Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés. Miért is nem írja alá?
Sziasztok!
Fősuli után pár évvel,2 barátommal alapítottunk egy céget.
Beletettük a saját és családunk pénzét,mind a hárman. Az első években szívtunk,de hála az égnek,már jó 5 éve beindult a szekér és nincs okom panaszra.
Fél éve megismertem és beleszerettem egy lányba,azóta együtt vagyunk és 2 hete megkértem a kezét.
A családom és a 2 barátom (nőtlenek) beszélgetésre hívtak és kérték,hogy írassak a párommal házassági szerződést,mert így éreznék biztonságban a pénzüket és a céget,ha valamikor elválnánk. Felkaptam a vizet és eljöttem,a párom vidéken volt a szüleinél,így nem látta,hogy milyen állapotba kerültem...de...aztán eltelt vagy két nap és láttam egy filmet a TV-ben,ami után elgondolkodtam,rágugliztam és felhívtam egy jogász havert. Rájöttem,hogy NAGYON nem hülyeség a dolog!!!!
A párom,miután visszajött a szüleitől és elmondtam neki a dolgot...B+...minden xarházinak elhordott,magából kikelve üvöltözött velem és másnap a szülei is megkerestek és kis híján tettlegességre került sor!
Most mi van? Én kellek neki vagy a pénzem? Az már egyértelmű,hogy hiába szeretem őt,de ragaszkodni fogok a szerződéshez,mert a családom vagyonbiztonsága az első ráadásul nem akarok jogi vitát a társaimmal,mert ha kiraknak a cégből a mai helyzetet nézve esélytelen lenne talpra állnom!
De ő ezt miért nem érti meg?
Attól függ, mi volt abban a házassági szerződésben. Mert ha mondjuk 10 év múlva lecseréled egy fiatalabbra ő meg ott marad két kisgyerekkel, az ő jövőjük biztosítva lesz?
Egyébként valóban elég vacak érzés ilyeneken gondolkodni esküvő előtt, áldom az Istent, hogy sem nekem sem a páromnak nem volt sok mindene és mindent közösen értünk el.
hát alapból én is kiakadnék rajta. nem akarnék olyannal összeházasodni, aki már a legelején a válásra készül. :D
de én eleve nem házasodnék ilyen korán, tehát a barátom megbizonyosodhatna róla, hogy nem a pénze kell. nem mintha úgy érezném, hogy a feladatom lenne ezt bebizonyítani. :D
elég furcsa, hogy a családja is ennyire kiakadt. szerintem ez eléggé szánalmas.
milyen jó nekem, hogy én is csóró vagyok, a barátom is, így nem lesz vita. :D
"másnap a szülei is megkerestek és kis híján tettlegességre került sor!"
Na EZ az, ami miatt visszalépnék a házasságtól a helyedben, házassági szerződés ide vagy oda. A családja majdnem tettlegességig megy? Valami nagyon durva dolgot kellene elkövetni ahhoz, hogy ez indokolt legyen.
Úgy tudom elképzelni őket, mint azt a fajta vidéki (mivel írtad) embereket, akik úgy akarnak feltörekedni, hogy a lányok "jól megy férjhez". Majd jó ugródeszka leszel a lányának, nekik meg bevételi forrás. Ezt látják benned. (Bocs a normális vidékiektől, de ez ott tipikusabb.)
Szóval én nem venném el, de ha te úgy döntesz, eszedbe ne jusson szerződés nélkül, mert eléggé kilóg a lóláb.
Az, meg hogy a szerződés arról szól, hogy válni készül az ember a legnagyobb hülyeség, mert a biztonsági öv sem azért van mert ma biztos balesetezünk.
Nekem lakásom és vagyonom volt, amikor a párom hozzám költözött. Vállalkozásom stb. Neki szinte semmije. Mindig én kerestem a többet. Összeházasodtunk.
10 évvel később elváltunk, korrekt volt, kb. a 20 %-át kérte annak, mint amit vihetett volna. Eszébe sem jutott a vállalkozásomból pénzt kérni.
Bár a helyzet fordított, én vagyok a nő, a gyerek is velem van, így nyilván más a gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!