Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elmondom a barátnőmnek, hogy nálam nincs házasság előtt szex akkor ezért el fog hagyni? Mit tudok tenni?
10. 30 éves vagyok és még szűz.
Vallási okok miatt nem vagyok együtt lánnyal csak házasság után.
Az a baj a vallással - írom ezt úgy, hogy nagyon vallásos voltam -, hogy Istent "emberi" módon akarják képviselni, ábrázolni. Emberek hozzák a szabályokat, emberek tartatják be...
Tégy egy próbát: öltözz be hajléktalannak, menj be egy templomba (vasárnapi főmise után pl.), és kérj kenyeret, mondván hogy 3 napja nem ettél. Figyeld meg, mit tapasztalsz. Úgy el fognak hajtani (a pappal az élen), mint a sicc. És ezután egy perccel meg nagy ájtatosan előadják a felebaráti szeretetet, meg hogy segítsünk a rászorulókon, és hogy senki ne feledje, adakozzanak az egyháznak. Hánynom kell ettől a képmutatástól.
Tudom, hogy vallási kérdésekben felesleges vitát nyitni, de azért érdemes megvizsgálni, mit is ért a Biblia házasság alatt...
Olyan korról beszélünk, amikor a fiatalok 14-18 éves korban már házasságot kötöttek, tehát abszolút nem kellett évekig, évtizedekig önmegtartóztatásban élni, amikor tomboltak bennük a hormonok.
Nem létezett "együtt járás", házasság előtti együttélés, így fel sem merült, hogy két ember sok időt tölt együtt, kívánják egymást, és vissza kell fogni a vágyaikat.
Maga a házasság egyetlen dolgot jelentett: hogy a szülők tudtával és beleegyezésével "elhálták" a házasságot. Magyarán onnantól, hogy lefeküdtek egymással, már házasok voltak és kész.
A válás is annyit jelentett, hogy a férj közölte a feleségével, hogy vége, és szakítottak (mivel nem volt férfi-női egyenjogúság, ezért a válást csak a férfi kezdeményezhette).
A mai korra vonatkoztatva: ha két fiatal monogám párkapcsolatban együtt jár egymással, és szexuális életet élnek, az teljes mértékben megfelel a bibliai értelemben vett házasság fogalmának. Akkor is, ha később szakítanak egymással. Minden más csak utólagos belemagyarázás, torzítás, félreértelmezés.
16.vagyok.
#17: basszus, tök jókat írsz! Ezeknek utána fogok nézni, mert meggondolandó.
Szép mese #17-es! De valamilyen kort, vagy népcsoportot is kellene ehhez írnod, mert az írott történelem szerint egyáltalán nem volt így. De nem kellene visszamenni több 10e évet. És most vissza a kérdéshez:
Kérdező! Arról nem beszélsz, hogy teljesen önmegtartózkodó vagy-e, vagy "bünös" módon mszturbálsz? Arról sem nyilatkoztál, hogy párod szintén szűz-e?
Csak akkor tudunk tanácsot adni, ha Te is őszinte vagy.
Addig is: mindenféleképpen szűz lányt keress, mert kapcsolatotok végéig (tehát addig amíg ő el nem válik tőled) szemére hányod, hogy nem te voltál neki az első, és ezt nem sok nő tűri hosszabb távon. Tehát végeredményben csak az a lehetőség maradt a számodra, hogy a közösségedből válassz párt, aki hasonlóan gondolkozik és cselekszik, tehát szűz, vagy annak hazudja magát (ezt meg úgy sem veszed észre), és boldogan élhettek együtt.
10-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!