol magat. Nekem fontos a parom orome. Volt is mar hasonlora pelda, csak az Forma 1 volt. Aranyos volt, ahogy minden nap vigyorogva mondta, hogy mar csak 10 nap, 9 nap stb. O is ugyanugy tamogatott engem olyan utazassal jaro elfoglaltsagomban, ami nekem volt fontos.
De nem ismerjuk a baratnod gondolkodasmodjat, szoval nehez valaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!