Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor kötelező viselet a muszlim nőknek a fejkendő vagy sem? Lehet emiatt konfliktus a párok között?
Ismerősöm keresztény lány volt, de a házasságkötéssel egy időben a férje kedvéért felvette az iszlám vallást. Magyarul saját szabad akaratából nem tette volna meg, de csak így vette el a srác szerintem. Kendőt is kell hordania, pedig nagyon utálja, mivel ezt nem európai nőknek találták ki ugye...
Arra lennék kíváncsi, hogy előírás-e a hijab a muszlim nőknek, és kötelezheti-e őket viselésére férfi családtagjuk?
Ha egy muszlim hölgy válaszolna nagyon megköszönném.
Nem minden muszlim nő hordja a kendőt, pláne nem azok, akik Európában élnek férjükkel.
Tehát mégegyszer, belső meggyőződésből kell jönnie, erőszakkal erre senkit nem lehet kényszeríteni...
Ezzel szerintem nem lehet vitatkozni.
Köszönöm a választ.
Ez egy nagyon érdekes téma, azért is tettem fel a kérdést.
Az a baj, hogy a kedves férj sem olyan hithű muszlim, amilyennek előadja magát, viszont mindent megkövetel a feleségétől. Maga nem is nagyon ismeri a Koránt, de a nőtől elvárja, hogy imádkozzon naponta 5ször, és ehhez hasonlók...
Függ az országtól, pl iránban kötelező, szaúdiban is kötelező (és nem csak a nhijab), illetve a legtöbb muszlim nő hord hijabot, akkor is, ha a rezsim nem erőlteti rá, de ismerek muszlim nőket, akik nem hordanak.
Viszont ha a pasi csak így vette el, akkor valószínűleg az a fajta férfi, aki el is várja a nejétől, hogy hordjon kendőt. Az ilyen irányítást szintén nem európai nőknek találták ki, mégis belement a barátnőd nagy okosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!