Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék papírt, kiakadt a párom. Szerintetek mit kellene tennem?
Én 26 éves nő vagyok, ő 30 éves férfi. Dolgozunk, együtt élünk fél éve, egyébként pedig 3. éve vagyunk egy pár.
Nemrég felhoztam, hogy hivatalossá kéne tenni a kapcsolatunkat. A szüleink öregszenek, egyre több rajtunk a felelősség, együtt fizetjük a lakást, autóvásárlásban gondolkozunk, minden sokkal könnyebb lenne, ha legalább egy bejegyzett élettársi kapcsolatunk lenne.
A párom viszont kiakadt, szerinte megvan a szerelem papír nélkül is...
Nem vágyom esküvőre, felhajtásra. Ami nagyon bánt, hogy most például nem vagyunk közvetlen hozzátartozók. Ha például kórházba kerülök, a családom dönt a helyzetemről, nem a párom, akivel sokkal akutálisabb, bensőségesebb a viszonyunk.
Úgy vagyok vele, menjnk be a hivatalba, jegyeztessük be az élettársi kapcsolatot, aztán menjünk haza levest főzni.
Konkrétan úgy érzem, hogy a párom nem vállalja értem a felelősséget, pedig sosem adtam rá okot, hogy ne bízzon bennem.
Próbáltam ezt megmagyarázni neki, de ő folymatosan azt hangoztatta, hogy "ez közös döntés", meg hogy annál nagyobb vallomás, mint hogy "a szemedbe nézek" nem kell.
Én tudom, de hivatalnokok ezt nem fogják elfogadni...
Nálunk is hasonló dolgokért lett hivatalos. Sok helyen elhajtottak, mert nem vagyok senkije. Kellett állandóan meghatalmazás. Szóval, macerásabb az élet házasság nélkül.
Addig jó, még fiatalon össze költözik valaki egy albérletbe. Nincs kocsi, ház, vízművek, gáz és ezer más dolog amit néha kell intézni.
Azt ugye tudod, hogy az élettársi kapcsolat az kb annyi, hogy együtt élsz valakivel, aki nem a vérrokonod? Ha bejegyezteted, az is csak annyit változtat, hogy ha szétmentek, akkor könnyebb lesz elintézni az anyagiakat, ki kapja a lakást, autót, stb stb.
Attól még nem lesztek egymás hozzátartozói, orvosi dolgokban pl továbbra is a családod intézkedhet.
Amit te akarsz a leírtak alapján, az egy házasság, ha szeretnéd akkor házassági szerződéssel. Azt is lehet "csak aláírni, aztán hazamenni levest főzni".
DE ha a párod így kiakad még az élettársin is, akkor gondolom ez felejtős... Szerintem fura. Ha nekem nem fontos valami, de a párom akarja, akkor belemegyek... Csak akkor nem, ha konkrétan félek tőle. Gondolom a párod fél az elköteleződéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!