Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Okozhat manapság problémát a vallás hosszútávon?
pl házasság
belemész h megkereszteljenek és egyházi esküvő lesz
pl a gyerek
megkereszteljétek vagy sem
pl ha igen
járjon e oktatásra vagy sem
Szerintem kiderülne, ha megbeszélnétek, ahelyett, hogy tabuként kezelitek a témát.
Más nem tudja megmondani, hogy a ti esetetekben, mennyire lesz problémás a dolog.
Exem is hívő volt, de csak sajátos módon. Bibliát nem ismerte, templomban nem volt, megcsalt, viszont hisz Istenben és állította, hogy ő soha nem válik el, ha egyszer megházasodik, hát engem el akart venni, de aztán megcsalt :D ...
A templomi esküvőt erőltette volna, de ugye én nem vagyok megkeresztelve, és ateista vagyok.
A gyerekeitek megkeresztelésében lehet még konfliktus esetleg. Más nem jut eszembe, mert ha a mindennapok alatt nem jön elő, akkor nagy baj nem lehet ebből szerintem.
Sok helyen a vallás csak kamu.
Apósom összejött egy vallásos nővel, mikor az még férjnél volt. Anyósom élt, amikor még ő is oda ült a családi asztalukhoz. 10 parancsolatból hetet kapásból megsértett.
Lustaságára az volt a mentség: Így akarta az Isten.
Aztán lesz@arta a dolgokat. Mikor Apósom beteg lett, elhagyta.
Nem mindegy, ki mire használja a vallást. Beszéljétek meg, ne legyen ez tabutéma.
Nem, azt hiszem, azért tudjuk ezt a dolgot áthidalni, mert nem próbálunk téríteni. Viszont amiket fentebb írtak, azok már az én fejemben is megfordultak, úgy mint: esküvő, ha lesz baba, legyen-e megkeresztelve stb. Az ő családja, ha nem is kényszeríti pl. a templomi esküvőt, már szóba került, és "erősen ajánlották", viszont én sosem voltam vallásos, szívem mélyén úgysem leszek az soha, és nem tartanám elfogadhatónak, ha így gyakorlatilag hazudnék a párom egyházának...
Utolsó: Igen, valami olyasmi xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!