Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényem nevére vettek fel a szülei egy óriási hitelt, ami svájci frank alapú volt, és mára már kifizethetetlenül nagy az összeg. Ennek ellenére érdemes együtt maradnom a párommal?
A szülei azért az ő nevére vették fel a hitelt, mert ők már akkor nem voltak hitelképesek... párom a hitelfelvételkor 19 éves volt. Tudtam a hitelről, amikor összejöttünk, de most, hogy már a vőlegényem, egyszerűen nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy örökre a nyakunkon marad ez a hatalmas összeg (több tízmillió), és a hazásság is csak vagyonszerződéssel működhet, és egész életünkben hordozni kell ezt a terhet. Mérhetetlenül haragszom a szüleire, nem is magam miatt, hanem hogy egy örök életre anyagilag megnyomorították a fiukat. Most még élnek a szülők, de nem törlesztik a hitelt, mert nincs rá pénzük. Ha meghalnak, akkor végképp egyedül marad a tartozással a párom, az pedig majd a leendő gyerekünkre száll. Soha nem szerettem még így senkit, de nem tudom, hogy képes leszek-e ekkora terhet cipelni vele.
Ti mit tennétek a helyemben?
szerintem ha szereted, ez nem okothat gondot, vagy te cserben hagynád a bajban?
"jóban rosszban mig a halál. ..."
vőlegényed...ha eddig elmentél most hátrálnál meg???
vagyonszerződés + a te nevedre venni a dolgokat, igaz ez neki is rizikó, de ha te most együtt maradsz vele, akkor valószínűleg együtt maradtok huzamosabb ideig...
szerintem ez a dolog egy módosító tényező, igaz elég sokban módosít, de ettől még lehet boldog életet élni...
azt tudni, hogy a pénz mire ment el?
"A vőlegényem nevére vettek fel a szülei egy óriási hitelt"
Felejtsük már el ezt a f.aszságot... Komolyan a hideg ráz az ilyen hülyéktől.
Nem lehet más nevére felvenni hitelt.
A hitelt a vőlegényed vette fel. Ez az ő hitele. Őt terheli, teljesen jogos, hogy a bank rajta követeli, amíg él, vagy ki nem fizeti.
Hogy a vőlegényed a felvett hitelösszeget mire költötte, vagy kinek adta oda, az senkit nem érdekel, a bankot pláne nem. A vőlegényed hitelt vett fel, ezt vissza kell fizetni. Ha munkája lesz, letiltják a fizetéséből, a bankszámláját inkasszózni fogják, nem lehet sem ingatlan, sem gépjármű a nevén, mert a végrehajtó azonnal elcsap. Hozzáteszem, jogosan.
Hogy Te mit vársz az élettől, neked ez így megfelel-e, azt neked kell tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!