Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Túlreagálta volna a helyzetet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlreagálta volna a helyzetet a barátom?

Figyelt kérdés

Ma hívott a barátom hogy találkozzunk, mert ő éppen kinn van a városban. Én éppen mostam, igy meg kellett várnom hogy lejárjon a gép utána teregettem, közben porszívoztam és ezek után össze kellett készülödnőm. Erre volt 30 percem, ennyi időt adott a barátom. Sajnos, nem sikerült 30 perc alatt összehozzni mindent és késtem 25-30 percet.

Nagyon mérges volt, soha nem láttam ilyenek. A kezében lévő újságot szorongatta dühében.

Rendben elkéstem ezt elismerem,de azért ennél vannak sokkal súlyosabb problémák.

Tényleg remegtem a félelmtől az útcán késöbb az étterem mosdójában elsírtam magam.

Azt mondta hogy ő alapból is ideges volt ma és mivel késtem elfoglalták azt a helyet ahova szeretett volna menni, közben a városban messziről látta az apját akinek idegességében nem köszönt. Össze is futott néhány ismerősével akikkel nem akart.

Közben gondolkodtam hogy ha igy viselkedik 25-30 perc miatt mi lesz egy nagyobb probléma mellett? Annyira féltem hogy remegtem, annyira ideges volt.

Ő is szokott késni, de én soha nem szóltam neki egy szót sem.

2015. máj. 21. 22:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ő is túlreagálta, de te is. Velünk is volt hasonló, párom egy hétig felemlegette, én borzasztóan szégyelltem magam, utána elfelejtődött. Bolhából elefánt. Nálad is. Rossz napja volt, rajtad csattant. Most nyeld le, legközelebb nyugodtabb szituban jelezd vissza neki, hogy nagyon rosszul esett, legközelebb beszéljétek meg a visszafojtott dühöngés helyett.
2015. máj. 21. 22:32
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

No azért álljunk meg egy percre. Te nem mersz neki olyat mondani, hogy 30 perc múlva ott legyen, de ha ő közli veled ugyanezt, akkor tök mindegy, ha azt mondod, nem fog menni, nem érdekli? És nem mersz neki ellentmondani? Ha pedig nem az elképzeléseinek megfelelően alakul, akkor úgy dühöng, hogy reszketsz mellette a félelemtől? Ez alapján két dolog jutott eszembe:

1. Rettentően gyenge, érzelmileg instabil, önbizalomhiányos lány vagy, aki inkább eltűri, hogy megtapossák, de nem mond ellent, továbbá teljesen ki van szolgáltatva a párja lelkiállapotának.

2. A párodnak dühkezelési problémái és irányításmániája van.

Mindkettőtöknek pszichológusra lenne szüksége.

2015. máj. 21. 22:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szólni kellett volna, hogy később tudsz indulni. Nem azt, hogy késel, hanem, hogy később tudsz indulni. Ez diszkrét közlés, hogy késel. Meg kell értened, hogy ideges volt alapból, és még csak nem is szólsz neki, hogy késel. De azért kicsit túlkapta a dolgot. Máskor szólj neki.
2015. máj. 21. 22:44
 14/17 A kérdező kommentje:

12#

Kiskoromban a szüleim nagyon sokszor bántottak testileg, ezt úgy értsd hogy sokszor a fakanállal vertek amíg mozdulni sem tudtam. Mindezt 4-5 évesen. Késöbb ezt felváltotta a lelki bántalmazás.. Nem bírom ezért a feszültséget, a lelki és a testi bántalmazást. Ha ordítanak velem, ha mérgesek rám miközben nem adtam rá indokot. Milyen csínt tehet egy 4-5 éves kislány egy társasházi lakásban hogy fakanállal üssék ezért?..

Ma is egész este majd'szétreped a fejem.

Amit írsz az a pontos megállapítás.

Tegnap is szóltam hogy elmegyek bevásárolni a boltba, épp a boltban vagyok amikor szól hogy ő akkor találkozni akar. Volt 20 percem hogy bevásároljak és hazacipedjek és utána találkozzak vele..

2015. máj. 21. 23:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Te a szüleid mintájára választottál egy hasonló partnert, pedig egyáltalán nem erre van szükséged. Neked egy higgadt, türelmes férfi kell, aki mellett biztonságban érzed magad és aki építi az önbizalmad. Miért nyomorítod az életed ezzel a férfival? Úgy pattogtat, ahogyan kedve tartja. Majd egyszer megtalálja azt a nőt, aki helyrerakja az istenkomplexusából, de ez a nő nem te leszel, mert te nem mersz hozzá egyenrangú partnerként viszonyulni. Ugyanúgy 4-5 éves kislányként viselkedsz mellette, aki azon remeg, mindent jól csináljon, ahogyan azt elvárják tőle. Tényleg nyújt neked ez a kapcsolat annyi jót, amivel ellensúlyozza mindezt?
2015. máj. 22. 01:01
 16/17 fine rice ***** válasza:

Nem azon van a hangsúly, hogy késtél, hanem azon, hogy 5 percből 30 perc lett, és nem szóltál neki közben. Ez nekem sem tetszene, viszont az, hogy remegtél a félelemtől a párod idegessége miatt, az már egyenesen nevetséges, és most vonatkoztassunk el a lelki problémáidtól.

Jogosan gondolkodtál el a viselkedésén. Elszomorító, hogy egy ilyen dolog miatt képes volt téged megríkatni, úgy meg pláne, ha ő is tudja, mi történt veled a múltban. A ti kapcsolatotok semmiképp sem nevezhető egészségesnek, ami miatt alaposan el kellene gondolkodnod. Mégis mi az, hogy ennyi időt ADOTT a barátod? Hogy engedheti meg ezt magának? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy te hogy engedheted ezt meg neki? Ilyenkor csodálkozom rá a világra, hogy ezek után például te is még kérdéseket teszel fel.

Most hagyjuk a barátodat, de ha ennyi év után is így benned maradtak a gyerekkori sérelmek, mindenképp fel kellene keresned egy pszichológust! Nincs benne semmi ciki, biztos vagyok benne, hogy tudna rajtad segíteni, amire pedig egyértelműen szükséged lenne!

Egyébként nagyon egyetértek tizenkettessel, és tizenötössel! Mindketten nagyon okos dolgokat mondtak. #12 nagyon jól összeszedte a problémát, #15 pedig jól leírta, hogy milyen férfire lenne szükséged. Kicsit szedd össze magad, mert ez a későbbiekben csak rosszabb lesz.

21/F

2015. máj. 22. 01:10
 17/17 Költőnő? ***** válasza:

15-ös tökéleesen összeszedte. Annyival egészíteném ki, h valszeg nem tudatos nálad h agresszort választasz, csak neked egész egyszerűen a félelem és a fájdalom a komfortzónád. A hozzád hasonlók csakran élnek lelkileg/fizikailag bántalmazó kapcsolatban.

Ez addig így marad, míg meg nem érted az okát, h miért választasz így.

Ajánlom neked Janet Geringer Woititz/ Alkoholbetegek felnőtt gyermekei c. könyvét

illetve

Susan Forward/ Mérgező szülők c. könyvét

2015. máj. 22. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!