Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem vagyok magamba biztos nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Cintuskaa kérdése:

Nem vagyok magamba biztos nem tudom mi lenne a helyes dontes? Leirnek vmit szerintetek erdek?

Figyelt kérdés

4,5 eve van egy baratom . en 19eves vagyok . elkezdtem megvenni egy hazat a sajat nevemre az apam segitsegevel . es mar nem elek a szuleimmel sot segitseget se kapok apa is csak keresett egy hazat aztan ennyi .. A baratom is dolgozik 140ezret kap kezbe en meg 75ezret o 23eves es en kerestem a munkajat is . 3eve egyutt elunk en szeretnek eljegyzest o meg azt mondta nem akar eskuvot. Sokszor elgondolkozok otthon hogy mi ertelme van a kapcsolatomnak? Mi tart minket ossze? Nem erzem azt hogy erdekbol lennenk egyutt mert nekem mindennapom arrol szol reggel elmegyek dolgozni 15kor vegzek 16ra hazaerek 18ig fozok kb . rendet teszek mosok .. 20kor furdok es alszok . o hazaer es fekszik . nem erzem ugy hogy kihasznalnam ot . nem veszem el soha de soha a penzet igaz hogy kozos a kassza .. De minden honapba fuzetet vezetek arrol hogy mire koltottunk . en ugy erzem hogy szeretem . szeretnek gyereket . sokszor nozott . sokszor atejtett. De en sem voltam barany.volt egy 3honapos szakitasunk en nekem meg elotte sose volt kapcsolatom es szulok nelkul testverek nelkul en annyira megzuhantam hogy ra 1evre se akarom elhinni hogy volt egy baratnom es mondta menjunk el bulizni es 3honap alatt 4fiu agyaba is kikotottem annyira szegyenlem magam . egyaltalan nem adtam magam at az elvezetnek csak ugy voltam . A baratnom azt mondta jobb lesz de csak rosszabb volt . en minden percben csak ra gondoltam mikor lefekudtem valakivel egyaltalan nem voltam aktiv csak ugy voltam mint egy bot.. Lefekudtem az egyik fiuval es az nap este hazaakartam menni de a volt baratomat akartam .. Sirtam folyton egesznap a szobaba voltam meg enni se ettem . de vegul kibekultunk es bar nem voltunk egyutt mikor ezt tettem de elmondtam neki mert nyomta a lelkem de megse rezzent mintha nem erdekelne . azota egyutt vagyunk . nem tudom mit tegyek felek egyedul lenni sose voltam egyedul . sokan csunya szavakat mondtak ram a tetteim miatt .voltak akik azt mondtak hogy jol tettem . a baratom rengetegszer flortolt minden lannyal talalkozni akart nem bir magaval. Kijovunk egymassal neha veszekedunk de nem tudom nagyon ossze vagyok zavarodva fogalmamsincs mit tegyek elegge ossze vissza beszelek mert en sem tudom mi van . ha megkernem h toltsunk kulon par napot akkor elis koltozne . felek ha elis menne par napra mar ujra noket nezne. Nagyon nagy felelem van bennem . en mas fiuk fele nem nyitok. Ha irnak nekem a neten ismerkedosdit vissza se irok . nem is erdekelnek . felek nagyon . az anyam tobb mint 1,5 eve hagyott el . elotte se torodott velem . fogalmamsincs mi a helyes mi nem

A baratnommel megszakitottam a kapcsolatot mert ugy erzem rossz hatassal van ram . en nem szeretnek remete lenni . lehet hogy most valtozasokon megyek at. De neha bele gondolok hogy a baratom lefekudne mas lannyal es a siras kerulget. Mit tegyek? Hogy tudnam sajat magam tisztabban latni a helyzetet? En kis babat is szeretnek tole o se tiltakozik de annyira erzem hogy nincs minden rendben.

2016. márc. 30. 06:08
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha ram hallgatsz, eloszot magad tedd rendbe, mielott gyereket szeretnel. Gyakorlo anyukakent mondom neked, hogy ehhez meg nagyon fiatal vagy. Miert is?

- egyreszt ha jol szamolom, kb 14.5 eves korodtol vagy a baratoddal. Akkor meg gyerek voltal, meg ha nem is gondolod ugy, azota felnottel, valamilyen szinten, de igazan sosem volt eleted. Lehuztad a kamaszkorod egyetlen fiu mellett. Valoszinuleg nemi tarsfuggoseg is van a dologban, ami teljesen ertheto reszedrol hiszen ezek szerint a szuleid sosem torodtek veled, csak ugy voltal. Azt vartad, hogy a baratod majd szulo modjara torodik veled, de valoszinuleg o meg ezt nem tudja neked megadni.

Azt hiszem Eric Berne ir arrol az emberi jatszmakrol szolo konyveben, hogy az emberi kapcsolatoknak 3 szintje van. Gyerek, felnott, szulo. Te gyerekkent akarsz valoszinuleg viselkedni a parkapcsolatodban, de ugyanakkor mar keverned bele a szulo szerepet (munkat keresel a baratodnak) es ugy szeretnel felnott lenni (eskuvo, gyerek) hogy valojaban meg nem vagy ra keszen. A baratod pedig valoszinu inkabb egy felnott not szeretne maga melle, esetleg o maga is meg a gyerekszerepet jatssza, es egy szulore vagyik. Ez most bonyolultnak tunhet igy elsore de ha jol belegondolsz, az alapveto problema szerintem ott van, hogy nem egyeznek az elvart es a valos parkapcsolati szerepek a kapcsolatotokban.

- Masreszt a tarsfuggoseged mellett (amibol ugy erzed hogy csak akkor vagy teljes ember ha van melletted valaki) ketsegbeesetten hajszolod a figyelmet es az odafigyelest, szeretetet, akkor is amikor egyedul vagy. Ezt mutatja, hogy lefekudtel azokkal a fiukkal, noha valojaban neked nem volt jo, csak azt hitted, hogy jobb lesz. Most buntudatod van miatta mert azt hiszed "megszolnak". Szerintem ezt felejtsd el. Egyreszt mert megtortent. Masreszt fogd ugy fel, hogy tanultal az esetbol, vegul is miert ne szerezhetnel tapasztalatokat? Inkabb ugy nezd, hogy probalod/probaltad keresni az utadat, de nem jo helyen keresgeltel, na bumm, az vesse rad az elso kovet aki meg nem jart tevuton... A lenyeg, hogy a jovoben ne azert csinalj valamit mert masok azt mondjak vagy mert mit szolnak masok, hanem azert mert neked van kedved hozza. Hidd el, ha onmagad maradsz, es ugy elsz ahogy neked tetszik, akkoris lesz aki kedvelni fog. Mint ahogy mindig is lesz aki nem fog kedvelni, de ezt is fel kell tudni epiteni magadban; hogy az elet rendje, hogy nem szerethet mindenki.

- Harmadszor; gondolj bele, ebben a lelkiallapotodban, ebben a korban es foleg ezzel az emberrel akivel most vagy, mit tudnal adni egy kisbabanak? Ugye nem szeretned hogy olyan elete legyen mint neked volt a szuleid mellett? Egy gyerek nagy gond, nem lehet lepasszolni ha eppen nincs hozza kedved mert a baratnoiddel/kortarsaiddal mennel eppen valahova, es meg a legjobb kapcsolatokat is probara teszi. Ha eleve nem jo valami egy kapcsolatban, akkor azon a gyerek nem segit, ellenkezoleg. Tovabb rombolja azt.

Ha ram hallgatsz (ketszer annyi idos vagyok mint te) akkor szerintem :

- epitsd fel magadat, akar pszichoterapia segitsegevel, probalj meg kitorni ebbol a beteges fuggosegbol, esetleg gondolkodj el azon hogy milyen szakmat tanulnal (akar munka mellett) amiben ki tudnal teljesedni es oromodre valna

- ettol megjohetne az onbizalmad is, epits ki magad melle egy szolid barati kort es eld az eleted ahogy neked tetszik

- vonj merleget a kapcsolatodban, mi a jo mi a rossz, szamithatnal-e komolyan a baratodra, akkor is ha nehez terhesseged lenne es semmit sem tudnal csinalni 9 honapig csak fekudni, akkor is, ha ne adj isten valami komplikacio miatt nem egesszeges baba szuletik... tudom, hogy ezek extrem esetek, de ha valamelyikre is nem a valasz, akkor jol meggondolnam a helyedben...

- gondold vegig, hogy ot ismerve, mennyire vallalna a segitseget a kisbaba mellett? Kepes lenne fozni, elmosogatni, rendben tartani a lakast amig te mondjuk ejjelenkent 2-3 orankent kelsz hogy szoptathass, es a napod korforgasa abbol all, hogy szoptatas, pelenkazas, amig alszik addig gyorsan megcsinalsz par dolgot, esetleg pihensz, de 2 ora mulva kezdodik az egesz elolrol... van hogy tusolni este 7 ora elott nem jutsz majd ki... Vagy neha rabizni a gyereket hogy te kijuthass egy kicsit a friss levegore vagy elmenj meginni egy pohar uditot valamelyik baratnoddel, hogy ne golyozz be?

- komolyan feltennem a kerdest, hogy o is akarja a babat, vagy csak "nem tiltakozik"? Ha nem akarsz extrem nehez gyerekkort a gyerekednek, amilyen neked is volt pl, akkor szerintem ha csak "nem tiltakozik", akkor napold el a babaprojektet. A ferfiak nagymesterei az utolagos haritasnak, hogy amikor majd megkered valamire, akkor jon a "de te akartal gyereket"...

Valoban nincs minden rendben, de megoldani csak te tudod...

2016. márc. 30. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!