Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kellene egy férfinak is olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kellene egy férfinak is olyan nő, aki soha nem szeretne gyereket válalni?

Figyelt kérdés
Együtt vagyok egy pasival egy jó ideje, már a házasság is szóba került, de én úgy érzem soha nem szeretnék gyereket válalni, mivel nem tartom magam alkalmasnak a feladatra, ám nem tudom miként vessem fel ezt a páromnak, mivel tudom, hogy ő biztosan szeretne majd egyet... Szeretni fog akkor is ha elmondom neki, hogy valószínűleg soha nem szülök neki gyereket?
2015. szept. 6. 21:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is megértelek. Őszintén szólva nekem akkor sem kellene gyerek, ha hozzám vágnák, vagy ha fizetnének érte, annyira ellenérzéseim vannak a témával kapcsolatban. Nem lennék jó szülő, de nem is akarok.

Csak hát ez egy kényes téma, meg kell beszélni, a párodnak is át kell gondolnia.

36/N

2015. szept. 6. 22:39
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha már ott tartotok, hogy a házasság is szóba került, akkor most beszéld ezt meg vele, mielőtt esetleg megtennétek.

Már csak azért is, hogy legyen időtök átrágni a dolgot.

Egyébként én is így gondolkoztam. Utálom a gyerekeket, hangosak, büdösek, idegesítőek. De a párom mégis meg tudott győzni, hogy most már szeretném, hogy gyerekünk legyen. Nem a klasszikus modell szerint - az például teljesen kizárt, hogy én itthon csücsüljek gyesen, de ő férfi létére vállalta ezt, sőt ahogy elnézem, még talán örül is neki. Más férfi nem hiszem, hogy meg tudott volna győzni, de vele most már kimondottan várom, hogy végre gyerekünk legyen.

Ne döntsd el előre a dolgot magadban. De beszéljétek át. Lehet, hogy ő se vágyik annyira gyerekre, mint gondolod, és az is lehet, hogy te gondolod majd meg magad. Minden lehetséges :)

2015. szept. 7. 08:36
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes, ahogy itt olvasom a nők válaszait, hogy mennyire nem szeretnének gyereket, hogy számotokra nyűg egy gyerek.

Gondolom elfelejtettétek, hogy egykor ti is egy olyan kisgyerek voltatok, akit most utáltok jóformán. Mindegy, a ti életetek.

Inkább azt mondom, hogy helyesen cselekedtek, mert így nem rontjátok el a gyerek életét azzal, hogy nem törődtök vele. :)

4-es komentelő voltam

2015. szept. 7. 08:40
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt annyira nem értem, mit kell ezért kötekedni, beszólni?

Nem utálom a gyerekeket, de nem is rajongok értük, nem szeretek velük foglalkozni, csapnivaló szülő lennék. Egyszerűen nekem nem kellene gyerek. Nem jövök ki velük és tudom, hogy egy saját sem tenne boldoggá, nem is lennék jó szülő. Rengetegszer átrágtam már a témát magamban, nem is vagyok már mai csirke és ebben biztos vagyok.

Nem, nem zavar az sem, hogy én is voltam gyerek és lehet, hogy voltak felnőttek, akik nem szerettek velem foglalkozni és nem rajongtak a gyerekekért.

Emellett minden tiszteletem az igazán jó anyukáké, nekem is ilyen van.

Mégsem akarok gyereket. Soha nem bántottam bántottam egy gyereket sem egy szóval sem, nem fintorgok, ha egy ismerősöm kisbaba, őszintén örülök az örömének. Nem vagyok karrierista, nem az alakomat féltem, nem túlzsúfolt az életem, hogy "ne férjen bele" egy gyerek, a házasságommal sincs gond, hogy emiatt ne akarnám, nem vagyok érzéketlen, sőt szinte minden téren empatikusabb az átlagosnál. Csak én egyszerűen ilyen vagyok gyerektémában.

Nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy működünk.

Miért fáj ez másoknak, pláne olyanoknak, akikkel nem is ismerjük egymást, vagy maximum futólag?

2015. szept. 7. 09:04
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Ha a válaszomat kötekedésnek vetted, az már a te dolgod, szimplán leírtam, hogy mit gondolok erről, mivel egyre több ilyen választ olvasok itt, és meglepődöm ezen.

Ha megbántottalak bocsánat, nem ez volt a célom!

A te életed, azt csinálsz, amit akarsz!

2015. szept. 7. 09:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miért ez a társadalmi norma, hogy egy nőnek kötelező szülni, mintha csak tárgyak lennénk ami csak erre szolgál, amikor meg már megvan a gyerek, jönnek hogy miért nem nézünk ki úgy mint rég miért nem törödsz velem annyit mint rég, nem figyelsz rám, nem érdekellek, mondják a férfiak, hát pontosan azért mert lefoglal a kölyke nevelése, nem nekik kell tönkretenniük a testük vele, nem nekik fog fájni, nem nekik kell aztán gondoskodniuk róla lsd szoptatás stb.
2015. szept. 7. 12:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, mint Te, de megtaláltam azt aki szintén nem szeretne gyereket, így ez nálunk nem probléma.
2015. szept. 7. 13:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

26 vagyok, nő, és szintén nem akarok gyereket.

- zavar, idegesít

- kis ideig szeretem őket, de hosszú távon megőrjítenek

- örökös alkalmazkodás

- kész anyagi csőd

Lehet, önző vagyok, de inkább legyek ez, minthogy tönkre tegyem a gyerekem életét, mert nem tudok neki megfelelő érzelmi hátteret nyújtani.

17 éves koromig szuper életem volt, aztán 3 év alatt tönkretettek lelkileg, azóta is nyögöm, hiába a pszichológus (nem 1, de 3). Majd' 8 évig alkalmazkodás kompromisszumok nélkül, fenyegetés, lelki zsarolás, stb. 24 évesen végre kiszabadultam a környezetből, és rájöttem, élni akarok, élményeket szerezni, olyanokat csinálni, amikről a hét év alatt lemaradtam.

Volt egy gyönyörű kapcsolatom, aminek nemrég lett vége, de ő is gyerek centrikus volt, én nem. Végül nem is baj, hogy szétmentünk (persze, pokol, hiányzik, szeretem, de a jövőbeni céljaink nem egyeztek).

De a rizsa után: valószínűleg el fog hagyni, amit meg kell értened majd. Más a jövőtök, és a kikényszerített gyerek - akármi - soha nem jó.

2015. szept. 9. 08:19
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

Miért társadalmi elvárás, hogy a nő gyereket szüljön? :D

Nagyon érett kérdés.

2015. szept. 11. 15:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

MIert ne kellene? nekunk sose lett gyerekunk mert egyikunk se akart, es nem is hianyzik a kapcsolatunkbol.

Csak az a fontos hogy egy velemenyen legyetek es ez egyikotoknel se valtozzon az ido folyaman se.

2015. okt. 16. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!