Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A jövőben engedélyezett lesz a poligám házasság?
"A mai fiatalok már abszolút liberális gondolkodásúak."
Nagy részük igen, de szerintem azért nem ennyire.
Hát csak elgondolkodtattál. :D
A poligám házasság abban a formájában, ahogy valószínűleg gondoltál rá, hogy egy férfi összeházasodik több nővel vagy fordítva, nálunk és tőlünk nyugatabbra maximum akkor lesz valaha is elfogadott, ha egy olyan ország, ahol ez normális háborúban nagyon bealázza ezt a területet. Egyébként ez annyira keleti elképzelés, annyira nem illik bele a kultúránkba, a nyugatiak kultúrájába, hogy ilyen nem lesz.
Ami viszont a távoli jövőben kialakulhat még, hogy 3 ember összeházasodik EGYMÁSSAL. Tehát pl a férfi mindkét nőt elveszi és a 2 nő is házasodik, mindent úgy csinálnak hármasban, mintha ketten lennének. Kapcsolati formaként ez létezik, sose lehet tudni hogy nem fog-e teret hódítani. Szerintem házasság szintig nem fog eljutni soha, de ezt a formát nem zárnám ki teljesen.
"Dehogynem... Magyarország is folyamatosan változik. A mai fiatalok már abszolút liberális gondolkodásúak. A 30-40+ aki még jobbos/szélsőjobbos."
Te miről beszélsz? A jobbik az például egy ifjúsági mozgalom.
A fiatalok egész európában konzevartívabbak mint az elődeik ezt sok felmérés támogatja. Öregebb korukra pedig az emberek többsége még konzervatívabbá válik mint fiatal korában volt.
Ehhez társul még az a probléma is hogy liberális emberek nem szülnek gyerekeket. Én katolikus vagyok, 28 éves és mindegyik szigorúan hívő ismerősöm már házas és gyereke van, hitetleneknek pedig még gyakran stabil kapcsolata sincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!