Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sürgős, Nem tudom hogy segítsek neki?!
Van egy lány ismerősöm nagyon jó barátom szüleinél lakik, vele él a barátja is, aki egy féltékeny gerinctelen ember, tudomást szereztem pár napja, egy baráti beszélgetésünk alkalmával (fb-n), féltékenységi rohamot kapott kivette a telefont a kezéből és felpofozta.
Mit tudnék csinálni?
Egy névtelen bejelentés a rendőrségen? Foglalkoznak ott ilyennel?
Ha a lány szülei megtudnák dobnák a gyereket a lakásból..
Ha ez mind könnyű test sértés (8 napon belül gyógyul), akkor csak az ő indítványára emelhetnek vádat. Ha súlyos testi sértésről van szó, akkor tőle függetlenül is lehet. Ezt írja a Btk, gondolom, Te is el tudod olvasni a neten.
Ennél többet csak ügyész tudna mondani.
Tehát van egy sáv, amiben a tettes még el tud úszkálni a felelősségrevonás elől, bármennyire is tudja a sértettje vagy a környezete, hogy a bűncselekmény megtörtént.
Az a legnehezebb ebben, hogy nem tudod, számíthatsz-e a lány segítségére. Volt ilyen helyzet az életemben, mi, munkahelyi kollégák tettünk feljelentést, de addig könyörgött nekünk, míg visszavontuk.
De, ha nem megy vele, akkor csináld ellenére: menj el a szüleihez, és mond el, amit tudsz. Kb ennyit tehetsz.
Ahogy írta itt valaki, valszeg elég dühös lesz rád, de hát az a kisebbik probléma, azt hiszem.
Én ezt tenném
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!