Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik-e ilyen esetben kompromisszum?
Figyelt kérdés
Én 22 éves vagyok, a barátom pedig 26. Sajnos elég különbözőek vagyunk abban a tekintetben, hogy én szinte egyáltalán nem iszom alkoholt, a számára viszont ez egy alapvető dolog az összes baráti összejövetelen, és máskor is, ha adódik rá alkalom. Viszonylag friss a kapcsolatunk, 3 hónapja tart. Én tudom magamról, hogy gyűlölöm a részegséget, ők viszont nem szoktak megállni egy-két pohár italnál, szinte mindig részegek lesznek az ilyen baráti összejövetelek alkalmával. Az utóbbi időben ez havonta legalább két-három alkalmat/hétvégét jelent. Légyszi, azt ne írjátok, hogy akkor meg miért jöttünk össze... Az ismerkedés és a kapcsolat legelején nem tudtam erről a dologról, mostanában kezdett kiderülni a számomra. Megszerettem már a barátomat, viszont félek, hogy így ki fogok szeretni belőle, nem szívesen látom ittas állapotban... Többször próbáltam már beszélni erről vele, de eddig mindig próbálta ezt a témát rövidre zárni. A legelső reakciója az volt, hogy ha nem tetszik, hát csukjam be a szemem... Hogyan lehetne közös nevezőre jutni? Kértem már, hogy legalább ne legyen teljesen részeg, nem arról van szó, hogy ne igyon egyáltalán, de megpróbálhatna megállni néhány pohár után... Eddig mindig hárított, mondván, hogy ez az összejövetelek velejárója, és szerinte nincsen ezzel semmi gond.
ha nem szereted részegen látni, akkor minek mész vele bulizni?
2010. febr. 7. 17:56
2/15 A kérdező kommentje:
Nem bulin fordul ez elő, hanem a baráti összejövetelek alkalmával. Akár közös kempingezés, főzés alkalmával, vagy otthon. Mivel nem ugyanabban a városban élünk, úgy tudjuk a találkoóinkat megoldani, hogy több időt, általában egy hetet vagyok nála egyhuzamban. Így nem mindig lehet kikerülni, hogy ne legyek jelen...
2010. febr. 7. 17:58
3/15 anonim válasza:
igyál te is vele,a borbarátok jóbarátok..
2010. febr. 7. 18:02
4/15 anonim válasza:
Jogosnak érzem a kérést, én sem szeretem ha a párom iszik, és mindig megígéri, hogy két-három sörnél megáll!:P
Szerintem ha nem képes ennyit megtenni érted, akkor ő nem szeret téged igazán! Hiszen nem túl nagy áldozatról van szó! Gondolkozz el, vajon ő is szeret-e téged annyira, mint te őt...
2010. febr. 7. 18:04
5/15 anonim válasza:
hagyd el a fas *ba, ne nézz oda? lol, mit képzel magáról, kezdő alkoholista hü*ye
2010. febr. 7. 18:34
6/15 anonim válasza:
Na most gondolj bele, mi lenne, ha ő azt akarná, hogy te is igyál? Mert te ugyanezt akarod tőle fordított előjellel. Az egyetlen kompromisszumos megoldás, ha te tűröd hogy ő iszik és ő tűri hogy te nem iszol. Máshogy nem megy.
2010. febr. 10. 21:15
7/15 anonim válasza:
02-07 18:04:
Mekkora baromság már ez. Már miért kéne csak a csávónak lemondania? Mert ebben az ügyben a csaj az aki követel, cserébe mit is kínál? Mondhatnám azt is, hogy nem szereti igazán, ha nem bírja elviselni, ha iszik.
2010. febr. 10. 21:17
8/15 anonim válasza:
Én is ugyanígy voltam a párommal.Én mindig mentem velük,mert én voltam a sofőr,aki nem ivott.Utána azért finom megjegyzéseket tettem,hogy milyen hülyén tud ilyenkor kinézni,amire Ő nem is emlékezett.De nem tiltottam semmit,csak sértegettem az önbecsülését.Aztán lassan kezdtek lekopni a haverok,mindegyik becsajozott,egyre ritkultak az alkalmak.Utána jött a kisfiunk és a párom krónikus betegsége,ami miatt már egyáltalán nem is ihat alkoholt,max.1 évben egyszer,azt is megszenvedi.Az idő mindent megold.(Most vagyunk 28 évesek,5 éves a gyermekünk)
2010. febr. 10. 21:22
9/15 anonim válasza:
Van az előttem szóló szavaiban valami, de nem értek vele teljesen egyet..Engem nem zavar, ha a barátom iszik, inkább fordítva van..Szerinte olyankor túlságosan megnyílok és gátlástalan leszek..Talán neked is ez a bajod a barátoddal.Szerintem egyezzetek meg abban, hogy Ő kevesebbet iszik a kedvedért 1-1 ilyen összejövetelen, Te pedig cserébe nem szólsz neki 1 szót sem a dologról. Ha igazán szeret, nem is gondolkozik rajta, hogy megéri-e neki ez a kis áldozat. (különben ha havi 2-3 alkalomról van szó, az nem gáz. Főleg ha stresszes életet él. Lehet így tudja csak kiereszteni a fáradt gőzt..)
Téged is csak azért irritálhat, mert elképesztően szar józannak lenni 1 szétcsapott társaságban.. Ne vedd olyan véresen komolyan, mert a végén azt fogja hinni, hogy minden kis dolgotól ilyen ziz vagy, és szakítani fog..
2010. febr. 10. 21:28
10/15 anonim válasza:
Te Kérdező! Olyan vagy mint az én volt csajom. Elhagyott egy olyan fiúért, mint a te mostani barátod. Megismerkedésükkor is csak ittasan tudott szóbaállni az akkori csajommal. A lényeg, vannak jelek melyek utalnak rá, hogy alkesz e a srác vagy sem. Egyet mondok: mivel rohadtul emlékeztetsz az exemre, azt mondom: úgykell, így jártál!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!