Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan szakítsak vele, ha még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szakítsak vele, ha még szeretem, de úgy érzem, nem tudok vele együtt lenni tovább? 25/L

Figyelt kérdés
Már lassan 5 éve vagyunk együtt a párommal. Én szeretem, és ő is engem, de egyszerűen nem működik. Állandó veszekedések vannak, és hiába békülünk ki 1-2 nap múlva kezdődik újra. Ő betegesen féltékeny...ha valaki elmegy mellettem, neki már az is baj. Állandóan szid, gyötör lelkileg. Nem tisztel, nem becsül, nem bízik meg bennem egyáltalán, tehát a bizalom egy nagy NULLA! És hiába hajtogatja, hogy szeret, ha ezen kívül semmi más nincs meg, amire egy kapcsolatban szükség lehet. Számtalanszor próbáltam már szakítani vele, de egyszerűen nem megy. Mások hosszú évek után is el tudnak válni, de én egyszerűen képtelen vagyok erre. Mit tegyek, hogy ne fájjon? Hogy ne állandóan arra gondoljak, hogy "neki adom" valaki másnak..., hogy mást fog szeretni..., hogy mást fog csókolni meg ilyenek. Nem megy :( Valami tanács jól jönne!
2015. febr. 7. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Hajtogatni a papagáj is tudja, hogy szeretlek, ettől még köze sincs hozzá. Társfüggő vagy, ő meg szintén. Ez egymáson való érzelmi élősködés/szenvedés, nem kapcsolat. Ha így akarsz élni, just do it!
2015. febr. 7. 15:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtál mindent, milyen megerősítésre vágysz még? Öt éve vagytok együtt, öt év alatt sokat változtatok, különböző irányba tartott az életetek. Öt évnek elegendőnek kellett volna lenni arra, hogy bebizonyítsátok egymásnak, hogy ti vagytok egymás társai az életre. Ehhez képest vitatkoztok, nem jöttök ki jól, feltételezem már ő is kezd elhidegülni tőled, már csak ragaszkodtok egymáshoz.

Nem tudod megoldani úgy, hogy ne fájjon. Mondhatsz bármit, régi sérelmet, mindent, ami fáj, nem számít, öt évet nem lehet kidobni a kukába még úgy sem, hogy közben nincsenek rendben a dolgok, nincs jó út. Ülj le vele, mondd meg neki ezt, amit itt leírtál, hogy mi az, ami miatt már nem érzed jól magad a kapcsolatban. Lehet, hogy kér még egy esélyt, de csak időhúzás lenne. Te is érzed, hogy ha öt év alatt nem tudott játszani az esélyeivel, plusz egy hónap már nem változtatna semmin.

2015. febr. 7. 15:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát épp ez az, hogy nem akarok így élni! Csak nem tudok kilépni belőle. Nem megy! Gyenge vagyok, vagy nem tudom hogyan kell...Ezért tettem fel a kérdést.
2015. febr. 7. 15:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak: Bárcsak ezt így meg lehetne oldani vele! Vele nem lehet leülni és elmondani neki, hogy mi fáj, és hogy miért akarjuk, hogy vége legyen, mert Ő csak azt az egy magyarázatot tudja elképzelni, hogy "biztosan már van valakim". És akkor gyötör, zaklat, írogat, hívogat, és addig nyomja a lelki terrort, azzal kapcsolatban, hogy én megcsalom, meg hogy van más, hogy a végén inkább engedek, hogy ne kelljen szenvednem ettől, és mindezidáig ez is nagyon közrejátszott abban, hogy nem tudtam vele szakítani...na meg persze azok a dolgok is, amiket leírtam a kérdés alatt :(
2015. febr. 7. 15:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Majd akkor szakítasz vele, amikor már kellőképpen felőrölte az idegeidet. De így csak az értékes idődet vesztegeted rá, miközben más, normálisabb sráccal, boldog lehetnél. Belegondoltál abba, hogy így éld le a hátralévő mondjuk 60 évet?
2015. febr. 7. 18:06
 6/8 Költőnő? ***** válasza:
leírtad h gyenge vagy. Ez így van. De ezen se egy harmadik személy, se a gyk nem fog tudni segíteni. Csak Te magad.
2015. febr. 7. 18:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Tudom. Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha esetleg valaki járt hasonló cipőben, az hogyan tudott lépni.
2015. febr. 7. 21:26
 8/8 anonim válasza:
Kedves kérdező mi történt azóta? Sikerült szakítani? Hasonló helyzetben vagyok épp...
2016. júl. 24. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!