Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy kell kezelni egy terhes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kell kezelni egy terhes barátnőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 és fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel és a második évfordulónk után nem sokkal bejelentette, hogy kisbabát vár. Azóta már eljegyeztük egymást, és tervezzük, hogy amint lehet, összeházasodunk.

Az a gondom, hogy amióta terhes, iszonyú állapotok vannak itthon, olyan hangulati hullámvasúton ülünk, hogy egyszerűen képtelen vagyok néha kezelni. Az egyik percben még boldogan mutogatja nekem, milyen rugdalózót kapott a kolléganőjétől, a másik percben meg nekiáll zokogni.

Most 6 hónapos terhes, még hátra van 3 hónap, de már most kiborít! Tegnapelőtt a kedvencét főztem, először oda-vissza volt az örömtől, hogy én milyen édes, aranyos, romantikus vagyok, a következő pillanatban meg kiborult, hogy kövér és csúnya lett, és én már biztosan nem is szeretem (neeem, biztos azért főzőcskéztem 2 órát a kedvéért, mert már nem szeretem... női logika)... alig lehetett megvigasztalni, végül az ételből se volt hajlandó enni. Olyan szinten túlérzékeny, hogy az nem igaz! Gyakorlatilag képes elsírni magát a gabonapehely reklámokon...

Férfiak, apukák és leendő apukák! Adjatok tanácsot, segítsetek, mégis hogy lehet túlélni ezt az időszakot?

Előre is köszi,

Egy kétségbeesett kispapa

2015. jan. 22. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Mivel a nőket a hormonrendszerük irányítja és az terhesség alatt teljesen felborul, így sokat nem tudsz tenni. Szerencsére a szexéhségükre is kihatással van a felborult hormonrendszer, így sok-sok alapos szexel valamennyire karban lehet őket tartani.

(Egy három gyerekes apuka! :-D )

2015. jan. 22. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem férfi vagyok, de azt tudom tanácsolni, hogy kitartás!!

Dicsérd őt, mondd el neki sokszor, hogy mennyire szereted. Ha mentek valahova és csinosan felöltözött, akkor ne felejtsd el ezt neki is elmondani, hogy mennyire gyönyörű. Így talán kevesebbszer fog kiborulni azon, hogy csúnya, kövér, biztos nem szereted.

Egyébként nem tartom teljesen normálisnak ezt a viselkedést, nehezen tudom elképzelni, hogy ne tudjam kontrollálni magam (még nem voltam terhes).. Biztos nekem is lesznek hangulatingadozásaim, de azért ez egy kicsit durva, amit leírtál..

Tehát dicsérd őt, szeresd őt, ezt add minél többször a tudtára, és bírd még egy kicsit türelemmel. :)

2015. jan. 22. 12:22
 3/9 anonim ***** válasza:

tény h érzékenyebb voltam de ennyire azért nem :-D

kedvességgel türelmemmel túlélhető

2015. jan. 22. 12:26
 4/9 anonim válasza:

Én nem vagyok állapotos,de a menstruációm előtti napokban hasonlóan szoktam viselkedni, mint párod. Ilyenkor annyira összezavarodik a szervezetem, s a hormonok is megőrülnek, hogy folyamatosan sírok, érzelmi hullámvasútban vagyok, ahogy te is elmondtad.

Ezekben az időkben férjem nagyon türelmes, mikor sírok, magához húz, vigasztal(pedig tudja, hogy semmi bajom nincsen igazán), beszélget velem.

Ezt tudom neked is ajánlani, hogy legyél vele annyira türelmes, amennyire csak tudsz, ölelgesd sokat, dicsérd sokat(ahogy az előttem levő is ajánlotta), s ahogy csak tudod, fejezd ki, hogy mennyire szereted. S, ha azt mondja neked, hogy nem szereted, akkor egyszerűen csak engedd el a füled mellett. Ha te is kiakadsz, vagy türelmetlen vagy, feszült, akkor a helyzet csak rosszabbodik.

Arról nem is beszélve, hogy gondold el, hogy mi lesz majd a szülés után. Akkor már egy gyermek is sokat fog sírni, s párod is nagyon kimerült lesz állandóan. Most kell megeddződnöd, hogy szülés után már jobban bírd.

2015. jan. 22. 12:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség alatt a nőknek nagyon nagy hangulatingadozásaik vannak, nem csak a hormonok miatt, hanem az elötte álló feladattól is, a jövőtől való félelem stb..megváltozik az élete a teste, mozog benne a közös babátok, táplálja vigyáz rá, közben a terhességgel kapcsolatban is van félelem hogy minden rendben van e. ambivalens érzéseket él meg folyamatosan, hiszen semmi sem lesz már úgy ahogy volt.

Ki kell tartani, ez elmúlik. Hidd el neki is nagyon nehéz. Nem ellened irányulnak ezek!

2015. jan. 22. 12:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Ahogy ismerős nődoki nyilatkozik a feleségéről: amióta terhes, totál meghülyült. :D

Unokabátyámat este 11-kor zavarta el a párja sütiért, mert ő azonnal csokitortát akart enni. Szegény srác egy óráig bolyongott, mire talált nyitva lévő édességboltot...

A férje készített milánóit unokanővéremnek, aki totál felháborodott, hogy miért nem tett bele fahájat. A spagiba... fahéjat... szóval a nők ilyenkor elvesztik az eszüket :)

De nem kell mást tenned, mint próbálni túlélni ezeket a hónapokat. Sok sikert!

2015. jan. 22. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Kitartás, 3 hónap nem sok már! És majd minden megoldódik!

Am azt megkérdezhetem, hogy nektek hány próbálkozás után jött össze? Mert mi már 4-5 hónapja próbálkozunk és semmi...

2015. jan. 22. 17:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Turelem, turelem. Mindketten erzitek szeretitek egymast, boldogsagban eltek, es erkezik hamarosan a picike. Igen ezt minden terhes kismama ateli, hiszen a hormonvaltozasok miatt van.

Szeresd ot, oleld ot, vegyel neki neha apro meglepetest, neha menjetek etterembe vacsizni. Velem parom hasonloan banik, es nagyon jo erzes.

2016. márc. 22. 13:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Hogy alakult?
2021. okt. 29. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!