Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ahol gyerekek vannak, ott maradjanak együtt a szülők akkor is, ha rossz a kapcsolatuk és már szinte csak gazdasági közösséget alkotnak?

Figyelt kérdés

2016. máj. 11. 14:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekem könyörgött, hogy "apa költözzön el", mert már nem bírta hallgatni a veszekedéseinket (pedig nem is voltak túl durvák). Persze, volt egy kis törés, de azóta minketten kiegyensúlyozottabbak lettünk, a gyerekkel is jobb a kapcsolatunk (ugyanannyit van mindkettőnkkel). A lányom imádja ezt a helyzetet, azt mondja, így mindenből több jut neki.
2016. máj. 11. 15:56
 12/23 anonim ***** válasza:
8%

Nem csak tányérdobálós kapcsolatok vannak ám,a felek egy elhidegült kapcsolatban is lehetnek emberségesek egymáshoz.

Én azt mondom a gyerekek miatt együtt kell maradni ameddig csak lehetséges teljesítve a korábban vállalt kötelezettséget.

2016. máj. 11. 15:58
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Elvált vagyok, három gyerek van. Teljesen normális és kiegyensúlyozott a kapcsolatom a gyerekekkel. Természetesen nem tartjuk magunkat a bírósági láthatáshoz, hanem teljesen rugalmasan kezeljük. Megszokták, semmi gond nincs.
2016. máj. 11. 16:06
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

#7: AKkor a szülők éljenek együtt boldogtalanul/nyílt kapcsolatban 10+ évig?

Egy boldogtalan szülő szerinted milyen gyereket fog nevelni?

2016. máj. 11. 16:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez már réges régen is úgy volt, hogy gyerekek miatt nem szabad együtt maradni. A legrosszabb ötlet a legrosszabb tett amit elkövethenek a szülők.

Egymással szemben és a gyerekekkel szemben is. biztos lesz olyan, hogy a gyerekek valamelyik felet nem fogják túlzottan szeretni ezért.

De ebbe te is, ti is belefásultok, ha együtt maradtok egy boldogtalan kapcsolatban, a gyerekek úgy is el fognak menni, előbb vagy utóbb nekik is lesz családjuk és az lesz nekik a fontos. De időbvel ők is megértik majd.

2016. máj. 11. 16:40
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nos, a szüleim kapcsolata megromlott, ebben volt elhidegülés, nagy veszekedések is vegyesen. No meg rájött egy betegség anyám részéről, ami miatt apám felelősséget érez, hogy mellette maradjon. Ez így oké, csakhogy ez ráment a szülő-gyerek kapcsolatra. Tesóm és én is eltávolodtunk a szüleinktől. Nálam ez odáig ment, hogy amíg a szüleimmel éltem, képtelen voltam egy párkapcsolatot működtetni, így hosszú távon senki nem maradt mellettem. Így 30 fölött egyedüálló vagyok, és nem is erőltetem, hogy legyen családom, nem hajt a férjhezmenés lehetősége, elvagyok egyedül, nem esek kétségbe, ha soha nem leszek anya, de ha mégis összejön, nem akarom a szüleim mintáját követni. Lehet, ha elváltak volna, vagy ha jobb módszerekkel próbálták volna a problémáikat megoldani, akkor nem így gondolnám, de úgy érzem, a családról, párkapcsolatról és gyereknevelésről látott minta, amiben felnőttem, rossz. Annak ellenére, hogy mindkét szülőm megbecsült szakember, de az a szakmai életük, a magánéletük más.
2016. máj. 11. 16:41
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha kifejezetten rossz a szülők között a kapcsolat, akkor a legtöbb gyereknek sztem ez árt hosszú távon. Lehet, hogy akár egy évig is sír azon, hogy anyu-apu miért nincs együtt, de aztán megnyugszik... és utána szeretteljes környezetben nő fel feszkó nélkül. A gyerek nem hülye, megérzi, ha feszültség van a két szülő között, és ilyen lágkörben borzalmas felnőni az meg a lehető legrosszabb, ha reggel-este az üvöltözést, veszekedést kell hallgatnia (tudom, tapasztaltam gyerekként).
2016. máj. 11. 16:47
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorló gyermekpszichológus tanáraimtól megkérdeztük ezt a kérdést, és ők egyből mondták, hogy maga a válás nem okoz törést, lelki sérülést a gyereknek. A gyerekek rugalmasak, megtanulnak együtt élni az új helyzettel. A veszekedések, rideg légkörök, elutasító viselkedésmintázat sokkal többet árt, mintha elválnak a szülők, és utána azok külön-külön ugyan, de boldog és egészséges, kiegyensúlyozott légkört teremtenek körülötte. És ez a lényeg, nem az, hogy apa meg anya egymás mellett szenvedjen élete végéig. Amivel egyébként sokan azt is éreztetik a gyerekkel, hogy ő az oka a boldogtalanságuknak (tudatlanul, természetesen). Ez sokkal de sokkal nagyobb törés, mint mondjuk egy békés, sima, nyugodt válás. Tapasztalatból beszéltek a tanáraim, manapság már egyre több elvált szülő gyerekét látják terápiában, és sosem a válás maga okozza a traumát vagy a belső, lelki konfliktust.
2016. máj. 11. 17:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet abban, hogy ha "csak" elhidegültek a felek, akkor együtt kell maradni.

1. Az elhidegülés sokszor az első stádium, utána jön a többi

2. Egy frusztrált, elégedetlen ember nem tud jó szülőként funkcionálni

3. Milyen párkapcsolati mintát lát így a gyerek? Én nem szerettem volna, ha felnőttként ő is így él!

Életem egyik legjobb döntése volt, hogy elváltam. Lányommal azóta olyan meghitt a kapcsolatom, mint még soha. És az új párom lett számára a "kapcsolati minta". Tőle meg azt látja, amit az apjától nem: hogy tisztelettel és szeretettel bánik velem. Már ő is elvárja, hogy egy fiú tudjon udvarolni, hozzon neki virágot, a konliktusokat higgadtan beszéljék meg, stb. Ezeket pedig a mostani kapcsolatomban leste el!

2016. máj. 11. 17:29
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
18: pontosan ezt tapasztalom. Válni lehet "kulturáltan" is, és az nem viseli meg a gyereket. Nálunk nem volt egymásra mutogatás, meg ilyenek. Amióta nem vagyunk együtt, teljesen békés, együttműködő a kapcsolat az exemmel. És amióta szétmentünk, végre törődik az apja a gyerekével!
2016. máj. 11. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!