Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom mostanában nagyon ideges, mindenen felhúzza magát. Hetek óta csak veszekszünk. Mit tehetnék?
12 éve élünk együtt, van egy 7 éves lányunk. Õ nem dolgozik, naphosszat otthon van a gyerekkel, amint hazajovok a munkabol azonnal elkezd velem veszekedni , hogy hol voltam eddig. Mindenféle butaságot kitalál, hogy én más nõkhöz járok. És hogy nem is érdekel a gyerekünk. Eleinte még magamban kerestem a hibát, ezért próbáltam több idõt szánni rájuk. Minden hétvégén elmentünk valahova, moziba étterembe stb. De ugyan úgy tovább veszekszik mindenen és egyszerüen nem tudok megérteni mi a problémája. Lehet még mindig kevés a rájuk forditott idö, de napi 8-10 ora munka mellett... Azt nem tehetem meg hogy ne dolgozzak.
Már annyira idegesít, ha nem lenne gyerekünk már valószinuleg ott hagytam volna.
Valaki, tippek ötletek?
Itt a probléma kulcsát én is abban látom, hogy a párod nem dolgozik.
Egy 7 éves kislány biztosan nem igényel annyi ellátást (amennyiben egészséges, de biztosan az, ha nem írtad!), hogy a párodnak otthon kellene maradnia.
A gyermek 1,5 hét múlva egyébként is kezdi az iskolát, nem?
A párod nyilván frusztrált- tlaán épp a munkanélküliség, pénztelenség, kiszolgáltatottság miatt.
Na persze ez nem magyarázat a tettére, de mivel te állsz hozzá a legközelebb, rád borítja a bilit.
12 éve együtt vagytok: gondolom nyílt kártyákkal játszva működik a kapcsolatotok. Beszélgess el vele, jelezd neki vissza, hogy nagyon nem OK az,hogy téged hsznál boxzsáknak.
Támogasd a munkakeresésben (az alap, hogy fejezd ki neki, hogy keressen értelmes elfoglaltságot, ideje dolgozni mennie, ha eddig a gyerek érkezése óta ez halogatja, na akkor meg AZONNAL!)
Hogy állnak a barátnőd szociális kapcsolatai, barátságai?
4 fal között munka nélkül depressziózva nem egy egészséges életfeltétel valóban.
ha neked nincs titkolnivalód, nem kell ezekbe a gyanúsítgató játszmákba belemenni, viszont nyugodtan elmondhatod neki, hogy:
- nem viszi előre a kapcsolatotokat, ha téged gyanúsít, vádol, nyomoz, kutakszik
- hasznosan, MUNKÁVAL, tanulással stb. töltse el az idejét
- vegyen erőt magán és mind a vélt, mind a valós sérelmeit normális hangnemben, beszélgetés közben mondja el, a veszekedés NEM ez
ha van lehetőségetek akár egy fél napra, napra közösen, csak ketten időt tölteni, kiszakadni a napi rutinból (a kislányt esetleg nagyszülőkre bízni stb.), akkor - amennyiben a kapcsolatot meg akarod javítani- adj egy esélyt az őszinte beszélgetésnek. Rátok férne.
Minden jót:
39N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!