Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fel tudnátok mindent égetni és szembemenni a korábbi elveitekkel a szerelemért?
Páromat senki se fogadja el körülöttem, apám is megmondta hogy szórakozzak vele kedvemre, de a felesége sosem lehetek.
Most, több mint egy év után, biztosak vagyunk magunkban, és ezért úgy alakult a dolog, hogy hozzámennék, persze a családom szinte kitagadna, közölték hogy akkor mindent (házak, autóm, örökség) elvesztenék, mert semmit se adnának nekem. Nem hatottak meg, mert a pénz még 1%-ra sem érdekel.
Páromnak megmondták hogy európai nőt nem vehet el, különben így jár mint én.
Beszélt rólam otthon, semlegesen fogadtak.
Azóta muszlim lettem (ennek kapcsán ismerkedtünk meg, nem miatta tértem át), és ennek alapján semmilyen testi kapcsolat nincs köztünk.
Nyár óta miattam maradt itt, várjuk hogy befejezzem az iskolát, addig kitaláljuk mi lesz.
Ha biztosak vagytok kettőtökben, ti bevállalnátok egy ilyen házasságot, ami talán titeket is tönkretesz?
A hab, amikor megismerkedtünk, úgy volt csak rövid ideig leszünk együtt, addig amíg visszamegy az országába (szóval egyáltalán nem kábított, ekkor azt is elmondta, hogy a jövőben két felesége lesz), végül miattam maradt itt, és ő is meggondolta magát és én is (én semmiképp se mentem volna hozzá arabhoz, mert azzal elérhetetlenné válik valami, amit régóta szeretnék).
Mindent megtennék érte, de félek mi lesz ha hozzámegyek, és hazavisz. Azt mondja, a családjában a nőknek olyan a dolguk mint a királynőknek, sofőr, minden nap vásárlás stb., de pl. nem nézhetnek bármit a tv-ben, mindenhez a férfi engedélye kell (bár nagyjából most is így állunk)...
Persze azt se szeretném ha pár év múlva rátörne az ötlet a második feleséggel kapcsolatban.
Félig egyiptomi vagyok édesapám révén. A szüleim jó pár éve elváltak, de apám újraházasodott szintén egy magyar nővel. Az új feleségnek is ellenezte a családja, hogy apámhoz menjen, ki is tagadták őt, a mai napig nem számíthat rájuk. Apám a muszlim férfiak körében rendesnek mondható, sose emelt senkire se kezet, vagy korlátozott volna bárkit is, de még így is nehéz sorsa van az új feleségnek. Kezdve ott, hogy senkivel se tud beszélni, csak apámmal, mert csak annyit tud arabul, ami ráragadt az évek során, emiatt se mer kimenni egyedül az utcára, így nem is dolgozik, tehát szinte egész nap a 4 fal között van. Már az ő helyzete se mondható jónak, de mi lenne egy olyan férj esetében, aki megmondja, hogy mit viseljen a nő, hogy mit csinálhat, hova mehet...
Én személy szerint nem támogatom a házasságotokat, kivéve ha erős nő vagy, akit nem lehet manipulálni, illetve ha kint baj esetén lenne, akitől segítséget tudsz kérni.
Remélem, hogy hasznos volt a válaszom, szívesen válaszolok további kérdésekre.
Szia 9-es, 5-ös vagyok:). Nem, az én párom nem ilyen. Azt tudni kell, hogy amit itt "nyugaton" látunk az iszlámból, az többségében az az elferdített vahabita (wahabita - írásmód kérdése) irányzat, ami kérdező esetében lévő férfi országának hivatalos irányzata. Ennek pont az a lényege (nagyon lesarkítva persze), hogy a Korán minden egyes szavát szó szerint vesszük, és vesszen, aki ellenünk van, mert ő rosszul tudja. És mi itt, ezt látjuk iszlámként, ami nagyon szomorú. Tehát alapból senki nem követeli meg a nőktől pl. hogy arcát teljesen eltakaró fekete burkás kísértetként járjon (aki nő más irányzatból kendőt hord, az saját magáért teszi, mert ebbe nőtt bele, mert ezt érzi helyesnek, és mert meztelenül érezné magát, ha idegenek vizslathatnák a haját - nem pedig azért mert tilos másképp kilépnie az utcára - ami mellesleg hamissá teszi a hitet is, hiszen nem belülről fakad... na mindegy), és senki nem mondja azt, hogy a férje tulajdona. Ezért is ítélik el sokan, illetve próbálják jó útra téríteni az iszlámot rosszul értelmező vahabitákat - na, már most gondolj bele, hogy mennyire lehet téríteni egy ebben felnőtt szaúdit... Tehát, ne keverjük össze az iszlámot ezzel az egy lesarkított irányzattal, amit a média tol felénk "terrorizmus" címén.
Az én párom török, vallásos, tiszteli a hagyományokat, péntekenként szokott mecsetbe járni, az országában sem fenyeget semmilyen veszély (tőle függetlenül is éltem ott, ismerem a kultúrát, így semmi sem idegen ott nekem), valamint a családja is rendes, kedves emberekből áll, és nem mond olyanokat, hogy "királynői dolgom lesz, mert sofőr, meg vásárlás", hanem együtt tervezgetünk egy életet kialakítani közös megegyezések alapján. Ha meg engedélyt kérnék tőle arra, hogy mit nézzek a TV-ben, valószínűleg jó pár napig röhögne rajtam :D.
Figyelj kérdező. Én magyar vagyok (minimális részben arab) a férjem pedig afgán aki Iránban nőtt fel. És még én is azt mondom hogy ezt felejtsd el. Nálunk is voltak (néha még most is vannak)ígérgetések de már a legelején lefektettük a szabályokat, normálisan, egyenlőként.
A te párod megalkotta a szabályokat egyedül, a te számodra is. Ha csak egy pillanatnyi kétség is van benned (feltetted a kérdést szóval van) akkor már biztos hogy nem vagy biztos sem az ezáltali jövődben sem a boldogságodban, sem a kapcsolatodban.
Valamint biztos hogy nem lennél elég erős és magabiztos ahhoz hogy az akaratodat érvényesítsd. Így pedig szenvednél és már nem lenne ott senki aki melletted állna.
Téged nem semlegesen fogadtak hanem lesz*tak. Ismerek ilyen családokat, az idegen származású feleség ott általában az utolsó csicskás a többi nőnek (mert ott egy háztartásban fogsz ám élni az anyóssal/okkal és az összes többi testvér feleségeivel.
Ez nem sztereotípia, ez valóság ahogy pl ezzel ellentétben a férjem családja viszont örömmel fogadott.
Ha már most ilyen feltételeket szab akkor nem szeret igazából és így nem leszel érinthetetlen azoknak akik esetleg nem kedvelnek majd. (a feltételes rész amúgy a föld minden pasijára vonatkozik).
Itt neked egy darab választásod van, igent mondasz és lemondasz mindenről vagy nemet és megkíméled magad nagyon sok fájdalomtól.
# 1: Takbir!
Viccen kívül.
Az 5-ös,10-es és a 12-es tök korrekt választ adót.
Sztem se menj bele.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!