Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tegyek, hogy abbahagyja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy abbahagyja ezt, és ne ünnepnapokhoz kösse a szexet?

Figyelt kérdés

Én 26 vagyok (nő), ő 29 éves. Én nem vagyok vallásos, ő katolikus. A kapcsolatunk 3 éve tart, rendszeresen szeretkezünk, ő jár templomba rendszeresen, viszont áldozni nem szokott. Karácsonykor és Húsvétkor szokott meggyónni, utána pedig áldozni. Az az elve, hogy miután meggyónt, abban a 3-4 napban, míg a templomba jár az ünnep alkalmából és áldozik, nem szexel velem, maximum a csókig "mehetünk el". Mivel a szex akkor bűnnek számít, és ha nem "tiszta", nem áldozhatna.

A kapcsolat első 1,5 évében nem tudtam erről a berögződéséről. Nekem messze él a családom, külön töltöttük ezeket az ünnepeket 1,5 évig, ő nem mondta, mit gondol erről. És mivel akkor nem is voltunk egy helyen ezeken az ünnepeken, nem is derült ki.

Mikor 1,5 év után kierült, én nagyon kiakadtam rajta, és hidegzuhanyként ért. Nem hatotta meg különösebben, úgy van vele, 3-4 napot szex nélkül ki lehet bírni. Elmondtam neki, hogy ez nekem mennyire rosszul esik, ez sem hatja meg. Azóta is ezt csinálja, pedig minden Karácsony és Húsvét előtt kiakadok, és elmondom, mennyire megbánt vele.

Nem az a bajom, hogy nem bírom ki 3-4 napig szex nélkül, és számomra ez nem is a szexről szól. Azt tartom nagyon sértődnek, hogy házasodni nem akar, de az elveit is megtartja. Az év összes többi napján jó vagyok a szexre, jó vagyok arra, hogy együtt éljünk, de ilyenkor jön az, hogy hóó gyónás után és az áldozás lejártáig nincs szex, mert az Csak a Feleséggel lehetne. Nagyon megalázónak érzem ezt így. Házasodni nem akar még vagy 2-3 évig biztosan. Egy éve együtt élünk. Azt tartom sértőnek, hogy egyébként a szexre meg az együtt élésre jó vagyok úgy is, hogy nem vagyok a felesége, de ilyenkor ünnepeken mindig előkerül a "nem lehet, mert nem vagyunk házasok" szöveg.

A kapcsolatban egyébként más probléma nincs, de ezzel nagyon meg tud bántani. Mit csináljak, hogy feladja? Már a nagypapája is ugratja vele, hogy ne ragaszkodjon ennyire a szabályokhoz, mert az nem bűn, hogy házasság nélkül vagyunk együtt.

Már arra is gondoltam, hogy megmondom neki, oké, akkor innentől kezdve nincs szex a házasságig, vagy nincs szex Karácsonykor és Húsvétkor egész hónapban, csak menjen nyugodtan áldozni, és érezze végre a súlyát, hogy ez nekem mennyire rosszul esik.

2015. nov. 15. 09:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Mond meg neki, ha lesz esküvő, lesz szex is, ha nem... Mától így működsz. Bort iszik, vizet prédikál.

Mellesleg jó ideje ez megy, már rég lekellett ülni és beszélni erről. Vele, nem idegenekkel, mint most is.

2015. nov. 15. 09:18
 2/9 anonim ***** válasza:
A vallás és a politika olyan téma, ahol illő tiszteletben tartani a másik nézeteit. Külső emberként nem állok egyikőtök oldalára sem, de az tisztán látszik hogy teljesen ellentétes nézeteket vallotok egy kényes témában, szóval ha így nem tudjátok elfogadni/megérteni egymást, akkor nem kéne együtt lennetek.
2015. nov. 15. 09:21
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Onnantól, hogy ez a "dolga" kiderült, minden évben leültünk, és beszéltem vele erről évente kétszer, Karácsony és Húsvét előtt, amikor aktuális volt ez a helyzet. Idáig már 4 alkalommal. Mindig az volt a válasz, hogy 3-4 napot ki lehet bírni szex nélkül, és megteszi értem, hogy közvetlenül az ünnep napja előtt megy el gyónni, és felkel akár reggel fél 5-kor is ennek érdekében. És nézzem el neki.

Akárhogy magyarázom, nem érti meg, hogy számomra nem elsősorban arról szól, hogy "nem d*gunk 3-4 napig".

2015. nov. 15. 09:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Álszent gyökér. Azt tényleg bejátszhatnád hogy a házasságig nincs szex, és akkor is csak gyermeknemzés céljából. Egyáltalán mit szeretsz benne? Biztos nem az eszét.
2015. nov. 15. 10:08
 5/9 anonim ***** válasza:

"Azt tartom nagyon sértődnek, hogy házasodni nem akar, de az elveit is megtartja."

Az elveit? Ha valaki valóban úgy gondolja, hogy a házasság előtti szex bűn, akkor tartózkodik tőle, vagy legalábbis próbál ellenállni a kísértésnek az év 365 napján. Ha ez utóbbi - nem meglepő módon - nem sikerül, akkor őszintén megbánja, nem pedig úgy gondolkozik, hogy akkor az áldozás után a következő hónapokban mehet újra a szex, majd úgyis meggyónja évente kétszer, aztán ezzel el van intézve.

Ha a páromnak olyan elvei lennének, ami az enyémtől eltérő világnézetéből, hitéből, vallásos meggyőződéséből fakad, akkor igyekeznék tiszteletben tartani őket, és annál komolyabb mértékben is tudnék alkalmazkodni hozzájuk, mint pl. évi pár nap szexmentes időszak, feltéve, hogy amit szeretne, az számomra nem jár a saját elveimmel való megalkuvással és nem összeegyeztethetetlen az én értékrendemmel.

De ha az én párom viselkedne így, ahogy a tiéd, akkor nem azt látnám, hogy hű valamilyen elvekhez, hanem azt, hogy üres formaság számára a gyónás, álszent és képmutató módon viszonyul ehhez az egész kérdéshez.

Mielőtt esetleg félreértenél, én nem tartom bűnnek a házasságon kívüli szexuális életet, de nehezen fogadnám el azt a fajta következetlenséget, hogy valamit tekintsünk bűnnek és kerülendőnek az év kb. 8 napján, de rendben van a fennmaradó 358 napon, miközben a katolikus vallás szerint alapvetően a házasságon kívüli szex - beleértve még a maszturbációt is - számít bűnnek ("paráználkodásnak").

A helyedben arra kérnék egy őszinte választ a páromtól, hogy ő bűnnek tartja-e ezt, és ha igen, akkor miért nem várjátok meg a házasságkötést.

2015. nov. 15. 13:32
 6/9 anonim ***** válasza:
A nagypapa téved, az bizony bűn. Ha a párod keresztény (szeretne lenni), akkor nem élhet nemi életet házasságon kívül, és pont. Nem úgy van, hogy "lejár a gyónás, meg az áldozás". Ez kb. olyan, mint ha egész évben káromkodna, csalna, lopna, hazudna, aztán húsvét előtt két nappal mindezt meggyónná, egy hétig valóságos szent volna, aztán kezdődne minden elölről. Nem arról van szó, hogy egy keresztény nem követhet el bűnt. De nem azzal a lelkülettel, hogy majd karácsony előtt meggyónom, addig meg kit érdekel. Neki bizony folyamatosan törekednie kell arra, amit "Istennek tetsző élet" néven szokás összefoglalni.
2015. nov. 15. 16:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem H. D. a monogramja? xD

Amugy igen, kepmutato es kovetkezetlen amit csinal.

Ezt neki is elmondhatnad, hogy logikatlan es ha ar ennyire fontos neki a vallasa inkabb ne is szexeljetek az eskuvoig es utana meg csakis gyereknemzes celjabol.

Remelem a bojtot is tartja Husvet elott. ;)

Ha meg nem valtoztat el kell rajta gondolkodni, hogy tudsz-e igy elni vele. Szerintem ez nem olyan oriasi problem, habar nekem

ilyenkor mindig az fordul meg a fejemben, hogy ha egy ilyen kerdesben ekkora logikatlansagot csinal, akkor vajon lesznek meg olyan dolgok, amik hasonlo hulyesegen fognak az eleteben alapulni...

2015. nov. 15. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Vallási fanatikus? Erről nem írok többet...
2015. nov. 16. 00:35
 9/9 anonim ***** válasza:

21. században élünk.

Szép dolog a vallás, egy bizonyos szintig, de amikor valakinek a realitás érzékét és a döntéseit ilyen szinten befolyásolják az már beteges.

A párkapcsolat kettőtökön múlik, nyugodtan dönthetsz úgy, hogy köszi de te ebből kiszállsz, mert agybajnak tartod.

Ne szívasd magad potyára.....

majdnem 35/F

2015. nov. 16. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!