Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most hogy oldjam meg ezt a 2 hetet?
Idén fogok érettségizni, és a barátom is. Ő másik suliba jár, ahol alapvetően kevesebb a követelmény és az egyetemre is, ahova jelentkezett, viszonylag alacsony a ponthatár, ezért nem izgulja túl az érettségit. Nekem viszont sok pont kell és egyébként is fontos a tanulás, ezért különórákra, konzultációkra járok, otthon pedig tanulok, így szívem szerint semmi különprogramot nem csinálnék, de legalább is keveset. Mivel a szüleim külön élnek, anyukámmal is csak szabadidőben tudok találkozni, ezért nyilván azt a minimális időt kéne felosztanom a barátom és anyukám között. A barátom eleinte megértő volt, elfogadta, hogy fontos a tanulás, de egyszer csak mégis kitört belőle, hogy többet akarna látni. Mondtam neki, hogy ez már csak két hét, de nagyon bántja a dolog. Főleg, hogy az előző barátője csúnyán kihasználta őt, kb csak suli és tanulás közti ebédekre találkoztak, azt is azért, hogy a barátom fizesse ki neki... szóval most, hogy felhoztam, hogy ebédeljünk együtt, mert azzal nem megy plusz idő, rossz emlékek jöttek fel benne. Én nem akarom, hogy rosszul érezze magát, viszont nem hanyagolhatom a tanulást az ő exbarátnője miatt... mit csináljunk?
L/18
Ha nem tartja tiszteletben, hogy ez neked fontos, akkor az egyetemi évek alatt is folyamatosan csak menne majd köztetek a konfliktus. Ha nem tudja megérteni, hogy pár hetet kell kibírnia, és nyáron rengeteg időt tudtok együtt tölteni, akkor sokkal jobban jársz, ha lezárod vele a kapcsolatot.
Mi a párommal 3 éve vagyunk együtt, egy időben érettségiztünk, ugyanabban az iskolában (ami egyébként az ország 10 legjobb középiskolája közt van, elég nagy a követelmény). Mindketten sokat tanultunk, izgultunk, és emiatt elég keveset voltunk együtt, de egyikünk sem haragudott emiatt a másikra, és nem ment rá a kapcsolatunk. Azóta egyetemre járunk, mindketten nehéz szakra, nagyon sokat tanulunk, a vizsgaidőszakok elég borzasztóak, mégsem hanyagoljuk el egymást, mégsem veszekedünk azon, hogy találkozhatnánk többet. Egyszerűen fel kell nőni, ha majd dolgozni fogtok, akkor se biztos, hogy állandóan csak egymással tudtok majd törődni. A barátod nem érti, hogy neked fontos a tanulás, és csak ismételni tudom magam: ha most nincs rá tekintettel, az egyetem alatt sem lesz. Pedig az jóval nehezebb, mint az érettségi.
PÁRkapcsolatról van szó, nem kell mindent egyedül megoldanod. Ha már felmerült a téma, akkor kérdezd meg, hogy ő mit szeretne, hogyan és mennyi időre találkozzatok. Csak tudtok valami kompromisszumra jutni.
Mi ugyan idősebbek vagyunk, de magamat és a páromat ismerve nekünk az lenne az optimális megoldás, hogy nem gyakran találkozunk, de akkor hosszú időre pl. megoldom, hogy a szombat délutánom és estém szabad legyen. De ha ő parásabb, akkor lehet hogy neki/nektek a gyakrabb találkozás jobb megoldás lenne.
"rossz emlékek jöttek fel benne." És akkor most sosem fog veled elmenni ebédelni, mert az előző csaja így szívatta? -.-"
Attól függően, hogy mennyire érzékeny a lelki virágoskertje a srácnak, én vagy megpiszkálnám, hogy ennyi idő alatt már igazán rájöhetett volna, hogy te nem az exe vagy, vagy kutyaharapást szőrével jeligére meghívnám egy menüre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!