Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm nem akar szerelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm nem akar szerelmes lenni, mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Egy friss kapcsolatban élek egy lánnyal, akit nagyon szeretek (szerelemből). Minden rendben van vele, nagyon sokat foglalkozik velem, több hetet alszunk együtt, ha hazautazik szüleihez, akkor egész nap keres és beszélünk. Sokat bújik, csókolgat, tipikusan "úgy" néz rám, saját elmondása szerint tökéletes vagyok neki, odavan értem és szeret nagyon. De van egy elég nagy gond: nem szerelmes. Legalábbis azt mondja, hogy nem az, nem is akar az lenni, és lehet nem is tudna. Utóbbi 2 lehet butaság, hiszen ezt nem csak úgy eldönti az ember, hanem jön magától (szerintem). Ez nemrég derült ki, mikor úgy nyilatkoztam magunkról, mint "szerelmes pár", erre jött a hideg zuhany, hogy hát Ő nem az, de ne aggódjak, velem képzeli el az életét. A miértre az volt a válasz, hogy egyszer már szerelmes volt (kb 6 éve) és nagyon megbántották, így többé nem tud már az lenni. Azóta volt hosszabb (3-4 éves) kapcsolata is, ahol szintén nem volt szerelmes.

Természetesen ez nekem rosszulesett, igyekszem mindent megtenni érte, és most úgy érzem, hogy egy vadidegen srác miatt én szívok, hiába csinálok bármit, nem ér annyit a "munkám" amennyit kellene. Felnőtt vagyok, tudom, hogy a szerelem elmúlik egy idő után, és igazából erőltetés nélkül is úgy viselkedik, mint aki szerelmes. Szerintetek van értelme így mellette maradnom, vagy nem becsül meg eléggé és a végén meg fogom szívni? Külföldi munkavállaláson gondolkozunk, nem tudom bele merjek-e vágni a dologba, ha már most ilyeneket mond/érez.

Emellett tényleg úgy viselkedik, mint aki nagyon szerelmes, és nem hiszem, hogy csak megjátssza, folyamatosan keresi az alkalmat, hogy együtt legyen velem; lehetséges hogy szerelmes csak nem tudja, hogy ez az, vagy nem meri bevallani? Fontos egyáltalán ez?

28F 24L

2015. dec. 27. 09:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Ezek szerint nem is annyira fontos a szerelem egy kapcsolatban, ha amúgy nagyon szeretjük egymást? Több kapcsolatom is volt már, de én aránylag könnyen szerelembe esek, így ez picit fura nekem.
2015. dec. 27. 12:45
 12/13 anonim ***** válasza:

azt mondod, hogy boldogok vagytok, szeret ő is, csak ez nem szerelem, de azon kívül, hogy ő ezt elmondta neked, te nem érzed másban és ő is veled akarja leélni az életét. ez így elég furcsa, de nem tűnik olyan rossznak. a szerelem egy múló érzés, rózsaszín köd, ami elvakít, mindent megszépít és irracionális döntések meghozatalára késztet. viszont ő ezzel szemben lehet, hogy nagyon is racionálisan és ugyanolyan őszintén szeret téged. talán ez még jobb is a szerelemnél, csak nehéz megérteni, hogy mi is pontosan.

ha pedig arról van szó, hogy nem meri megnyitni az érzelmeit és a korábbi kudarcok miatt nem akar szerelmes lenni, akkor egyrészt lehet még ebből is szerelem, másrészt ahogy írták lehet, hogy már most is az, csak még nem meri magának sem beismerni, illetve megengedni az érzést.

azon kívül nem biztos, hogy annyit számít, hogy valamit minek is neveztek. attól, hogy csak együtt léntnek, járásnak, kapcsolatnak, szeretetnek, szerelemnek, jegyességnek, házasságnak, vagy bármi másnak nevezitek, maga a tartalom nem változik, hogy együtt vagytok, szeretitek egymást és jól érzitek magatokat együtt és jó így nektek. pláne az első hónapokban, de szerintem később sem érdemes túl sok figyelmet fordítani arra, hogy minek nevezitek. a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat benne és jól működjön, bármi legyen is ez. attól, hogy egy (elvben magasabb szintű) cimkét raggattok egy kapcsolatra, az semmivel nem lesz komolyabb, vagy tartósabb. egy házasság ugyanúgy tönkremehet és felbomolhat egyik napról a másikra, mint ahogy egy szerelem, vagy csak együtt járás. szóval egymásra és a kapcsolat tartalmára koncentráljatok, ne a nevére!

2015. dec. 27. 13:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az összes választ, szóval bocsi ha valaki ezt írta :D

Lehet hogy csak nem akarja bevallani magának, mert fél a csalódástól. Nekem az exem ugyan ilyen volt. Teljesen úgy viselkedett, mint aki halálosan szerelmes, de tagadta, mert az előző csaja volt a nagy szerelme és emiatt még magának sem merte bevallani. Mikor szakítottunk mondta, hogy már tisztán lát és őrülten szerelmes, de akkor ezt nem úgy látta.

2015. dec. 27. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!