Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Baj, ha zavar, hogy a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, ha zavar, hogy a párom nem olvas és nem érdekli az irodalom?

Figyelt kérdés
A párom egyáltalán nem buta ember. Gyakorlatias, házias, és feltalálja magát szinte minden szituációban. Viszont az irodalmi lexikális tudása szinte nulla. Az olvasást hülyeségnek tartja, a könyvtárat utálja, és könyvre nem akar pénzt költeni. Azt mondja, hogy ő csak E-book olvasóval lenne hajlandó olvasni, és addig nem kezdi el, amíg nem vesz egyet. A magyar irodalmat "bénának" tartja, pedig nem tudna felsorolni 5 Móricz Zsigmond művet ( egyet mondott, a Pál utcai fiúkat... :S). Próbálom rávenni, hogy ha mást nem, legalább egy könyvadaptációt nézzen meg. Ilyenkor mit csinál? Megkérdezi, hogy milyen régi a film, mert hogy ő huszadik századi "szarokat" nem fog megnézni. Amikor mondom neki, hogy rengeteg nagyszerű színész élt a múlt században ( pl: Tolnay Klári, Peter O'Toole, Richard Harris...) azt mondja, hogy szó szerint: "Ezek meg kik? Valami Zs-kategóriás vén tyúkok és fszok?". Ha egy filmben vagy könyvben nincs poén, vagy valami amin nevetni lehet, hanem kőkemény dráma, akkor azt mondja, hogy kapcsoljam ki ezt a "szart", meg hogy biztos csak a vén gyökér sznobok néznek ilyen marhaságokat. Többnyire az az indoka, hogy az élet így is elég kemény és nehéz, miért akarna bárki is olyanokat nézni vagy olvasni, ahol valaki megbetegszik, vagy meghal, esetleg a két szerelmes nem jön össze ( mondjuk, ebben van igazság). A múltkor kifakadt, hogy én őt ne akarjam nevelni, és nem fog elolvasni semmit, ami nem tetszik neki. Erre én azt válaszoltam, hogy (képletesen értettem persze) nem akarom befolyásolni az ízlését, csak annyit kérek, hogyha valaki azt mondja neki, hogy Macska a forró bádogtetőn, akkor jusson eszébe Tennessee Williams, vagy legalább Elizabeth Taylor és Paul Newman, és ne egy macskát képzeljen el egy forró bádogtetőn :D
2015. jan. 6. 18:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

amúgy azt se hallgatnám sokáig, amit te itt fújsz.

örülök, ha a másik olvas, akármit. ha nem olvas, hát nem olvas. de engem ne győzködjön, hogy szar az ízlésem, meg minek az, meg nekem mi mindent kéne csinálnom, ami nem érdekel.

előző

2015. jan. 6. 18:57
 22/31 anonim ***** válasza:
Baj, mert azzal, hogy csak baszogatod nem fogsz előrébb lenni, csak még jobban megutáltatod vele az irodalmat, mert ráerőlteted.
2015. jan. 6. 19:00
 23/31 anonim ***** válasza:
Én is hasonló vagyok, leszámítva azt, hogy nekem soha nincs egy rossz szavam sem az irodalomra vagy a filmekre. De én sem olvasok szinte soha, mert nem élvezem. Ez van, ha szereted, fogadd el olyannak amilyen. Én is elfogadnám a barátnőmet ha irodalomrajongó lenne.
2015. jan. 6. 19:17
 24/31 anonim ***** válasza:
elég baj, hogy zavar. gondolj bele, ha valaki folyton azzal csesztet amit utálsz. például a szerves kémiával. ráadásul a lexikális tudással nem lesz senki több, a szellemi nívó rohadtul nem ezen múlik. ismerek olyat aki egy enciklopédia kb. de a boltba nem küldeném le kenyérért olyan életképtelen. Amúgy a párod a leírás alapján detto olyan mint én. Utálom az irodalmat és haszontalannak tartom, ugyan mit érek el vele ha tudom, hogy kik szerepeltek egy 80 éves filmben? semmit. meg amúgy is ki a fene kérdezné meg? :D - a mai világban...
2015. jan. 6. 19:35
 25/31 anonim ***** válasza:

Szia szerintem az amit írtál tényleg gáz.

Az hogy valaki nem szeret olvasni mind az iskolarendszernek köszönhető. Már ott elrontották amikor "kötelezővé" tették, de mindegy.

Én sem olvasok irodalmi művet mert egyszerűen nem köt le. Míg egy könyv végére érsz addig lemegy a nap. Nem izgalmas és nem köt le. Magyar műveket meg a megfilmesített hülyeségeket hagyjuk is. A magyar műveket annyira utálom hogy magyar filmet egyet nem láttam.

Más a párod érdeklődési köre és ebbe jobb lenne ha beletörődnél. Valószínűnek tartom ha ő elkezdene neked beszélni a csapágyakról meg a tengelyekről téged se érdekelne. Mivel én is ugyanazon a véleményen vagyok mint a párod annyit tanácsolnák, hogy fogadd el ilyennek ha szereted.

2015. jan. 6. 19:42
 26/31 anonim ***** válasza:
Azzal semm baj ha az irodalom nem erdekli. Azzal van a baj amilsen primitiven hozzááll..
2015. jan. 6. 19:46
 27/31 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm! Erről beszélek!
2015. jan. 6. 19:53
 28/31 aladar12 ***** válasza:
100%
ha engem folyamatosan baszogatna vele a végén én is ilyen primitíven állnék hozzá...
2015. jan. 6. 20:04
 29/31 A kérdező kommentje:
Nem úgy kezdődött, hogy én baszogattam vele, és ő dacból így áll hozzá. Hanem nekem lett abból elegem, hogy ezeket fikázta. Amikor kérdezte, hogy milyen volt a napom, mi jót csináltam, mi jót csinálok, akkor azt írom vagy válaszolom, hogy nézek egy régi filmet, vagy olvasom a kedvenc könyvemet, akkor kiakad, hogy miért olvasok ilyen gagyi szarokat. Arra bezzeg nincs időm, hogy vele legyek ( mondjuk ez nem igaz.). Ő azt az időt, amit olvasásra, vagy filmezésre fordítok, az neki nem több, mint "tőle elvett idő".
2015. jan. 6. 20:09
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Expasimnak a doktori címe mellett, amit jogon szerzett magyarszakos bölcsészdiplomája is volt, mégsem tett megjegyzést az együtt töltött másfél évünk alatt arra egyszer sem, hogy ez idő alatt egy darab könyvet nem vettem a kezembe. Egyszerűen ilyen vagyok, nem érdekel, nem szeretek olvasni, és a kötelező olvasmányokat is kínzásnak éltem meg anno - jelzem általános felsős koromtól már nem is igazán olvastam el őket, csak a rövidített változatokat. A filmekben is más érdekelt minket, bár én a drámákat is szeretem, de a régi filmeket, esetleg fekete-fehéreket soha nem nézném meg. Nagyon ritkán fordul elő, hogy 2000 előtt készült filmet üljek le megnézni. Ő szerette őket, megnézte egyedül, mikor nem voltunk együtt. Illetve ő gyakran olvasott is, szépirodalmat is, de engem nem zaklatott vele. Ennyi, sosem volt ebből semmi feszkó. Tök jó kapcsolatunk volt, a szakításunkhoz semmi köze nem volt annak, hogy az olvasás és a filmek terén mást szerettünk, vagy hogy én olvasni egyáltalán nem szeretek.
2015. jan. 6. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!