Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek lehet boldogan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lehet boldogan élni nyitott kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Én ezt valahogy nem tudom elképzelni. Megmérgezi a kapcsolatot. Amerikában nagy divat lett ez az életforma. De mint tudjuk ők mindig is bolondok voltak egy kicsit (nagyon).
2015. jan. 29. 10:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Egyet értek azzal, hogy nem mindenkinek való ez az életforma, számomra például elképzelhetetlen opció. Talán lehet boldogan élni így is. Félmegoldásnak tartom, viszont jobban belegondolva még mindig ez a jobbik eset, mint mikor titokban szerető(ke)t tart valamelyik fél és becsapja a párját. Szerintem a hűség lehet választás kérdése is, nem csak beállítottságé. Tehát ha akarom akkor tudok hűséges lenni, ahhoz akit szeretek.
2015. jan. 29. 12:26
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

# 10/ Érzelmileg érettnek tekintem azokat az embereket, akik: rendelkeznek kellő önismerettel, harmóniában élnek önmagukkal, egészséges önértékeléssel rendelkeznek, tudják kezelni a konfliktusaikat, empatikusak másokkal szemben, de képesek asszertív módon képviselni a saját érdekeiket (anélkül, hogy mások érdekeit sértenék). Nem sok ilyen embert ismerek, de ezek az emberek kivétel nélkül monogám kapcsolatokban élnek.

Ezzel szemben a nyitott kapcsolatban élő ismerőseim - a nyitott kapcsolat mellett/ellenére - tele vannak meg nem élt vágyakkal, frusztrációkkal, állandó kielégületlenséggel, és itt nem csak a szexualitásra gondolok, hanem pl. munka, vagy más területeken. Ha közös nevezőt kellene találnom a nyitott kapcsolataimban élő ismerőseim között, akkor azt tudnám mondani, hogy nekik soha semmi nem elég, mindig többre vágynak, mint ami van, és amikor elérik, akkor sem elégedettek. (Talán ez állhat a nyitott kapcsolatra való vágy hátterében is, ez az örök elégedetlenség.)

Az ismerősöd helyzetére pedig én azt gondolom, hogy egyáltalán nem az a megoldás, ha egyszerre több pasival kavar, mert a jelek szerint egyik típus sem képes maradéktalanul kielégíteni az igényeit, ebből következően csak arra lenne jó, hogy egyidejűleg több pasival legyen boldogtalan. (Mert a kapcsolatok nem úgy működnek, hogy kiegészítik egymást, amit az egyikben nem kapok meg, azt majd a másikban megkapom, hanem épp ellenkezőleg... a hiányok mindig hiányok maradnak, és egymást erősítik, nem kiegészítik!). Szerencsére azonban nem csak rosszfiúk és unalmas jófiúk léteznek. Az általam fentebb említett nagyon ritka hollónak számító érzelmileg érett emberek egy személyben képesek minden kapcsolati igényt kielégíteni.

2015. jan. 29. 12:41
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"És van akinek egyszerre kell a szilaj lotyó, meg az imádni való anyuka. "

Ez az egyén személyiségén múlik, hogy képes-e egyetlen személyben megtalálni. Vannak olyan férfiak, akik érzelmileg elhanyagoló, rideg anya mellett nőttek fel, és ezért számukra a nőkép széthasadt. Elkülönítik a "tiszta", idealizált nőképet, akit lehet szeretni, tisztelni, de lehasítják magukban a vele kapcsolatos szexuális vágyat. Ő tiszta, érinthetetlen, tehát tabu. Az összes többi nőt pedig szexuális tárgynak tekintik, akikhez nem tudnak érzelmileg kötődni.

Ez nem azt jelenti, hogy nem létezik olyan nő, akivel harmonikus, szexuálisan is kielégítő kapcsolatban lehetne létezni, hanem az ilyen férfiak a hasítás miatt képtelenek így látni a nőket. Képtelenek valódi intimitást megélni. Belőlük lesznek a szexfüggők, vagy a magányosan szorongók (a megküzdési stratégiáiktól függően). Érdemes ám meghallgatni pár szexfüggő önvallomását, nem olyan kellemes állapot ez, mint amilyennek kívülről látszik...

2015. jan. 29. 12:46
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet nyitott kapcsolatban boldogan élni, persze csak úgy ha mind a két fél igazán élvezi, és nem csak azért megy bele az egyik, mert a másik azt akarja.

Amúgy nem tudnék nyugodt lenni egy ilyen kapcsolatban, plusz az én részemről kivitelezhetetlen lenne, mert nem tudom különválasztani az érzelmeket és a szexet. Szükségem van arra, hogy birtokoljon a párom és ha hagyná, hogy mással lefeküdjek, akkor összetörnék, meg mivel a szex nálam a kizárólag a BDSM-re korlátozódik, egy vadidegennel nem is tudnék szexuális kapcsolatot létesíteni bizalom és tisztelet híján, pedig a nyitott kapcsolatokban ez a bevett szokás. Meg egyáltalan nem is vágyom rá, hogy a páromon kívűl más is hozzám érjen.

L/sub

2015. jan. 29. 12:46
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Abban teljesen egyetértek a fentebb szólókkal, hogy a nyitott kapcsolatot nem lehet és nem is szabad pótszerként alkalmazni semmire. Mert nem az.

A nyitott kapcsolat nem sok dologról szól, de mindegyik húsba vágóan fontos, ha nem tiszta azonnal bukta és azonnal rámegy kapcsolat.

1. Olyan mély kapcsolat két ember között, hogy jottányit nem számít egy testi szex mással.

2. érteni, hogy szex és szex között mi a különbség

3. A szexuális kötöttség valójában csak a kontrollról szól. Ez egyértelműen kibukik abban, hogy "mi van ha beleszeret". Ez erről szól. A szex mással azért tiltott mert mi van ha elveszítem mert belészeret. Póráz.

4. A hűség az, hogy nem hagyod el a másikat és nem az, hogy többé más emberrel nem lehet nemi kapcsolat.

Mert sokra mész a szexuális "hűség" fogalmával ha összevesztek és szakítotok. Az a hűséges aki a bogaraid ellenére sem szakít veled egy életen át.

Ha így nézzük kirakhatom az ablakba a szexuális "hűséget" mert semmire nem mentem vele.

Ha ezek nem világosak NEM szabad nyitni. (az más kérdés, hogy a szexuális póráz a melegágya a megcsalásnak)

Amikor megkérdezi tőlem, hogy van e 100%-os módszer arra, hogy a párja ne csalja meg, akkor mindig azt mondom, hogy csak akkor nem fog megcsalni ha kizárt, hogy lehessen megcsalás.Engedd el, és nem fog csalni garantáltan mert ne mis tud! Ha nyitsz sosem lehet már megcsalás. Minden más vagy igaz vagy nem.

Nők százezrei élik le az életüket úgy, hogy nem tudják meg sosem, hogy a párjuk volt prostinál. Lássunk tisztán: Legalább 100e prosti van az országban és mind eléldegél. Ki tartja el őket? Azoknak a nőknek a párja/férje akikről sosem gondolnánk. Ki tudja hány írt már ide a gyakorira is, hogy "úúú micsoda aljasság a megcsalás és én sosem". Aztán vagy igaz vagy nem.

2015. jan. 29. 12:50
 16/22 anonim ***** válasza:

# 15: én azt látom, hogy érzelmi elköteleződésre a nyitott kapcsolatban élők is vágynak, és ott is létezik megcsalás, a partner átverése, szakítás.

Itt most nem a "szükséges rossz" nyitott kapcsolatra gondolok, ahol már elhidegültek a felek, de gazdasági érdekközösséget alkotnak (gyerek, ingatlan, vállalkozás köti össze őket), hanem olyan kapcsolatokra, ahol a kezdetektől nem várják el egymástól a szexuális hűséget. Ilyen kapcsolatnak is láttam már csúnya végét...

2015. jan. 29. 12:58
 17/22 anonim ***** válasza:

Minden kapcsolatnak lehet csúnya vége akár nyitott akár nem.

Van egy olyan tippem, hogy a nyitottak is arányaiban annyiszor szakítanak mint a nem nyitottak.

Meggyőződésem, hogy a nyitott kapcsolat és a zárt sem jobb a másiknál ezen értelmetlen lovagolni. Egyszerűen csak más.

2015. jan. 29. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:

"Érzelmileg érettnek tekintem azokat ... de ezek az emberek kivétel nélkül monogám kapcsolatokban élnek."

De ettől még élhet egy ilyen ember is nyitott kapcsolatban.

"Talán ez állhat a nyitott kapcsolatra való vágy hátterében is, ez az örök elégedetlenség.)"

Kívüről úgy tűnhet, de nem feltétlenül kell elégedetlenségnek értékelni. Ha elérsz valamit, megkapod, egy idú után megunod, vagy megunhatod.

Én inkább aztm ondom változatosság. Nem feltétlenül érzem objektívanek azt, hogy mindig többet akarnak. Inkább mindig mást. Az megint más színben tünteti fel.

"Az ismerősöd helyzetére pedig én azt gondolom, hogy egyáltalán nem az a megoldás, ha egyszerre több pasival kavar"

Ez az, hogy nem kavar többel, pedig lehet azt kéne. :)

De csak azért hoztam a példát, hogy érzékeltessem, hogy van aki nem képes egy személyben megtalálni azt amit szeretne. Vagy időről időre kell a változatosság. Egy ember meg nem fog csak úgy változni és más emberré válni. És itt kapcsolódna az alábbi.

"Ez az egyén személyiségén múlik, hogy képes-e egyetlen személyben megtalálni."

Nem. Mert bármilyen sokrétű, és sokszínű személyiség is valaki, mindenkinek van egy alaptermészete, ami időről időre (évekre vagy az élete korszakaira gondolok) változik, pontosabban változhat, de az is abból fejlődik amit hozott. Gyökeres változást, hogy valaki egy természetből, lelkiállapotból a szabályos ellentettjére forduljon, még akár több személyiség változási cikluson keresztül is, nem láttam. Biztos akad, és van hirtelen váltás is. (Kedvencem a zsidó felmenőkkel rendelkező neo-náci aki szembesülve a gyökereivel elkezdte azt kutatni és megszűnt szélsőjobbosnak lenni.) De az akkor is ritka, és egy ilyen váltás meg biztosan nem trauma mentes. Ami megint kihat az új személyiségre, vagy a későbbi változásokra.

Tehát az, hogy olyat találjon az ember aki egy személyben hordoz minden személyiségjegyet amit szeret, ami számára vonzó, szinte lehetetlen.

2015. jan. 29. 13:11
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

# 17: itt most arra céloztam, hogy a nyitott kapcsolatot jellemzően azzal szokták ideologizálni, hogy ez teljesen őszinte, nem birtokló, nem veri át egyik a másikat...

De ez nem feltétlenül van így, és akkor már az egésznek az ideológiája bukik meg.

2015. jan. 29. 13:11
 20/22 anonim ***** válasza:
# 18: Ebből a fejtegetésből kihagyod azt, hogy a MÁSIK ember is változik, tehát egy mély kötődési kapcsolatban együtt változnak, gyakorlatilag összefejlődnek.
2015. jan. 29. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!